אהלן אשי,
נראה שאת מנסה בכל כוחך להחיות את הפורום. לא הייתי רוצה לומר שחבל על מאמציך, אבל יש בי חשש שזו - מה שאומרים אצלנו: ברכה לבטלה, עבודה שאין בה תועלת. הכותבים הפוטנציאלים לא עושים שום נסיון להרים את הכפפה שזרקת להם. בסיכומו של דבר, מלבדך ואולי מדי פעם שמים מצטרפת, מרבית הכותבים בעת הזאת הם יהודים ובמצב הזה אין הצדקה לשם הפורום.
אני מאד מעריך את מאמציך, ואנסה במסגרת יכולתי המצומצמת להשתתף מעת לעת, אבל אני חושב, שלפורום הכולל שניים או שלושה כותבים קבועים אין זכות קיום. כאשר יש יותר כותבים, דבר מושך דבר ויותר אנשים מצטרפים אם כדי לקרוא ואם כדי להגיב, כשהפורום היה פעיל השתתפו בו כמה עשרות כותבים בו זמנית אבל ככל שהמשתתפים הקבועים הדלדלו הכתיבה בפורום פחתה והפורום דעך.
ראשית חוכמה להחייאת הפורום היא הגשת מועמדותך לניהול הפורום. ניהול פורום אינו תפקיד כה קשה וכה תובעני כפי שניתן לחשוב אבל כאשר בראש פורום עומד אדם רציני, מקרין הדבר על כותבים אחרים להטות שכם ולעזור, במצב הנוכחי שהפורום מנוהל ע"י הנהלת הפורומים הוא לא רצוי לאף פורום, ובמרבית המקרים, פורום שנוהלו ע"י הנהלת הפורומים היו בדרך לסגירת הפורום, ואפשר לראות פורומים לא מעטים סגורים בגלל חוסר תעבורה בפורום ומדובר בפורומים רבים כאלה. אין לי ספק שאם היה פורום אחר במצבו של הפורום הזה, הוא כבר היה נסגר מזמן כי מטרת תפוז היא פורומים פעילים עם מעורבות של משתתפים כי כך הם מצליחים להביא להם יותר מפרסמים ולהרוויח מפרסום, מפורום לא פעיל אין סיכוי שהם ירוויחו משהו, אבל בגלל שזה הפורום היחיד המיועד לערבים ולכתיבה של ערבים, נראה לי שבהנהלת תפוז ממשיכים להחזיק את הפורום בכוח ולא לסגור אותו כדי למנוע פתוחן פה וטענות שהפורום היחיד של הערבים נסגר.
בכל אופן, מה שתחליטי אני מאחל לך הצלחה רבה ואם תבחרי להגיש מועמדותך לניהול הפורום, אני מבטיח לך את עזרתי וגם אשתדל לכתוב יותר בפורום.