אקס פקטור - USA - פיינל 12 לייב

עונה 3 של X פקטור US מגיעה לרגע האמת

השבוע העונה השלישית של X פקטור ארה"ב מגיעה לרגע האמת, שבו ההכרעה עוברת סוף סוף לידי קהל הצופים בבית.

עד כה ההכרעה היתה אך ורק בידי השופטים, שלדעתו של השועל חלקם (ובעיקר דמי) עשו טעויות לא קטנות, טיפשיות ואפשר לאמר שאף קריטיות מבחינתם,
כשלקהל הצופים בבית שלא היה שםם חלק בעניין, ולא היתהכל אפשרות למנוע או לתקן. אך עכשיו כל זה עומד להשתנות כשהכוח עובר לקהל הצופים.

אך לא לפני שפאנל השופטים עושה שוב טעות ומחליט פה אחד להחזיר על דעת עצמו את ג'וש לוי שהודח בשבוע שעבר, במקום את אשלי או את דני שפי 1000 יותר טובות ממנו.
ואם כבר מחזירים את ג'וש, למה לא מדיחים מישהו אחר מקבוצת הבנים של פאולינה? זה הרי לא הוגן שהיא תישאר עם כל 4 המתמודדים שלה כשלכל השאר יש רק 3.

אך לפחות עכשיו אפשר לאמר באמת שהתחיל שלב ההופעות החיות בעונה השלישית של הX פקטור האמריקאי.
כי כל הקונספציה של הופעות חיות נועדה בכדי לתת לקהל הצופים לשפוט ולהחליט בזמן אמת, ולא רק לשופטים שמונעים גם מאינטרסים כמנטורים שחוששים לאקטים שלהם.

ואמש התוכנית כולה הוקדשה לחברת מוטאון האגדית, אומניה ושיריה.

את הערב פתח ג'וש המודח החוזר, בביצוע די סתמי יש לאמר לשיר Who's Lovin' You של חמישיית הג'קסונים. השועל לא אהב, אך השופטים החמיאו לו והצדיקו את החזרתו.

אחריו עלתה לשיר הפייבוריטית הכי גדולה של השועל העונה, רייצ'ל פוטר, שהביאה גרסת קאנטרי משלה לשיר This Old Heart Of Mine של האחים איסלי, ונתנה הופעה מצויינת מלאת אנרגיה, שזכתה למחיאות כפיים מכל שלושת השופטות בפאנל. ודמי אף אמרה לה שהיא זו שהיא הכי חוששת מפניה עבור האקטים שלה, אולם סיימון השועל הערמומי, אמר לה שאמנם זה התחיל מצויין, אך בהמשך הביצוע הלך ונעשה איום ונורא. ושוב קלי, שהשועל הכי אוהב מבין פאנל השופטים והמנטורים העונה, הראתה למה היא המנטורית הכי אהובה על השועל, ולא נשארה חייבת ואמרה לרייצ'ל שלא תתרגש מסיימון, שלהזכירה גם לו יש אינטרסים כמנטור, לקטול אותה, בגלל שלמעשה הוא חושש מפניה עבור האקטים שלו בהמשך התחרות. וסיימון שמע והחריש, אך ראו על פניו עד כמה קלי צודקת.

אחריה עלה לשיר קרלוס גואברה, שנתן ביצוע אנמי והופעה די משעממת לשיר What's Going On של מרווין גיי. וסיימון לא חסך במילים על הופעתו האנמית של הבחור.

הבאים לתור לעלות לשיר היו להקת הבנים רסטלס רואד של סיימון, שהביאו אף הם גרסת קאנטרי משלהם לשיר של מוטאון, Easy של הקומודורס. וזכו לתשבחות מכל השופטים.

אחריהם עלתה לשיר אילונה סנטיאגו, שספרה עד כמה היא נקרעת בין החזרות לבין לימודיה למבחני הבגרות, וחשה שלא תצליח לעמוד בזה, א דמי הרגיעה אותה שהיא בטוחה שתצליח בשניהם.
אילונה הביאה ביצוע לא רע בכלל לשיר Baby Love של הסופרימס, שבעקבותיו זכתה אף היא לתשבחות מכל השופטים.

הבא בתור לעלות לשיר היה ג'ף גוט, שסיפר שבגל שהוא עצמו מדטרוייט שהיא כידו עיר של מוטאון, הלחץ עליו כבד, גם מפני שהוא רוקיסט, ולרוק אין קשר למוטאון, וגם בגלל שהוא מפחד לבייש את עיר הולדתו דטרוייט. ג'ף הביא גרסה משלו לשיר Say You, Say Me של ליונל ריצ'י, וזכה אף הוא לתשבחות מכל השופטים, וסיימון אף החמיא הפעם לקלי על כל האקט.

אחריו עלו לשיר הצמד אלכס וסיירה, שהביאו ביצוע די בינוני יש לאמר, לשיר I Heard It Through The Grapevine של מרווין גיי. אך משום מה כל השופטים התלהבו מהם ושיבחו אותם.

הבאה בתור לעלות לשיר היתה קאיה כהן, שעברה מעין מייקאובר ונראתה הרבה יותר נועזת על הבמה ששרה את השיר My Girl של הפיתויים. ולראשונה העונה השועל אהב את הביצוע שלה. גם השופטים אהבו והעניקו לה הרבה תשבחות על הביצוע וההופעה.

אחריה עלה לשיר קרליטו אוליברו עם השיר Stop! In The Name Of Love של הסופרימס, והצליח לסחוף את כל הבנות בקהל שהריעו לו. גם השופטים התלהבו ושיבחו אותו על הביצוע.

הבאה בתור לעלות לשיר היתה הגברת לילי מקלאוד, שדמי הכריזה שהיא הסבתא הכי לוהטת שיצא לה להכיר. שבעקבות הביקור השלילית של סיימון מהשבוע שעבר שטען שלילי צריכה לוותר על הופעותיה התיאטרליות ולנסות להיות יותר עכשווית, חששה מערב שירי מוטאון, שזה הכי ענתיקה ולא עכשווי, והחליטה להביא גרסה מחודשת לשיר של מוטאון, אך דמי התעקשה שתשיר את השיר כמו שהוא ולא תנסה לשנות אותו, ללי שמעה בקולה שרה את השיר All In Love Is Fair של סטיבי וונדר כפי שהוא. וזה נשמע לא רע בכלל. השופטים גם הם התלהבו וסיימון אמר לה שהביצוע שלה היה פנטסטי.

אחריה עלו לשיר להקת הבנות שסיימון הרכיב, סוויט סאספס, שהביאו גרסה עכשווית ודי מדליקה משלהן לשיר You Keep Me Hangin' On של הסופרימס,שהופיעו בתוך כלוב גדול על הבמה, וכמובן לא פסחו על הריקוד הסקסי. ואף הן זכו למון תשבחות מכל השופטים.

הבאה בתו לעלות לשיר היתה ריון פייג', שהביאה גרסה שקטה ומרגשת משלה לשיר Ain't No Mountain High Enough שבמקור של מרווין גיי ותמי טרל, אך נודע בעיקר בגרסה המפורסמת של דיאנה רוס והסופרימס. סיימון התלהב, אך קלי לא כל כך אהבה את הביצוע שלה.

ואחרון עלה לשיר טים אולסטד, שהביא ביצוע לא רע בכלל לשיר I'll Be There של חמישיית הג'קסונים, וחתם את ערב שירי מוטאון. דמי טענה שלמרות שהיא אוהבת את קולו, הביצוע הפעם נשמע כמו ביצוע קאריוקי. גם קלי טענה שהביצוע היה לא מספיק טוב. אך סייון דווקא אהב מאוד את הביצוע, והשווה את טים לדוני אוסמונד.

עכשיו קהל הצופים בארה"ב אמור להצביע, והיום בערב בארה"ב, שעה 06:00 בבוקר שעון ישראל, ייחשפו התוצאות, ואחד האקטים יילך הביתה. אך מכיוון שג'וש חזר, עדיין יישארו 12 מתמודדים בתחרות.

השועל מחזיק אצבעות בעיקר לרייצ'ל.

Uri04

New member
אף אחד לא עף היום/מחר

התכנית הזאת היא תאונת רכבת אחת גדולה. משהו נדפק שם בקווי ההצבעה, והכל קרס, ככה שבתכנית של מחר הם כולם ישירו שוב את שירה הסינג-אוף שלהם (השיר ששרים אם מגיעים לבוטום 2), ובשבוע הבא שלושה יעופו.

טוב, השועל ראה את ההודעה עכשיו בפייסבוק הרשמי

מעניין שלתוכנית בסדר גודל כזה נדפקת מערכת ההצבעה

is00

New member
אם הבעיה הייתה רק בטלפונים, זה מיותר, לטעמי.

שייזרקו את ההצבעות מהטלפונים וייסתפקו ביתר האופציות להצבעה שיש למצביעים.

Bar Ben David

New member
עונה 3

לא הבנתי הרייטינג נמוך השופטות גרועות(חוץ מקלי), בחירות השופטים לא טובות חוץ מסיימון כמובן, ומפרסמים בורחים, יש או אין עונה 3?

is00

New member
דעתי.

בלטו הערב - חוץ מהתלבושת ה...מגוחכת שהלבישו עליה - חיה כהן הייתה טובה, כנראה אחת מהטובות של הערב. בנוסף אני אכניס להנה את ג'ף גוט, שלדעתי גם היה אחד הטובים של הערב. רייצ'ל פוטר ממשיכה להוכיח שההופעה שלה בשלב "הכיסאות המוסיקליים" הייתה רק מהמורה בדרך, אבל אני חייב להגיד שלטעמי היא הייתה יכולה להיות מוצלחת יותר. אלכס וסיירה היו גם מוצלחים, אבל שוב, לדעתי, ההופעה שלהם שוב הזכירה יותר מדי את ההופעות הקודמות שלהם, ומהתחלה אמרתי שזה מה שמדאיג אותי לגביהם.

למלמ"ים - להקת הבנות הייתה בסדר, אבל לטעמי ההפקה הייתה מוגזמת לגמרי, וזה גרם לי לתהות כמה מזה היה באמת הן שרות "לייב". אגב אני רוצה שייתנו לנו לשמוע אותן בסולואים, כדי לראות אם הן גם נשמעות טוב כשהן שרות לבד. טים שר טוב, אבל הוא פשוט משעמם מדי. לא ברור לי למה החזירו דווקא את ג'וש לוי. אומנם הוא היה מוצלח יותר מהסיבוב הקודם, ואני מבין שהוא די שיווקי, אבל לדעתי היו אקטים שהגיע להם יותר "גלגל ההצלה" הזה. אילונה נתנה הופעה טובה, אבל השירה שלה... לא הייתה משהו, אני חייב להגיד. עדיין, לדעתי, היא כרגע האקט הכי שיווקי בתכנית(ורייצ'ל). ריון גם נתנה הופעה טובה, לדעתי, אבל אני עדיין חושב שאם היא הייתה לוקחת לעצמה עוד שנתיים-שלוש להתפתח היא הייתה יכולה להיות הרבה יותר טובה. לילי נתנה הופעה קולית טובה, אבל היא, בדיוק כמו טים, לא שיווקית מספיק וקצת משעממת מדי. "רסטלס רואד" היו מוצלחים יותר משבוע שעבר, אבל לדעתי הם אחד האקטים הכי חלשים בתחרות וחבל לי שמנסים לקדם אותם על חשבונם של אקטים ראויים יותר.

בלטו לרעה - קרלוס, כרגיל, היה די רע(מכל הבחינות). קרליטו היה די מאכזב ונשכח. מה שכן הוא עדיין הבן הכי שיווקי מבין בנים בתחרות, לדעתי.

snirf

Active member
התחיל חלש, השתפר בהמשך...

למה בחרו בנושא מיושן שכזה? תתקדמו כבר!
מילא מוטאון, תבחרו לפחות שירים טובים! היו בודדים, אבל לא כולם...נגיד חבל שלא ביצעו את you can't hurry love

וול, הערב התחיל בצורה חלשה, אבל היו כמה הופעות טובות-הן ווקליות והן מבחינה הפקתית.
מעצבן אותי שבניגוד לגרסא הבריטית שם כל הופעה היא SHOW במלוא מובן המילה-הפקה מרשימה של רקדנים, תפאורה, צבע והתרחשות על הבמה...וכאן זה פשוט לא מובן מאליו, בודדות ההופעות שבאמת היו מושקעות(קאיה, אילונה, רייצ'ל...)
וזה מעצבן, כי זו מהות כל הX פקטור!

כיף שהחזירו את ג'וש לוי! נראה לי שאני היחיד ששמח מכך...אם כי תמוה שדווקא אותו החליטו להחזיר ("החליטו" ממש...סיימון החליט), כי בשבוע שעבר לא היה נראה כזה שוק גדול לגבי ההדחה שלו...היה קונצנזוס בשולחן השופטים שההופעה לא הייתה מוצלחת. אם כבר הגיוני שיחזירו מישהו זה את ג'יימס קני שכל פאנל השופטים אהב את הביצוע שלו, אך הוא בכ"ז הודח...

המוצלחים:
אילונה סנטיאגו-מדהימה! הביצוע הקולי, ההופעה, הכול...כמו שסיימון אמר-יש לה עיני רוצחת והיא מכוונת מטרה, כך צריך!
קאיה כהן
אלכס&סיירה-השתפרו מהשבוע שעבר
קרליטו אוליברו- כן, אהבתי את הביצוע שלו השבוע

נחמדים:
ריון פייג'-דווקא היא שרה שיר שאהוב עליי? ממ העיבוד נחמד...אם כי פחות אהבתי את הגרסא הזו שלה
ג'ף גוט
טים אולסטד
רייצ'ל פוטר-ההופעה הייתה קצת מלחיצה

WTF?!
רסטלס רוד-מאכזבים, לא מבין מה כל ההתלהבות המוגזמת הזאת סביבם

סוויט סספנס-הן לא כזאת להקה מוצלחת...בניגוד לפיפט הרמוני שגם כלהקה וגם כסולניות-הן מוצלחות, סוויט סספנס שרות רק יחד...מה קרה? כסולניות הן 'לא משהו'?

omer719

New member
גם לי הציק מאוד

שהן שרות ביחד לכל אורך השיר.
רציני?!

xjoiq

New member
שוב תוכנית הריאליטי ה-משופעת כשרונות

כל כך הרבה מבצעים שאני אץ רץ לפתוח את הביצועים שלהם בכל תוכנית לפני שמישהו בכלל ידבר איתי כגון:
חיה כהן,רייצ'ל פוטר,טים אולסטד,ג'ף גוט,ראיון פייג',סוויט סספנס
ולעיתים: ג'וש לוי(טוב שחזר),אלונה סנטיאגו,לילי מקלאוד ואפילו קרליטו אוליברו
בקיצור חצי מבצעים שאני משתוקק לשמוע עוד רבע שאני דרוך לשמוע שמא יפתיעו אותי בביצוע שיפיל אותי כשגם היתר נעימים לאוזן(חוץ מקרלוס שקצת חופר/מייבש לי בשכל) וזה עוד בלי להזכיר את המודחים בקיצור וואו של תוכנית.

טוב מה היה לנו בתוכנית של יום רביעי?
אלכס וסיירה היו נחמדים
לילי מקלאוד הביאה ביצוע די נעים לסטיבי וונדר
חיה כהן זאת שאני ממש אוהב את הטונים שהיא מפיקה הפעם היא בחרה לעשות קאבר לשיר שאני לא כל כך אוהב אבל בכל זאת נהניתי ממנה.
ראיון פייג' הילדה הכשרונית הזאת הביאה ביצוע נחמד
קרלוס גוואברה החוליה החלשה של xf us 2013 הביא ביצוע לא רע אולי בגלל השיר שאני די מחבב,בעיני בכל אופן זה היה הביצוע הכי טוב שלו בתוכנית עד כה אבל עדיין זה היה רק נחמד.
אלונה סנטיאגו הביאה ביצוע שעל פניו אולי נחשב טוב למרות שאני אישית לא התחברתי לשיר ולא אוהב את השיר.
קרליטו אוליברו אהבתי את הביצוע ייתכן שהוא עלול להיות המפסיד הגדול מהבאג שהיה להם במערכת ההצבעה כי מאוד ייתכן שאותו ביצוע לא היה מוביל אותו לבוטום טו.
רייצ'ל פוטר עוד תגלית שאני נהנה מכל מה שהיא מוציאה מהפה בשירה. שיר שאני לא הכי אוהב עשתה אותו ממש נעים.
סוויט סספנס המשיכו להיות כייפיות ונעימות
רסטלס רואד היו נחמדים אבל לא הרבה יותר מזה קצת מתחיל לעבור לי מהם לאחרונה.
ג'וש לוי ממש אהבתי את הביצוע גרם לי להגיד איזה יופי שהוא חזר בגלגל ההצלה של השופטים כבר בשלב הקודם שהדיחו אותו זו היתה לדעתי ההחלטה היחידה המוטעית.
טים אולסטד האיש בעל צבע הקול והטונים המקסימים אהבתי את הביצוע כמעט אפשר להגיד שאני אוהב(ה' בקמץ)את כל מה שהוא ישיר.
ג'ף גוט הביצוע הטוב
של הערב בביצוע הזה הוא שידרג את עצמו בעיני ועכשיו אני אסלח לו גם על ימים חלשים(בתקווה שגם הציבור יעשה כן ובתקווה שלא יהיו ימים כאלה)ואני רוצה אותו בשלבים המאוחרים של התוכנית למרות שאני לא יכול להגיד שאני בטוח רוצה אותו בגמר וזאת משום שיש לו לפחות 5 מתחרים מבחינתי על המעמד.

בקיצור היתה אחלא תוכנית.
לגבי הביצועים של יום חמישי אני אגיב בשירשור השני(פיינל 12 תוצאות)

snirf

Active member
הלוואי שקרלוס יעוף בקרוב...

ואני תוהה אם באמת הייתה תקלה בתוצאות או שסיימון לא היה מרוצה מכך שלהקה שלו נמצאת בבוטום2 כבר בשבוע הראשון

ובניגוד למה שכתבת-מקווה מאוד שקרליטו לא יהיה בבוטום2/יעוף כ"כ מהר!

xjoiq

New member
לא בניגוד. אחי אנחנו בקונצנזוס לגבי קרליטו

תקרא עוד פעם מה שכתבתי עליו.
תרגום: הדבר שמצער אותי בהופעה החוזרת של כל הזמרים זה העובדה שקרליטו בערב השני היה חולה ואלמלא אותה "תקלה"(או קונספירציה אחרת שתבחר להגדיר)קרליטו לא היה מגיע "בדרך הטבע" לבוטום טו וזו תוצאה יותר רצויה מבחינתי מאשר עכשיו שכולם הופיעו וקרליטו היה חולה והציבור עלול להעיף אותו מבלי לתת לו קרדיט.
ותראה שכתבתי אותו דבר בשרשור של התוכנית השניה של יום חמישי.

ואני מקווה שקרלוס יעוף בתוכנית הקרובה הראשונה ביום רביעי ולא סתם "בקרוב"

xjoiq

New member
מה שטוב

זה ששניהם היספנים ולא תהיה התגייסות היספנית כוללת להצלת קרלוס על חשבון קרליטו. ככה שיש מקום לאופטימיות.

snirf

Active member
התכוונתי-בניגוד לתחזית שלך

שהוא עלול להיות בבוטום2
טרם צפיתי בתוכנית ה'תוצאות'(ע"ע sing off)

אבל קרלוס הוא פייבוריט של הקהל...אני בספק אם הוא יעוף בתכנית הקרובה.
אגב, אז איך זה הולך להיות? בתחילת תכנית ההופעות השבוע יודח מתמודד, ויום לאחר מכן בתכנית התוצאות יודח מתמודד נוסף?

xjoiq

New member
כנראה זה שיעוף לא ישיר ברביעי ובחמישי הדחה

ולאור מה שכתבת אני חוזר בי מהאופטימיות

דרך אגב התוכנית של ה-sing-off היתה אפילו יותר איכותית מזו של יום קודם.
מה גם שהתוכנית מקוצרת <<שירה נטו>> ונחסך מאיתנו כל הסיפורים וההסטוריה מה עבר על הזמרים בחיים מזמן העותומנים ומזמן הממלוכים.

יש מצב שמעכשיו יהיה שבוע הצבעה

לדעתו של השועל ככל הנראה בגלל הרייטינג הנמוך יחסית שזוכה לו העונה השלישית של האקס פקטור בארה"ב, סיימון וההפקה החליטו להמציא באג בהצבעות, כדי למשוך את ההצבעות שבוע שלם, שבמהלכו ייכנסו להם הרבה יותר רווחים מאסמאסים. ואם זה יצליח להם, יש מצב שמעתה ועד סוף העונה הם ימשיכו למשוך אתההצבעות שבוע שלם. ואיך? הם פשוט יהפכו את סדר התכניות השבועיות מתכנית ביצועי לייב ותכנית של ערב תוצאות, לתכנית ערב תוצאות ואחריה תכנית ביצועיי לייב,מה שיאפשר להם למשוך את ההצבעות בכל שבוע במשך שבוע שלם, כמו אצלנו בישראל.

is00

New member
לא נראה לי שזה יעזור לרייטינג שלהם.

אבל אם באמת הם יצליחו להרוויח יותר מעלות ההצבעות, אני לא אופתע אם הם אכן יפעלו כך, כי מהפרסומות הם בטוח לא רואים הרבה כסף, בהתחשב במידרוג העלוב שלהם.

למעלה