לגמרי שאלת השאלות
יש המון גורמים שמשפיעים על הציפורניים, אני אנסה להתייחס לדברים העיקריים שפוגעים בציפורן.
אין מה לעשות, לקים לא כ"כ טובים לציפורניים שלנו ודיי מחלישים אותה, בגלל זה מומלץ להשתמש בבסיס לפני הלק כדי לשמור על הציפורן.
חשיפה למים ולחומרים כימיים מחלישה את הציפורן, לכן כשעושים נקיונות ודברים דומים מומלץ מאוד להשתמש בכפפות, זה יותר בריא גם לציפורניים וגם לעור הידיים.
הציפורניים שלנו הן לא כלי עבודה, לכן מומלץ לא להשתמש בהן ככאלה. אם צריך לפתוח משהו להשתמש במספריים/סכין/מברג או כל דבר אחר ולא בציפורניים. ואם עושים עבודות פיזיות או אפילו פעולות כמו הקלדה, נגינה וכו' עדיף לשמור על ציפורניים קצרות, ככה הן פחות נשחקות.
לגבי טיפוח- אני משתמשת בשלושה מוצרים עיקריים:
קרם ידיים על בסיס קבוע- יש לי כרגע כמה סוגים, הקרם הכי טוב יש לי הוא קרם של חלאבין מסדרת Love Line, הוא מצוין לעור ומצוין לקיוטיקלס.
מחזק- שכבת הבסיס הקבועה שלי. כרגע אני מנסה כמה מחזקים, לא מצאתי עדיין את המחזק המושלם. מבחינתי המחזק המושלם צריך להיות בסיס טוב ללקים, לתרום לעמידות, לחזק את הציפורן ולמנוע הצהבה [אני לא מצליחה למצוא אחד שבאמת ימנע הצהבה]
סרום הזנה- אני משתמשת בסרום של שיק, עוזר למנוע התפצלויות ומרכך קצת את הקיוטיקלס.
מעבר לזה אני משתדלת לדחוף בעדינות את הקיוטיקלס בערך פעם בשבוע-שבועיים, לא גוזרת כדי לא לפצוע.
בגלל שאני שונאת לשייף ציפורניים בד"כ כשהן ארוכות אני גוזרת אותן למינימום, משייפת קצת כדי ליצור את הצורה שאני רוצה ואז נותנת להן לצמוח, וכשהן ארוכות מדי שוב גוזרת וככה אני צריכה להתעסק איתן פחות, נדיר שאני שומרת על אותו אורך במשך תקופה.