במה אנחנו צופים הסופ״ש?

nimrodds

New member
מה קרה
הפסקתם לצפות בפרקים וסרטים

קצת באיחור ביחס לזמן האחרון אצלי, פרק רביעי בעונה השנייה של סוכני שילד, לחובבי הסוכנת מיי
אפשר להגיד שזה פרק אופי

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר צפיתי בו שלשום (+ בונז, המפץ הגדול)

אז לא הפסקתי לצפות, זה פשוט לא יצא בסופ"ש...

nimrodds

New member
המשכתי את היום עם עוד פרק של ARROW

כנראה שנכנסת לעלילה סוכנות מפקחת, אבל נראה בעניין זה

nimrodds

New member
סיימתי להיום ואולי לסוף השבוע מבחינת צפייה:

ORPHAN BLACK פרק שישי, לדעתי זה הפרק הכי טוב עד עכשיו, טלוויזית איכות ברמה

dingaleboom

New member
Gotham, AHS

גות'האם - אממממ. ככה. לא ממש להיט אבל גם לא עלבון לצפות בסדרה,אז בינתיים אני ממשיכה.
AHS - ראיתי בעבר את העונה הראשונה, שהייתה בסדר ומבחילה לפרקים. לא ראיתי את שתי העונות הבאות והחלטתי לראות את החדשה. אחרי שני פרקים - העלילה לא מאוד ברורה, כמו בעונה הראשונה. נראה שהם חיים (וכותבים) מפרק לפרק. דרגות הבחילה עלו, והליצן שם מחריד. שני רק לפניווייז.

NomadSoul

New member
The 100

מאוד אוהבת, נשאר לי עוד פרק אחרון וקצת לא בא לי לראות כי חבל לי שייגמר...

שלא יהיה לך חבל.....

העונה החדשה מתחילה בארה"ב השבוע,
כך שלא תצטרכי לחכות זמן רב להמשך
כמו שאר הנלהבים.

intruders!

ועצרתי באמצע הפרק כדי לדווח על משהו לגמרי הזוי! ג'ק עומד לו מול בית שכל יושביו נרצחו, והטלפון שלו מצלצל, ורואים את הטלפון, וה-WIFI שלו פאקינג מחובר! עכשיו, או שיש WIFI דלוק בזירת הרצח וג'ק היה שם והתחבר ל-WIFI שם והוא לא זוכר את זה, או שהשחקנים גולשים מהטלפונים-לכאורה שלהם בשעות הפנאי? ומשאירים אותם מחוברים ל-WIFI?
כמה לא אחראי.

נ.ב
אפשרות נוספת. אף אחד לא כיבה את ה-WIFI בזירת הרצח, והוא פתוח. זה אפילו יותר מטריד מהאפשרויות הקודמות. תחשבו על זה. אתם חולפים לתומכם בזירת רצח והטלפון שלכם מתחבר אוטומטית ל-WIFI שם. בהחלט מחרפן.

dude101

New member
enterprise - deus ex time machine

סיימתי לצפות עד עונה 4 פרק 2, שסוגר את מלחמת הזמן.
ו... אוי אלוהים
&nbsp
סיכום כללי של מלחמת הזמן (למי שלא זוכר או לא מכיר, עלילת העל ב-3 העונות הראשונות של הסדרה):
אנטרפרייז, כידוע, מתרחשת במאה ה-22. עם זאת, נראה שהאולפן חשש לאשר סדרת טרק שמתרחשת בעבר של היקום מבלי שיהיה אלמנט כלשהו שמתרחש בעתיד. הפתרון של היוצרים - מלחמת זמן.
מתישהו בעתיד, המציאו דרך לנוע בזמן. היחס למסע בזמן מתחלק לשתי קטגוריות:
1. שימוש במסע בזמן רק לצורך מחקר היסטורי.
2. שימוש במסע בזמן כדי להפיק רווח אישי.
ישנן מספר סיעות שמשתתפות במלחמה הזאת. אחת מהן היא ה...טובים (באמת, אפילו לא טורחים לתת לנו שם). שהם טובים בעיקר כי הם תומכים בגישה 1. יש עוד 3 סיעות אליהן הצופה נחשף (להלן - חבר'ה רעים 1 עד 3. לפחות לאחת מהן יש שם, אבל כבר הספקתי לשכוח אותו). אלו הן הסיעות הרעות כי הן זוממות להשתמש במסע בזמן כדי לקדם את האינטרס של עצמן.
אוקי, קצת פשטני, אבל שיהיה.
ההשפעה של שינוי בקו הזמן תלויה בתפקיד העלילתי שהתסריטאי צריך שמסע בזמן ימלא. אם צריך, ההשפעה מורגשת ברגע שהנוסע בזמן חוזר להווה שלו, ואם צריך לשינויים לוקח זמן לחלחל להווה (רציני, החלק האחרון היה ציטוט של אחת הדמויות. מה זה אומר? לא מוסבר). עם זאת, כשנוסע בזמן מת בעבר הוא יכול לחזור לתחיה. לפחות לפעמים. או שזה בכלל לא קשור למסע בזמן. לא יודע, אחד הנוסעים בזמן מת וכשחזר לתחיה הסביר את העניין ב"מסע בזמן זה מסובך".
הדמות הזאת (שמהווה את הנציג היחיד של החבר'ה הטובים אליהם הצופה מתוודע) גורם לי לחשוב על שליט מבוך עצלן במשחק תפקידים "אתם צריכים לעשות X כדי שקו הזמן המקורי ישמר" "אבל רגע, אם אנחנו מצליחים, מה מונע מהרעים לחזור עוד יותר אחורה בזמן ולנסות שוב?" "כי... אה... מסע בזמן זה מסובך. תקשיב, אתה רוצה לשחק או לא?".
המסע בזמן ב"בחזרה לעתיד" היה יותר הגיוני - למרטי יש תצלום של המשפחה וככל שבני המשפחה שלו נעלמים יותר כך העתיד משתנה יותר. זה דבילי, אבל מאפשר לצופה להבין איך הפעולות של הדמויות משפיעות על העלילה.
איך שמסע בזמן בנוי באנטרפרייז, אין לצופה שום דרך להבין איך הפעולות של הדמויות בהווה משפיעות על העתיד. זה היה בסדר לו היה מדובר בפרק בודד, אבל לא כשמדובר על משהו שאמור לאחד 3 עונות ולתת להן סיפור מסגרת.
החלק הכי גרוע, ללא ספק, היו שני הפרקים שסיימו את העלילה הזאת. בפרק האחרון של עונה 3, האנטרפרייז מביסה את החבר'ה הרעים מס' 2 (לגבי חבר'ה רעים מס' 1 - הם פשוט נעלמו כי... לא יודע. מסע בזמן זה מסובך). האנטרפרייז חוזרת לכדור הארץ כדי לגלות שהם חזרו לתקופת מלחמת העולם השניה. אבל רגע, יש משהו מוזר בכדור הארץ של שנות ה-40! יש שם חייזרים! והם נאצים! טם טם טם!
בתחילת עונה 4 מוסבר לנו שהאנטרפרייז נשלחה בחזרה ע"י החבר'ה הטובים. מסתבר שהחייזרים הם בעצם חבר'ה רעים מס' 3. אומנם לא ראינו או שמענו עליהם כלום, אבל שליט המבוך אומר שהם החבר'ה הרעים הכי מסוכנים, ואם האנטרפרייז תצליח למנוע מהנאצים לכבוש את כל אמריקה (אה, כן, הם עזרו לנאצים לפלוש לחוף המזרחי של המדינה, ועכשיו הוא נמצא תחת כיבוש), הכל (כולל הכל-הכל-הכל) יחזור למקומו בשלום ומלחמת בזמן תיגמר. מה הופך דווקא את הפעם הזאת לשונה? למה דווקא כאן אפשר לסיים את מלחמת הזמן אחת ולתמיד? ובכלל, אם מונעים את מלחמת הזמן ע"י החזרת קו הזמן למצבו המקורי, זה לא הופך את מלחמת הזמן לסוג של פרקודס (כי היא הייתה צריכה לגרום לעצמה)? מסע! בזמן! זה! מסובך!
אז, כמובן, חבר'ה רעים מס' 3 הובסו, מה שתיקן את כל קו הזמן המקורי (כנראה גם תיקן רטרו-אקטיבית את קו הזמן של מלחה"ע השניה, כך שנאצים לא פלשו לאמריקה) ו... הסוף.
&nbsp
אגב, בריאיון עם היוצרים הם הסבירו שהם התכוונו לסיים את עלילת המסע בזמן בעונה 3, אבל היריעה הייתה כ"כ רחבה שהם היו צריכים להוסיף עוד שני פרקים בתחילת העונה השניה. ואני שואל - אתם רצינים!? הייתם צריכים עוד שני פרקים לדחוף *עוד* סיעה שלא שמענו עליה קודם כלום? והסיום האפי הוא "האנטרפרייז עשתה X והכל הסתדר"? למה ה-X לא יכל להיות הבסת חבר'ה רעים מס' 2 בסוף העונה השלישית? האנטרפרייז בילתה עונה שלמה בניסיון לאתר איזשהו נשק שנבנה בעידוד חבר'ה רעים מס' 2, והם הצליחו להשמיד את הנשק בסוף הפרק. למה לא להוסיף סצינה בת 30 שניות בה שליט המבוך אומר "אם תשמידו את הנשק, הכל יחזור למקומו בשלום"? זה היה יותר הגיוני, יותר פשוט, יותר מספק (כי הצופה בילה עונה שלמה כשהוא רואה איך האנטרפרייז משיגה את המטרה הזאת) וזה, מילולית, מה ששליט המבוך עשה בתחילת עונה 4. הם באמת הרגישו שהסיפור לא היה שלם בלי חייזרים נאצים שבאו משום מקום ופולשים לאמריקה?
&nbsp
בשורה התחתונה - נהנתי מהעונה.
אוקי, תנו לי להסביר. העלילה בה האנטרפרייז מוצאת את הנשק ומשמידה אותו טובה (במיוחד לקראת הסוף, יש שימוש מושכל בדמויות ה"רעות", ואפילו מנצלים את המסע בזמן באופן ש... כמעט ולא מעליב את האינטלגנציה). הדמויות מתפתחות (במיוחד ט'פול הוולקנית), הגבולות האתיים של קפטן ארצ'ר נמתחים כשהוא נאלץ להחליט מה הוא מוכן לעשות כדי להציל את כל המין האנושי. ולפחות פעם אחת ההחלטה באמת הפתיעה אותי.
אם מישהו יערוך החוצה את כל האזכורים למלחמת הזמן, הענה השלישית תתגלה כעונה ממש טובה, כשהבעיה העיקרית היא התחלה קצת איטית.
באופן כללי, שלושת העונות הראשונות די שוות צפיה אם מתעלמים מהמסע בזמן. אם מישהו שוקל לראות, שיבדוק מראש אילו פרקים עוסקים במלחמת הזמן ויתעלם מהם לחלוטין, חוץ משני הפרקים הראשונים. נכון, אז נשארים קצת עם שאלות פתוחות. אבל שאלות פתוחות עדיפות על תשובות כמו "מסע בזמן זה מסובך".
&nbsp
אני ממש מצפה לראות את העונה האחרונה.

subatoi

New member
טוב לשמוע שהשלישית מצאה חן בעיניך.

כל העלילה של מלחמת הזמן הקרה היתה קצת קפיצה מעל הפופיק, הם כנראה לא ידעו למה הם נכנסו, משכו את זה שלוש עונות ואז רצו לזרוק את זה מהחלון כדי להתפנות לעונה הרביעית, ולכן קימבנו שני פרקים מסכמים של גרנד פינאלה למלחמה המוזרה הזו. היו בה דברים נחמדים, אבל היא נשארה די סתומה ומיסתורית - וחבל.

העונה השלישית מיוחדת מאוד. זה היה ניסיון ראשון מסוגו ליצור קו עלילתי הדוק לעונה שלמה וזה יצא די מוצלח. הרבה אתגרים, בחינה של סוגיות מוסריות טובות, ואתגור של הכותבים לגוון בסביבה גיאוגרפית-פוליטית שלא משתנה הרבה. עשו פרקים ב"גוון" שונה מדי פעם, אתגרו את הדמויות, הביאו דמויות מחוץ ל-expanse וכו'. יצאו ממנה כמה פרקים ממש ממש טובים (Similitude, Twilight ובטח יש עוד שאני לא זוכר כרגע).

בעונה הרביעית הובא showrunner חדש לגמרי שעשה דברים אחרת כדי להציל את הרייטינג, אני מת לדעת מה תכתוב עליה בסיכום השבוע הבא (או לפניו)

avivs

New member
שני סרטים

נעלמת - הוא טוב, אבל לא מצוין. ארוך מדי. קשה לי להצביע על מה בדיוק הפריע לי, אבל בשלב מסוים די רציתי שיסתיים. אבל הוא בהחלט לא רע.
&nbsp
פומפיי - בידור קליל וקצבי. הפקה מרשימה עם סצינות יפות של אסונות. הבעיה - הסיפור עצמו חלש, ובסוף מידת האסונות נעשתה מגוחכת. סלעים עם לבה התנפצו מטר מאנשים, שהמשיכו ללכת כאילו כלום לא קרה.

MonicaF

New member
הנגיף וחרב האמת

התקדמנו עוד כמה פרקים עם סדרת הנגיף. אני מאד אוהבת אותה, לא סובלת בינתיים מהאימה. יש כמה סטראיוטיפים מעושים, חוץ מזה הכל טוב.
כדי לא ללכת לישון עם מראות סדרת הנגיף מול העיניים, חיפשנו סדרה קלילה. אז אמנם לא קלילה אבל הופתעתי ושמחתי, כי לא ידעתי שקיימת סדרת "חרב האמת" מצולמת. נדמה לי שדיברתם עליה....
אני לא מתה על סדרת הספרים, קראתי עד הרביעי. אבל כן אהבתי את הראשון והשני. אז ככה: הסדרה חמודה, לא מושקעת, הפריע לי שלקאהלן אין שיער ג'ינג'י
וזד, אמנם הוא רחוק מלהיראות כמו בספר, אבל הוא חמוד גם בסדרה המצולמת. שותפי לצפיה נהנה ממנה, נראה לי שאצפה בה כל עוד הוא רוצה, בשבילי זה סתם קינוח.

Y. Welis

New member
הקהלנית נאה מאוד. מהנאות שנראו בסדרות כאלה

שילוב נדיר של בגדי לבן וסכינים... חוזרת השנה להופיע היכנשהו.
גם הבלונדה הסדיסטית טובה. אבל זה הכל רק בעונה 1 שאיכשהו קרובה למקור. עונה 2 כבר משהו אחר - פחות מעניין.
&nbsp
איזו סידרת נגיף? ממליץ אם שם, על Regenesis. כיף גדול ואתגרים נגיפיים (השחקן הראשי הבליח בעונה 2 של 'אורפאן בלאק' ככומר). + אלן פייג' החלה שם עם הרבה הבטחות (איבדה את זה). הסידרה היחידה שבה העריכה עוברת קדימה ואחורה, עם הילוך אחורי. הרבה הנאה יצירתית.

MonicaF

New member
כבר דיברנו על הנגיף

באנגלית the strain.
לגבי הסדרה שהמלצת עליה, מה שצריך להוריד מהרשת אני לא מלהבת. אבל אבקש ממי שיודע להוריד יותר טוב ממני. תודה!

Y. Welis

New member
לא בדיוק נגיף - אלמנט של...

שווה לבדוק את ההיא. האמא של כל סדרות המיקרוביולוגיה.

MonicaF

New member
קראתי מזמן אז אולי טועה אבל

יש סצנה שהיא רוכבת מוטרפת על סוס לבן נדמה לי, נלחמת בחיילים, בשל. סצנה שקשה לי לשכוח. ושם, אם אני זוכרת נכון, היא מתוארת כג׳ינג׳ית. חבר טוב שהכרתי לו את הסדרה החל לקרוא אותה עכשיו - אני אבקש שיבדוק.

למעלה