אני מתרגש - מחר היום של אריק זאבי

BentzWatchJudo

New member
אני מתרגש - מחר היום של אריק זאבי

מחר אריק זאבי בהופעה אולימפית אחרונה בהחלט!
סיכוי טוב שזאת הפעם האחרונה בא אריק עולה על המזרן כספורטאי ברמות האלה.
ובנימה אישית: מחר זה היום שבגללו התחלתי לעקוב לפני שנה וחצי אחרי הג'ודו הישראלי.

אני זוכר את הזכיה של אריק זאבי במדליית כסף בגרנד סלאם טוקיו בדצמבר 2010 (לא ראיתי את הקרבות רק שמעתי, לא זוכר איך ואיפה, על הזכייה).
שבוע אחרי זה התקיים גרנד פרי בסין ואריק בחר לוותר (ירדן ג'רבי זכתה במדליה).
ואז התחילה, לכאורה, תקופה פחות טובה מבחינת אריק זאבי. הוא פספס במעט את הכניסה לטורניר המאסטרס (16 הטובים בעולם, נראה לי המדורג 17 נכנס לטורניר ואריק דורג 18 אבל אל תתפסו אותי במילה), על הגרנד סלאם בפריז הוא ויתר (מיד פירוט למה) וחזר להתחרות שבועיים מאוחר יותר בגרנד פרי בגרמניה (מדובר על פברואר 2011).
אריק הפסיד בסיבוב הראשון. אכזבה. אבל היתה קרן אור, אריק במפתיע החליט לנסות לתקן שבוע לאחר מכן בגביע העולם בוורשה.
שוב אכזבה אריק הפסיד בסיבוב הראשון ליריב חלש בגלל רגע של חוסר ריכוז.
יום הקרבות של אריק בוורשה היה יום הקרבות הראשון שבו הקלטתי קרבות, ההפסד של אריק בוורשה זה אחד הקרבות הראשונים שהעלתי לערוץ יוטיוב שנמצא בחתימה שלי.
מאוחר יותר התברר לי שהויתור של אריק זאבי על גרנד סלאם פריז 2011 היה בגלל שבסמוך לתחרות נולד הבן שלו, אח לנעם הקטנה. ימים ולילות מרגשים ולא קלים עברו על אריק, וזה כמובן השפיע גם על הספורט.
אריק חזר להתחרות באליפות אירופה בסוף אפריל 2011, התחרות האחרונה שנתנה ניקוד בשנה של ה -50% ולאריק היה מקום פנוי להרבה ניקוד, אפילו כמה מקומות פנויים (הדירוג העולמי בג'ודו מורכב משנתיים של תחריות, כל שנה נלקחות בחשבון רק 5 התחרויות עם הניקוד הגבוה ביותר) .
אריק נראה יותר טוב בתחרות, אחד הניצחונות שלו היה מול דימטרי פיטריס הגרמני (קרב ארוך וקשה ולבסוף אריק ניצח בניקוד זהב, אם אני לא טועה באיפון אבל מה זה משנה) שהוא יפגוש מחר בקרב הראשון אבל ההמשך היה פחות טוב ואריק סיים "רק" שביעי והיה מאד מאוכזב.
תקופה קריטית עמדה בפתח, 3 תחרויות חשובות שמחילקו המון ניקוד לקראת לונדון: גרנד פרי באקו, גרנד סלאם מוסקבה וגרנד סלאם ריו.
אריק זכה במדליית ארד בבאקו וחשוב יותר בזהב! במוסקבה (התחרות שבה אריק למעשה הבטיח מעשית את ההשתתפות בלונדון 2012) בריו זה הלך קצת פחות טוב, אריק סיים "רק" חמישי.
אני יכול להמשיך לסקור אבל אני אקצר, אריק המשיך להתחרות בתחרויות הגדולות נראה לא רע אבל גם נחל הפסדים מעצבנים (בגלל חוסר ריכוז רגעי כמו באליפות העולם או בגלל יריבים שסגרו מולו את הקרב וסחטו ממנו עונשים) והיו גם מדליות כמו בגרנד פרי בסין בדצמבר 2011 (מדליית ארד).
את התחרות האחרונה של אריק כולם זוכרים, אריק חזר עטור תהילה כאלוף אירופה (בפעם הרביעית) המבוגר ביותר אי פעם.
(תסלחו לי על עירוב הנימה האישית בסקירה)

בהצלחה מחר אריק!

yati6

New member
בהצלחה לאריק !!!

ונחמד לשמוע לפעמים נימות אישיות כאלה.

BentzWatchJudo

New member
מומלץ להיות ב- 11:30 מול המסך של ערוץ 1

אריק קרב שלישי.
שני הקרבות הראשונים הם של גרול ההולנדי ושל הברזילאי וככל הנראה אחד מהם זה היריב שצפוי לאריק ברבע הגמר (והם גם ה-2 שניצחו את אריק ב- 2008).

pimpf

New member
באסה!! לא בבית. אנסה למצוא איזה בית קפה שמשדר

...
תודה רבה :)

pimpf

New member
באמצע מלא מלא סידורים

אז בטח לא יתאפשר לצערי...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני דואגת למקם את הסידורים אחה"צ

בין השחייה להתעמלות...

pimpf

New member
ראיון עבודה... לא נורא, אפסיד את הקרב הראשון

...

היה היום יום מדהים

יום נהדר של כל כך הרבה ספורטאים ישראלים, אבל אם אריק יתעלה מחר ויביא מדליה זה יעלה על הכל ובגדול

pimpf

New member
שמישהו יסביר לי בבקשה...אין לו סדרה של משחקים

??
ז"א שמינית, רבע, חצי וגמר??
משחק אחד וזהו?

תודה לעונים :)

סיבוב ראשון לאחריו שמינית וכך הלאה

במקרה של הפסד ברבע הגמר, יזכה בארד אם ינצח 2 קרבות בבית הניחומים.
במקרה של הפסד בחצי הגמר, יאבק בקרב אחד על הארד בבית הניחומים.

nitsansh

New member
לא בהכרח.... אם הוא עולה אוטומטית לשמינית גמר

יהיו לו מקסימום 4 קרבות....

כן, למעט מקרים שבהם יש מעבר חופשי

עקב מספר משתתפים נמוך מ -32 . בכל מקרה, אריק צריך 5 קרבות

pcper

New member
רק נקווה שהוא לא יפסיד בקרב הראשון שלו...

זה בהחלט יהיה מאכזב...

pimpf

New member
אה נו, סבבה. אז יש לי זמן...

מקסימום אפסיד את הקרב הראשון, ואראה כבר את השאר (אם יהיו...)
תודה!

למעלה