אז מה דעתכם על הכוכב הבא
ייתן פייט

omer719

New member
אז מה דעתכם על הכוכב הבא
ייתן פייט

או שהאקס פקטור לוקח בהליכה
?

אז למי שראה - אתמול עלה פורמט הכוכב הבא, מה שאומר שממש בקרוב גם יעלה האקס פקטור (לפחות להערכתי
),
ומה דעתכם? הולך להיות פייט? או שהכוכב הבא יהיה פשוט 'עוד כוכב נולד', ויהיה כושל כמו העונה הקודמת?

אז בואו לשתף מה דעתכם - בגזרת השופטים, המנחים, נערת ה'מדיה' (
), הפורמט וכו'.

שתפו

לדעתו של השועל זו אליה וקוץ בה

מצד אחד זה מצויין שאין יותר אסמסים שעולים הרבה כסף וההצבעה למתמודדים בחינם, מה שיכול למנוע למשל מבנות 12 מאותגרות הורמונית לסמס את כל המשכורת החודשית של הוריהן.
אך מאידך, כמו שכולנו ראינו אמש, הפורמט הזה לא מאפשר הזדמנויות שניות למי שפישלו או התרגשו יתר על המידה במבחן הראשון. וזה מכיוון שבניגוד לצופים, אנשים מקצועים יודעים לזהות
ולהבחין מתי הפישול נעשה בגלל התרגשות ומתי באמת מדובר במתמודד שאין לו את מה שצריך להגיע רחוק בתחרות. באקס פקטור לעומת זאת, לפעמים מספיק במשפט אחד בלבד של שיר
בשביל לדעת אם מדובר בפוטנציאל מוזיקלי. כך שלדעתו של השועל יש לא מעט מתמודדים שהגיעו רחוק באקס פקטור שבפורמט מסוג הכוכב הבא היו הולכים הביתה כבר במבחן המסך הראשון
שלהם, ולא היינו זוכים להכיר אותם וואת כשרונם הלאה.

הבעיה השנייה שיש לשועל עם הפורמט החדש של כוכב, זה שלמרות שההצבעה היא בחינם ואין יותר דבר כזה שאפשר לשלוח יותר אסמסים מאחרים רק בגלל שלצופים מסויימים יש יותר כסף,
מדובר באליה וקוץ בה. מכיוון שמתמודדים חלשים יוכלו לחבור יחד במטרה להפיל מתמודד חזק שמאיים עליהם בכשרונו, והם יוכלו לעשות זאת בקלות ביחד עם כל עדת האוהדים שלהם.
אפילו אם המתמודדים עצמם לא יהיו מעורבים, מספיק שאוהדים של מתמודד מסויים יחברו לאוהדים של מתמודדים אחרים נוספים בתחרות, ויחליטו להטות את הכף לרעת מתמודד X או Y
שיש לו יותר סיכויים להצליח בתחרות מאשר למתמודדים שלהם. זה מה שקורה ברגע שאפשר להצביע נגד או בעד. זה פותח פתח לכל מניפולציות שליליות, ולכן לדעת השועל מדובר באליה וקוץ בה.

israelmiv

New member
יש לי השערה

לפיה סדרה תצליח יותר ככל שהיא תגרום לצופים לשכוח שהם בישראל, צופים בתאטרון המקומי. כוכב נולד מזכירה לנו את זה כל הזמן - התרגלנו לראות אותה בתור התוכנית של צביקה הדר ויואב צפיר, עם צדי ונטיות התאטרון ונטו שירים ישראלים. אנחנו מקבלים את אותה הרגשה שיש לנו כשבטעות מזפזפים לכוכב נולד אוזבקיסטן רק שכאן זה בעצם אנחנו. דה ווייס הצליחה להשכיחו את זה, פורמט קנוי, שופטים עם עבר טעון (טוב רק אביב גפן) שאוהבים לריב, ושירים לועזיים על ממש! לכוכב הבא קשה לצאת מהסטיגמה ואולי הצלחתה של x פקטור גם תלויה בזה.
לעצם התכנית (הכוכב הבא): ייחלתי לראות שלוש דקות רצופות של התרחשויות אמיתיות, אבל במקום: קאט כל רגע ועריכה מדוקדקת שמונעת מטיפה של מציאות להשתחל פנימה. (כן אני מעדיף אפילו את הנואמים המטופשים של "אני הולך עם האמת שלי" מזוויע ככל שזה יישמע) אולי זה רק הטעם שלי.
ובסופו של דבר, זאת תחרות ממש מצחיקה מכיון שלכוכב נולד היו 10 עונות לשחוק את עצמה והיא הצליחה ממש יפה ברובן. לכל פרצוף חדש (למשל דה ווייס בזמנו) אנשים מייחסים מעלות, ממש כמו בפוליטיקה. מלבד זה שבאמת כיף לראות משהו חדש לשם שינוי. כך שאני לא רואה איך הכוכב הבא תתעלה על היתרונות ההתחלתיים האלה. בטח לא באמצעות גאדג'טים והעברתו של צביקה הדר שני מושבים ימינה.

למעלה