בזק מורידה כפפות בנושא הציוד המושאל

• פותח הנושא cheif
  • פורסם בתאריך

cheif

Member
מנהל
בזק מורידה כפפות בנושא הציוד המושאל

כפי שהערכתי מיד עם פרוץ רפורמת השוק הסיטונאי, ציוד הקצה - כלומר מודם ה-VDSL, הופך לעקב אכילס.

לא ניתן להשיג בישראל מודם VDSL ומוצרי ה-VDSL הספורים שנמכרים כאן, משולבים עם נתב.

אם חשבתם שבזק תסתפק רק ב-200 שקל תמורת הנתב שלא תחזירו - תחשבו שנית.

http://www.themarker.com/consumer/1.2584120

SignedIncognito

New member
בזק לא מרידה כפפות אלא הולכת לשכתב את הסכם התקשורת העתידי

שלה מול לקוחות. הייתה לי בבוקר שיחה מאוד משעשעת עם נציגת שירות שהסבירה לי ש"הנחו" אותי מה להגיד :) חזרה פעם אחר פעם שהציוד הוא ציוד קצה של בזק שקיבלתי בהשאלה ועליי להחזיר אותו. כאשר הסברתי לה שאין לי אותו יותר היא אמרה לי שרק אתמול גלשתי בעזרתו ולאחר מכן עברתי באופן מחשיד לאקספון.
&nbsp
היא אמרה לי שבזק שומרת לעצמה את הזכות לנקוט נגדי בהליכים משפטיים, אמרתי לה שמבחינתי הם יכולים לעשות מה שהנראה להם לנכון, נתב אין לי כי הוא נאבד ושיקנסו אותי ב-200 שקל ונסגור עניין. היא ניסתה למרוח אותי ולהסביר לי שלאו השינויים בשוק דברים השתנו (הזכרתי בנימוס שיש לי חוזה חתום איתם).
&nbsp
בשורה התחתונה היא לא הייתה מוכה לקנוס אותי :) ותחזור אליי עם תשובה מחר :)
&nbsp
האמת סיטואציה מבדרת, במשך מספר שנים בזק אנסה ושדרגה למהירות גבוהה יותר וביחד עם השדרוג, שדרגה גם את המחיר ואז עוד הוסיפה דמי מנוי על המודם...עכשיו הם שוברים את הראש מה לעשות עם הלקוחות שלהם שיכולים לקבל בצורה חוקית לגמריי נתב+מודם ב-200 שקל. הסיטואציה גם מבדרת כי הם הפכו אוטומטית כל מי שמאבד ציוד קצה לאשם אד שלא הוכח אחרת.

sweetums

New member
גם היום כתוב 200 ש"ח. השלב הבא יהיה לנועל את הנתב מרחוק?

cheif

Member
מנהל
זו בהחלט אפשרות

לבזק יש שליטה מלאה על הנתבים שלה דרך ממשק ה-TR069 ואני לא אתפלא אם היא תתחיל לפעול באמצעותו כדי לחסום נתבים שלה, שפועלים אצל לקוחות שעברו לספקיות אחרות.

cheif

Member
מנהל
השאלה היא מי יעשה את זה לפני שינטרלו לו את הנתב

קח בחשבון שרוב הלקוחות של בזק ללא ממש טכנולוגיים.

sehu

New member
בסופו של דבר זו שאלה של מה החוזה עם בזק אמר.

לפי מה שאני מבין מהכתבות בנושא, הוא מאפשר לשלם 200 ש"ח בלי קשר לסיבה שהמכשיר לא הוחזר לבזק.
&nbsp
אבל מבחינת הגינות נראה לי שבזק צודקים. הם לא השאילו/השכירו מודמים כדי שאנשים "יקנו" אותם ב-200 ש"ח ויעברו לחברה אחרת, אלא כדי שאנשים יהיו מחוברים לשירות בזק בתשלום חודשי. השוק השתנה והחוזה פשוט לא נוסח במקור בציפייה לספקי DSL אחרים.
&nbsp
בכל מקרה הפתרון המתבקש הוא מכירה בחנויות של מודמי VDSL פשוטים ב-100-150 ש"ח. אני משער שיבואנים התחילו לעבוד על זה רק עכשיו ולוקח זמן לכל האישורים ושרשרת האספקה. מוזר שמשרד התקשורת לא דאג להכין את השוק לנושא לפני כמה חודשים.
&nbsp
&nbsp

cheif

Member
מנהל
אין מודמים פשוטים ל-VDSL

בימים האחרונים חרשתי את האינטרנט, ובמיוחד את האתרים הסינים, על מנת למצוא מודמים VDSL פשוטים - נטולי נתב. לצערי לא מצאתי כאלה אלא רק משולבים עם נתב. אני מתקשה להאמין שאפשר יהיה לרכוש בארץ מוצר משולב (מודם+נתב) בפחות מ-250 שקל וגם אם כן הנתב יהיה ככל הנראה לא אלחוטי. הפתרון הוא ליבא לבד - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm

sehu

New member
לא מזיק (הרבה) שיש גם ראוטר, השאלה מה המחיר

ה-Zyxel המשומשים ב-eBay נראים לי הכי מעניינים. 32$, כולל gigabit וחיבור USB.
&nbsp

SignedIncognito

New member
מישהו יכול להסביר איך זה נעשה ב-Netgear N600?

ניסיתי לפשפש בהגדרות הנתב שלי ולא מצאתי אזכור ל-TR069

sehu

New member
רק מוודא, שמת את הכתובת של הראוטר במקום "ip"?

BaruchKohen

New member
ניטרול שליטה מרחוק של בזק עבור D-Link DSL-6850U

זאת הכתובת הסודית של ההגדרות לTR069 (שליטה מרחוק של בזק)
http://10.0.0.138/[email protected]
כפי שניתן לראות, אין כפתור שפשוט מכבה, מה שאני מציע פשוט לשבש את ההגדרות של הכתובת למשל
ולהחליף לכתובת מקומית משהו כמו 10.0.0.199

BaruchKohen

New member
הוספתי תצלום מסך, תנסה להיכנס לנתב ואז להוסיף

1. תנסה להיכנס לנתב: 10.0.0.138 שם משתמש וססמה ואז תוסיף ידנית בשורת הכתובת את העמוד (תראה בתצלום מסך).
2. וודא שיש לך DLINK 6850U
3. אתה יכול לגלות לבד את הכתובת: כנס לADVANCED ואז NETWORK TOOLS שם תעשה קליק ימני בעמוד וVIEW PAGE SOURCE זה יראה לך
את הקוד של העמוד שם יהיה לך משהו בסגנון: unction btnTR069() { var loc = '[email protected]">[email protected]
'; var code = 'location="' + loc + '"'; eval(code); }
הHTML זה השם של העמוד הסודי.

תצלום מסך:
[URL]http://i58.tinypic.com/fa08io.jpg[/URL]
מקוה שעזרתי.

sehu

New member
גם אם היתה, היא כנראה לא תואמת לגרסה של בזק.

dani666

New member
זה היה הזמן שבו מתחרה שלישי צריך להיכנס. חבל שאין.

למעלה