בוקר טוב ,חלת דבש לחג ,חלה מוצלחת

אילנית12

New member
בוקר טוב ,חלת דבש לחג ,חלה מוצלחת

לכל התמונות:http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1782603

חלה נהדרת לראש השנה רכה וטעימה,אין מה לחשוש מהמתיקות הטעם של החלה בגבול היא לא מתוקה כל כך.

אצלי נאפתה אחרי פחות מ20 דקות על טורבו.כשהוצאתי אותה מהתנור ישר כיסיתי אותה במגבת כדי שלא תתיבש.(דליה)

מומלץ בעיצוב החלה לעבוד על מישטח מקומח,(אני תמיד משאירה בצד כחצי כוס קמח )



פה התמונות צולמו כשהחלה חמה.



מקור:המתכון של אורי שפט השף-קונדיטור של מאפית "לחמים"

.
חלת דבש עגולה לראש השנה.




מרכיבים ל-2 חלות:
1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)(שמתי חצי כוס בצד)

1 שקית או 1 קוביה שמרית (50 גר')

1 שקית משפר לאפיה ביתית(לא הוספתי)

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה מס' 2 (שמתי מס' 1

1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה

½ כוס (160 גר') דבש

¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים

לקישוט:

ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.(לא הוספתי סוכר גבישי)

הוראות הכנה:

מערבבים את הנוזלים: שמן, מים,ביצים,ודבש במיקסר(ראה טיפ להוספת הדבש)
מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של "שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.
מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
טיפ להוספת דבש: למזיגה קלה של הדבש,יש לשמן את כוס המדידה לפני הוספת הדבש וכך יחליק הדבש בקלות לקערה.



בהצלחה וחג שמח/דליה

 

לינדה7

New member
תודה על המתכון


מזמן לא שמענו ממך מקווה שהכל טוב .
תודה יקירתי על המתכון המעולה אהבתי .
מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה ומבורכת אמן.
לינדה
 
למעלה