במה אנחנו צופים הסופ״ש?

subatoi

New member
יואב בלום מדבר על "מצרפי המקרים" שלו,

כשהתארח באונ' בר אילן. מעניין מאוד כיוון שהוא מספר גם על תהליך היצירה עצמו וגם על התחקיר שעשה, פחות או יותר.
ספוילרים רציניים רק ב-20 הדק' האחרונות.

subatoi

New member
וגם "בירד" של וויטאקר-איסטווד, הלא-ז'אנרי.

זהו. נגמר הסופ"ש

avivs

New member
מראה שחורה.

הפרק הראשון, אחרי הרבה מאוד המלצות.
אהבתי. עשוי טוב ומשאיר אותך מרותק. הבנתי שהפרק השני חלש והשלישי משתפר.

nishtak

New member
אני דווקא הכי אהבתי את השני

נכון שהראשון מכניס אותך לשוק מבחינת התעוזה אבל הפרק השני לדעתי היה הכי מעניין, הכי הרבה רעיונות עתידניים וקצת דיסטופיים.
במיוחד אהבתי את זה שאתה לא יכול להתנתק מפרסומות, אלה אם כן אתה מוכן לשלם על זה.

IMphoenix

New member
מסכימה איתך

הפרק השני נתן תחושה מטרידה במיוחד, שקושרה אצלי ל-1984 של אורוול. מן חוסר נוחות ומחשבה שאנחנו לא מ-אוד רחוקים מהמצב הזה.

cwen

New member
דווקא השני והשלישי הכי טובים

השאירו אותי עם כאב בטן. פיזי.

ketrina

New member
הנסיכה הקסומה

פעם ראשונה שאני רואה את הסרט

קראתי בעבר את הספר וממש לא אהבתי.כמו כן הוא לא נראה לי מתאים לילדים כלל, למרות שהסופר בהקדמה מספר שהוא כתב את הספר מחדש במיוחד לבנו.
ובכן, היום גיליתי שאין "ספר אב" מורחב יותר אלא שההקדמה היא גם סיפור...
הסרט הרבה יותר מוצלח, מצחיק במיוחד. עדיין לא הבנתי את הסרט- לכאורה סיפור אגדות, בעצם פארודיה. הדמויות מוקצנות ושוברות דעות קדומות ועדיין אני מרגישה שפיספסתי את מה שהסרט מנסה לומר.

צפיתי גם בקונאן- לא רע בכלל, רק 2 דברים שאיכזבו: שהאישה החזקה היחידה בסרט לא היתה אישה רגילה..ושני- ספוילר לסרט -

ביאס שהגבר עזב את האישה אחרי הסקס איתה..

Yuli Gama

New member
מלחמת הכוכבים עם הילד

צפייה ראשונה גם בשבילי

בינתיים הילד עושה חיקויים של דרק ווידר ורוצה להתחפש לתולעת (ג'אבה).

byron

New member
גמני, עם הילדה

לי זו לא צפייה ראשונה, וממש התלבטתי האם להתחיל מפרק 1 או מפרק 4 (ברצינות התלבטתי, כי הילדה היא "לא-גיק" בכל רמ"ח איברה, וממש קשה להכניס אותה למשהו מאיזה ז'אנר קשור...), אבל בחרתי ב4 כי היה ברור שהיא תפרוש מהר.
פרשה אחרי קרוב לחצי שעה, נהנתי לבד עד הסוף.

אח"כ נזכרתי באיזו הרצאה בTED שהמרצה דן בסרטים שאנחנו מראים לילדים, והמסרים שלהם, והוא ספציפית השווה בין הקוסם מארץ עוץ (גיבורה עצמאית וחזקה שמצליחה, ומובילה) לבין מלחמת הכוכבים שהנסיכה די מחכה שיצילו אותה ולא עושה יותר מדי... אז נהיה לי סבבה שהילדה לא רואה סרט כזה שובניסטי וחזירי...

Yuli Gama

New member
ברצינות? שוביניסטי?

הנסיכה מעיפה את לוק וסולו הצידה, לוקחת את הרובה ומצילה את שניהם כבר בפרק ה ראשון (הרביעי).
לא הייתי קוראת לזה שוביניסטי.
בינתיים ראינו את הרביעי בלופים שלוש פעמים. מקווה היום לראות את החמישי.
ההילד שלי בן 3.5, בת כמה הילדה שלך
?

גלקטור

New member
אני עם יולי

הנסיכה ליאה היא כל כך רחוקה מלהיות "עלמה במצוקה" שבאמת לא ברור לי למה זה שוביניסטי.
אם כבר, אז אולי "הנסיכה הקסומה".

byron

New member
כן, אבל

אומנם מהשניה הראשונה היא לוחמת שמסכנת את חייה ולא מפחדת אפילו מויידר, אבל רוב הסרט הוא אחווה גברית. הנסיכה הקסומה בהחלט יותר קיצוני.

הילדה בת 6.5, אני בונה על הבת השניה שתנטה יותר לכיוון, אומנם היא רק בת 2.5 אבל היא בהחלט מתלהבת מחרב הג'די שיש לי הרבה יותר.

באותה הרצאה (ואני לא בא לטעון שהרצאות בTED הן איזו תורה משמיים, אבל פתח לרעיונות הן בהחלט) הוא טוען שהדרך להבחין בסרט שיש לו מסר בעייתי לגבי נשים ומקומן בחברה, היא א- כמה דמויות נשיות משתתפות בסרט ב- מהי האינטרקציה בינן לדמויות גבריות (עלמות במצוקה (גם לחלק קטן מהזמן)/שותפות מלאות לדרך) וג- האם כשיש יותר מדמות אחת נשית בסרט הן מדברות בינן לבין עצמן? והאם השיחה הזו נסובה על נושא שאינו ה"גבר" של הסרט?..... במלחמת הכוכבים אין יותר מדמות נשית אחת, אין לוחמות/טייסות, ואם כל הכבוד לליה ומיעוט סצנות הפעולה שלה, היא חריגה בנוף גברי וזה בולט רק אחרי שמחפשים את זה.

אני לא אומר שילדות צריכות לחפש "רק" דמויות נשיות לעצב את חייהן לפיהן, בהחלט יהיה נהדר אם הילדה תגיד "אני מתה להיות כמו טסלה, או כמו מייקל ג'ורדן" דמות לחיקוי לא חייבת להיות בת לאותו מין, אבל כשסרט מציג תמונת עולם בה חסר חצי מהמין האנושי.....

כריכרכה

New member
אני חושב שגיוון פוליטי תמיד עדיף

הייתי משתדל לחשוף את הבן שלי לכמה שיותר תכנים בעלי מסרים פוליטיים גלויים או סמויים מכל קצוות הקשת, כדי שלכשיגדל יהיה לו רקע תרבותי עשיר ומגוון ככל האפשר על-מנת לנתח את כולם באופן ביקורתי ולהגיע למסקנות משלו שאינן בהכרח כשלי (ואם בסופו של דבר הן תהיינה כשלי אז קרוב לוודאי שנכשלתי, כי אני לא מאמין במקריות).

לכן גם אם מלחמת הכוכבים טומן בחובו מסרים פוליטיים שליליים, ויותר מכך, דווקא אם מלחמת הכוכבים טומן בחובו מסרים פוליטיים שליליים, הייתי דואג לחשוף את הבן שלי אליו.

frizzly

New member
אם אתה רוצה בנות שהן נשים חזקות

אז תלמד אותן להיות כאלה עי דוגמה אישית

אני גדלתי בבית שבו האישה היא עקרת בית והגבר מפרנס. והחינוך היה תתחתני ותלדי.

בפועל אמא שלי הייתה ה"גבר" בבית (למרות שניסתה ללמד אותנו להיות נשים קטנות), והיא הייתה מתקנת מכשירים שהתקלקלו ואם חלילה לא ידעה איך והזמינה בעל מקצוע אז היא הייתה עומדת לידו ושואלת שאלות ופעם הבאה מתקנת לבד. היא הראתה לנו שהיא יכולה הכל.

אני ואחותי שתינו מנהלות בבית ובעבודה, ויודעות לעשות הכל (גם דברים נשיים וגם גבריים)

ואגב - בהתאמה, כשגדלתי והתחלתי לבחור בעצמי אילו תכנים אני רואה/קוראת התחלתי לבחור בכאלו בהם האישה היא דמות חזקה ואני סולדת מאלו שהיא חלשה (למעט דימדומים. לא יודעת מה אהבתי בזה אבל למרות שהיא הייתה חלשה להחריד עדיין אהבתי) למרות שכילדה לא ממש התיחסו לעניין הזה ולא עשו לי פילטר מכוון.

go byron

אתה ביירון ולא ביירונית, נכון?
אם כן זאת הוכחה ניצחת נוספת לעובדה שהמין הנשי מדכא את עצמו גם בלי עזרתם של הגברים (שדוקא כותבים ספרים עם דמויות כמו אריה ממשחקי הכס ודואגים שהבנות שלהן יגדלו עם ביצים, בזמן שהנשים עסוקות בלחלום בהקיץ על 50 גוונים של אפור. הוי, הוי, העולם.)
אתה יודע, אני וחבר שלי ישבנו פעם, אכלנו כ-20 סוגי גבינה שונים ותהינו על החוקים האלה שהזכרת. אני כלהזמן הרגשתי שמשו בהם לא מספק וניסיתי לנסח חוקים מדוייקים ומקיפים יותר בעצמי, אבל כל הגבינה הסיחה את דעתי. ועכשיו אני חושבת שבעצם אין חוקים. ז"א, חוקים נוצרו כדי להשתחל בין המילים שלהם, אבל אפשר להרגיש אם האווירה העולה מסרט היא שוביניסטית, בדיוק כמו שאפשר להרגיש אם הערה פוליטקליקורקטיתלחלוטין היא בעצם גזענית בטירוף. ומלחמת הכוכבים מסריח משוביניזם עד הגיהנום שאליו אנשים כמו סטפאני מאייר מגיעים.
מקווה שהבת שלך תגדל להיות שופעת מגניבות ורוניקה-מארסית. ואז תוכלו לצטט בינכם את כל שיחות האבא-וורוניקה המגניבות שלהם^^

(אם כי כמובן, חינוך הוא פיקציה. ילדים נולדים כמו שהם ונשארים כמו שהם (חוץ מכאלה שנולדים בלי אופי, אבל אלה בכלמקרה לא שווים את הטרחה שלך), אז באותה מידה אתה יכול להדליק את הטלויזיה, לתת לבת שלך את השלט, ללכת לישון ולסמוך על הגנים שלך^^).

למעלה