אין בעיה - בכיף.... אז ככה
1. היו מדינות שחוץ מהקמפיין הנשיאות הוצפו בקמפיינים שונים נוספים שעלו להצבעה.
"היו מדינות" זה אנדר-סטייטמנט. לדעתי בכולם. ויש מדינות שבהן זה הרבה מאוד קמפיינים נוספים להצביע בהם
2. מי ממן אותם? ואללה לא יודעת. לדעתי הפרלמנט המדינתי מעלה אותם להצבעה שכזו. רגע בעצם - אם אני לא טועה אם אוספים מעל מספר חתימות מסוים אז כל אזרח יכול להעלות משהו כזה להצבעה
<בקיצור - אני לא מומחית גדולה. יש פרופסורית למשפט חוקתי אמריקני בקהל?....>
2. מה זה וועד חינוך מקומי, זה לא חלק מהעיריה? זה כמו משרד החינוך. רק שבארה"ב זה לא ברמה פדרלית של כל ארה"ב, ואפילו לא ברמה של הסטייט. אלא ברמה של המחוז/נפה = county. אז יש מין "משרד חינוך" שמנהל רק את בתי הספר במחוז שלנו. ויש איזה איש/ה שמנהלים אותו. ומצביעים להם בבחירות
בד"כ ארגון המורים תומך במועמד המוביל וכך הוא מנצח ישר. בהיותי דווקנית ונון קונפורמיסטית - אני אוהבת להצביע לאנדרדוג שלא נתמך על ידי ארגון המורים שתמיד מפסיד בענק כמובן... וזה מכיון שהיה לנו חבר שרץ לתפקיד הזה פעם והיה האנדר-דוג הזה והסביר לי איך זה עובד.
3. איך בוחרים תובע כללי? כמו בחירות לנשיא? (הקונוטציה מהסרטים ומספרים שהוא מושחת, זה קורה גם במציאות?)
לא הבנתי את השאלה - יש שני שמות על הדף ובוחרים ביניהם. את מתכוונת איך מחליטים את מי להעדיף? אני מניחה שעל פי פרסומות בטלויזיה אבל אני לא רואה טלויזיה אז זה לא עובד. כלל האצבע שלי - אם אין לי עדיפות - אני בעד המועמדת האישה אם יש כזו.
אין לי מושג אם הם מושחתים. היתה אחת בניו ג'רזי, התובעת הכללית מתחת למושל קריס קריסטי, שבדיוק נשלחה לכלא על שחיתות (חסימת איזה גשר). אז כנראה שלפעמים הם אכן מושחתים...
4. אז כמה זמן ארכה ההצבעה לכל הדפים שקבלתם ? בערך 10 דקות. היה צריך למלא עם העיפרון את העיגולים ליד השמות הנבחרים וגם זה לקח זמן. והיה צריך לקרוא את השאלות של הקמפיינים הצדדיים. וגם רציתי לעשות הגהה שלא פספסתי כלום.
אבל יש איזה 20 עמדות במקביל כדי שלא יהיה תור ענק.
5. היה חופש? להורים אין חופש. אבל תזכרי שיש איזה 6 שבועות לפני יום הבחירות במהלכן מותר להצביע בבחירות מוקדמות במין מרכזים כאלה שפתוחים מ-8 בבוקר עד 8 בערב. ולא צריך סיבה מיוחדת כדי להצביע מוקדם וגם לא צריך לקבוע תור. ככה שאם היום הזה לא מתאים - מצביעים ביום אחר. ה-6 שבועות של בחירות מוקדמות גם גורמים לזה ש, לפחות אצלנו, התור היה של 2 אנשים לפני. אם כי - אודה על האמת - הלכתי באמצע היום ולא בבוקר מוקדם שאז יש יותר תור.
6. חופש לילדים מבית ספר? ברור... איך שלא יהיה? תמיד יש לילדים חופש או שיורד שלג או שניהם. היה להם חופש ביום שני כבר ("יום מקצועי" למורים. אצלי כשיש יום מקצועי אני הולכת לעבודה
). לדעתי גם כדי לתת להם זמן לארגן את החדר לבחירות כי ההצבעה ביום אחר כך נפתחת מוקדם בבבוקר. נדמה לי ב-6 וחצי בבוקר או משהו. ואז היה גם חופש ביום הבחירות עצמו
בקיצור - הילדים קיבלו סופ"ש של 4 ימים - משבת עד שלישי "כולל"
7. הילדים הולכים עם ההורים להצביע? כן - אם רוצים. אני לקחתי ילדה אחת. מקבלים גם מדבקה אחרי שמצביעים מה שמוסיף ל"שוס" (מדבקה עם דגל ועליה כתוב היה השנה "אני בחרתי - להצביע" "I voted to vote"). גם הילדים מקבלים מדבקה אם רוצים
8. כולם שולחים וואטסאפים עם תמונות של שילשול המעטפה בקלפי? לא. ממש לא. גם לא היתה תיבת קלפי כי את הדפים הזנו לתוך סורק והם נעלמו בתוכו אחר כך. אבל אף אחד לא צילם. ואחרי זה ראיתי בוויי נט שהבן של טראמפ צילם והפיץ אבל מיד מחק אחר כך כי מסתבר שזו עבירה פדרלית לצלם בתוך קלפי.
9. איך הסדר בחוץ? גם מציבים שוטרים כמו בארץ?
היה מאוד שקט בחוץ. אין אנשי בטחון בכלל. לא בחוץ ולא בפנים אבל יש כל מיני מתנדבים של הקמפיינים השונים שמנסים למכור את מרכולתם. וגם, מכיון שהטופס כזה מסובך ואת רוב השמות בכלל לא מכירים (ע"ע אנשי החינוך וכל מיני שופטים עלומים) אז האנשים בחוץ מציעים לך "טופס הצבעה דמוקרטי/רפובליקני לדוגמא" שבו ממולאים כל השמות של המועמדים שבהם המפלגה הזו תומכת). כמו "להעתיק בבחינה" כזה
.
10. עוד בגזרת "מוזר ומעניין" - כשבאים לבחור לא מציגים שום תעודה מזהה. כלום. אם מציעים לתת תעודה ישר אומרים לך "לא לא לא"ץ זה נושא נפיץ - הרעיון הוא שאם ידרשו תעודה מזהה אז כל מיני עניים ומסכנים אין להם רשיון נהיגה (כי זה עולה אגרה של 30 דולר להוציא רשיון שתקף ל-10 שנים...) לא יוכלו להצביע.
אז פשוט אומרים בעל פה מה השם שלך, כתובת ויום חודש של יום ההולדת (אבל לא השנה). ואז הם אומרים - כן, כן, מצאנו אותך. ונותנים לך מין טופס קטן מודפס עם השם שלך שאיתו את מתקדמת לעמדה הבאה כדי לקבל את ארבעת דפי המבחן. מין שרשרת חיול שכזו.
והספרית שלי, בעלה ובנותיה בנות ה-21 בכלל לא הצביעו. כי "הם לא יודעים למי להצביע וזה לא מעניין אותן"