איך מסתדרים עם אמא /אבא של בן/בת הזוג ?מספר טיפים

איך מסתדרים עם אמא /אבא של בן/בת הזוג ?מספר טיפים



איך מסתדרים עם אמא /אבא של בן/בת הזוג ?מספר טיפים

בעיות במערכות יחסים עם מחותנים הן בין הבעיות הנפוצות ביותר אותן מעלים אנשים. בתלונות על הורי בני הזוג, או הורים המתלוננים על בני או בנות הזוג של ילדיהם, קיים כוח ייחודי: לשגע את הצדדים המעורבים.
הטיפים הבאים רלוונטיים, כמובן, רק אם אינם פוגעניים. לאחר שזה נאמר, אלו הן מספר נקודות אותן יש לשקול כשמנסים להסתדר עם המחותנים.


כבוד לסדר העדיפויות של אחרים
כשבני זוג חווים בעיות עם הוריהם, מומלץ תחילה להבין את חשיבות הנושא. יתכן שההורים מבקשים לחגוג ארוחות חג ביחד, ללכת ביחד לבית הכנסת, לקבל ביקורי נכדים בסוף השבוע, או להתלבש באופן מסוים.
אלא אם כן בקשות (או דרישות) אלו מפרים עקרונות עמוקים, התנהגות נדיבה היא התנהגות המכבדת את סדר העדיפויות של אחרים, וודא/י שזוהי התנהגות המקדמת שלום. גם אם חגים דתיים נתפסים אצל בני הזוג כפולחנים, או שהם סבורים שמגוחך ללבוש חולצה מכופתרת לארוחת הערב, זהו צעד קטן המשמח הורים מבוגרים.

השפעת החשיפה
אפקט החשיפה משמעותו כי חשיפה חוזרת ונשנית גורמת לאנשים או מצבים להיראות טוב יותר. כך שבמקום להימנע מלהיפגש עם הורי בני זוגכם, מומלץ להשקיע את הזמן להיפגש ולדבר עימם, ובכך להקל את מערכת היחסים.

רגשות מובילים לפעולות
ככל שטיפ זה נשמע אינטואיטיבי, רגשות אכן עוקבים אחר הפעולות. לפני מפגש עם החותנים, מומלץ שהאישה או הגבר ישקיעו את הזמן ליצור מסגרת יחסים ידידותית ומאופיינת ברגיעה נפשית, או לפחות לנסות לפעול בדרך זו, במהלך המפגשים. כשנכנסים למצב פעיל של כעס, הגנה או חשד, מתעוררים רגשות בקרב הצד השני, וסביר להניח שהם יגיבו באופן שלילי. כשמתנהגים באופן קליל יותר, ניתן להימנע מהיעלבויות והערות עוקצניות.

הימנעות ממריבות מיותרות
אם חשוב לגבר או לאישה להילחם במשך תקופה ארוכה על משהו, למשל על נושאי פוליטיקה או דת, מומלץ לנסות להסכים שלא להסכים. סביר להניח שלא ניתן יהיה לשנות דעות פוליטיות של אדם בן 75, ועדיף להימנע מקיטורים. באופן כללי, הצבעה על טעויות של אנשים, או העברת ביקורת על בחירותיהם אינה התנהגות מנומסת, אינה מתקבלת בברכה, ובמיוחד אינה יעילה.

התנהלות זהירה ופעולה בהתאם לערכים אישיים
אחת התעלומות הגדולות ביותר של הטבע האנושי היא שכשאנשים מקבלים את עצמם, גם אחרים נוטים לקבל אותם. כשאדם אינו מקבל את עצמו, אנשים נוטים להציק לו. כשאדם מכיר בערכיו האישיים, וחי על פיהם, הערות עוקצניות של אנשים אינן משפיעות באופן משמעותי, ובאופן מוזר, הצד השני נוטה לסגת.

הזכות להיות סב/תא
סבתות וסבים נוטים/ות לפנק את הנכדים. הם נוטים/ות שלא להטיל כללי משמעת נוקשים מידי, ובתמורה זוכים/ות לאהבת הנכדים. אין לראות בכך התנהגות המובילה לנזק מתמשך, ומומלץ לגלות סלחנות לגישה זו. פינוקים הם הזכות השמורה לסבא וסבתא.

התמקדות בחיובי
ניתן למצוא שיטות להיות אסיר תודה לחם/מות, לחפש את הטוב ולמצוא את ההומור. התנהגות זו תקל על מצבים מורכבים.


התמודדות עם חילוקי דעות
אחד התרחישים האפשריים הוא מצב בו החם/מות רוצה שהילדים יהיו לבושים בסגנון קלאסי יותר, עם מכנסיים מחויטים וחולצות מכופתרות, שמלות בטוב טעם ונעליים שאינן בלויות. האמת חייבת להיאמר, כמעט כל הורה רוצה לראות את ילדיו לבושים בסגנון זה, אך אין זה בהכרח הטעם האישי של הילדים בלבוש. הם עשויים שלא לרצות להיראות אופנתיים מידי, או שהם מעדיפים אביזרים נוצצים ובגדים צבעוניים.
מומלץ להניח לילדים, במסגרת גבולות הטעם הטוב, עלויות סבירות והתאמה לגיל, להתלבש איך שהם רוצים. בנושא זה לא הטעם של ההורים או הסבים צריך לגבור, גם אם קשה לעיתים לחיות עם בחירות הילדים.
כשבני זוג חיים בהתאם לערכיהם האישיים, ומלמדים גם את ילדיהם להתנהג כך, לחוסר האישור של הורי בני הזוג לא תהיה השפעה שלילית. כשאדם מאמין בגישתו האישית לחייו, הוא אינו מוטרד מהערות עוקצניות על סגנון עיצוב הבית, רמת ההכנסה, סגנון הבישול, הרגלי עבודה, הרגלי ניקיון, והחלטות חיים כגון מתי להקים משפחה, היכן להתגורר, או אם לאמץ כלב. בכל נקודה בחיים, על אדם לשאול את עצמו אם הוא חי על פי ערכיו האישיים. כשהתשובה חיובית, כל ביקורת תחליק מולו בקלות רבה יותר.


 

רחליקה האחת

Member
מנהל
תודה על המאמר אם כי

מערכת יחסים חייבת לכלול את עיקרון ההדדיות.
לפעמים רק על הנייר הכל ורוד יפה וגם מעשי...

לצערי, נפגשתי בסבתות שסרבו להיות בקשר עם הכלה ואחר כך עם הנכדים וכל ניסיון לגשר על הפער הוליד מלחמה מרה.

יום טוב,

רחל♥
 
למעלה