במה אנחנו צופים הסופ״ש?

מתכוון לצפות בפרק הבא של SLEEPY HOLLOW

אגב, ראיתי בשידור חוזר את נקמת הסית' , ולדעתי יש הבדל בסיום בין הגרסה המשודרת היום, לגרסה שהייתה פעם שבא אנאקין החל להשחיר כשניסה להציל את פאדמה ולא הצליח....
מישהו שם לב לכך?

MonicaF

New member
תודה לך אביב

בזכותך ראיתי אמש את רכבת הקרח.
לרוב אנחנו לא מסכימים בטעם שלנו אבל התואר שלך מלפני כשבוע סיקרו אותי ואולי הכי חשוב, שבזכות התיאור שלך גם לא ההלכתי לסרט עם הבן שלי אלא אדם בוגר. באמת קטעים קשים תודה שהכנת אותי.
ומבחינתי הסרט מעולה.

ספוילר למטה

שמת לב שהכל בסרט הוא או כן או לא? אין לך הרבה אופציות אלא רק אחורה או קדימה. עד ש.... היציאה מהצד.
יש המון מסרים חבוים.
וגם השם של הבחורה היפנית הצעירה נבחר בקפידה - יונה (כמו בתיבת נוח).
רק לא הבנתי מה היה תפקידם של אותם גברים מחסלים שנראה בתחילת הסרט שאהבו אחד את השני. ויונה כאילו גילתה משהו עליהם.

avivs

New member
שמח שאהבת!

באמת יש קטע חזק לכל אורך הסרט שמה שהתחיל לא יכול לחזור לאחור.
בהחלט המון מסרים חבויים וביקורת על החברה ועל פערי המעמדות.
אני לא זוכר האמת גברים מחסלים בהתחלה. קרה שם המון וכנראה שפספסתי.

מה שכן, יש בסרט אלמנט לא הגיוני במיוחד. ברכבת הזו יש מאוד אנשים, ואחרי שעברו כמעט כל קרון, איפה כולם ישנים?
זה אומנם פרט קטן, אבל ראו כמה פעמים איפה ישנים וחיים בסוף הרכבת, אבל אחר כך יש קרונות שאין בהם כלום חוץ מעמדת סושי. צרם לי קצת שלא רואים שהאחרים גם חיים במקום מסוים, במקום סתם לבלות במועדון ובטיפול שיער. זה עזר להדגיש את ההבדלים בין העולמות, אבל קצת מופל כשחושבים לעומק.

תמר עדי

New member
אני מקווה שזו לא המלצה כמו הסרט "300" שהמון

אנשים שאני מחשיבה את דעתם (צופים אדוקים), הזהירו אותי לא להתקרב לסרט הזה.

avivs

New member
שמים וארץ.

האחר מעורר מחשבה, מדכא, אפל ומתוחכם (רכבת), והשני אקשן קליל, מרשים, מטופש ומבדר (300). נהניתי משניהם, אבל מסיבות מאוד אחרות.

clouds11

New member
300 נחשב ליצירת מופת על ידי רבים

ב-300 יש דרמה בעיות אנושיות נצחיות גבורה עילאית לצד בגידה
הצילומים מרהיבים וקרב תרמופלאי הוא אחד הקרבות המפורסמים בהיסטוריה האנושית
להגיד על 300 "מבדר" זה פגם רוחני
ה-300 בראש ליאונידס אולצו להלחם מעטים מול רבים משום שהפוליטיקאים בספרטה
סירבו לגייס את מלוא כוחו של הצבא הספרטני משום שקיבלו שוחד מקסרקס המלך-אל הפרסי
סרט ההמשך "300 נפילת האימפריה" מתאר את הבסת הצי הפרסי שזה גם מאורע היסטורי כביר
שנה אחרי נפילת ה-300 כדי להבין לעומק את סרט ההמשך צריך קצת לקרוא בויקיפדיה על המאורעות האלה
(להבין למשל מה עשה הגיבן ומה קרה למלכה גורגו בספרטה )
כל המאורעות האלו התרחשו בשנת 480 לפני הספירה

kenny66

New member
אתה מכיר את הסיפור ההיסטורי?

הספרטנים לא היו שם לבד. היו שם 300 ספרטנים, 700 לוחמים מהעיר תספיאי (שלחמו לצדם) ועוד 2,000 לוחמים מתבאי (שנותקו מהכוח הזה במהלך הקרב ונכנעו לאחר מכן). סיפור הקרב הרבה יותר מורכב מהמיתוס שהשתרש בציבור.
אין לי מושג מאיפה הגיע אליך סיפור השוחד, אבל הנה העובדות ההיסטוריות - כסרכסס הביא אתו לפלישה את המלך הגולה של ספרטה (דמרטוס) שאותו קיווה להמליך עליה אחרי הניצחון הפרסי. כך שלא היה למנהיגים הספרטנים תמריץ כלשהו לעשות עסקה עם כסרכסס. למעשה, הספרטנים הם שיזמו את הקמת "הברית ההלנית" שאיגדה ערים שונות ביוון להתנגד לפלישה. הפיקוד העליון של הכוחות היווניים היה ספרטני, בידי ליאונידס.

אני ממליץ על "תולדות יוון הקלאסית" של פרופ' משה עמית (חלק שלישי, פרק ראשון) לסיכום קצר בעברית של *כל* סיפור הפלישה הפרסית ליוון בשנים 479-480.

לגבי סרט עצמו, לא הצלחתי לראות יותר מעשר דקות שלו. הוא היה כל כך גרוע.

clouds11

New member
..מעבר ליכולת ההבנה שלי

מעבר ליכולת ההבנה המוגבלת שלי להבין אנשים שמצהירים על 300
"לא הצלחתי לראות יותר מעשר דקות"
את כל העובדות שהבאתי הבאתי אותם מתוך האירועים שקרו ב-300 מתוך הסרט הראשון
שהוא כאמור סרט מרהיב מרגש ונחשב יצירת מופת

kenny66

New member
אין בעיה

לאהוב או לא זה עניין של טעם - אבל הקשר בין המאורעות בסרט למאורעות ההיסטוריים הוא קלוש. הסרט הוא עיבוד של הקומיקס 300"" של פרנק מילר, שלקח את המיתוס (המעוות בפני עצמו) ועיוות אותו לבלי הכר. אל תנסה ללמוד היסטוריה מהסרט הזה.

מעניין, אני זוכר שלמדתי על הנושא

לפני שנים ובשום מקום לא הוזכרו לוחמים יוונים נוספים פרט ל-300 הספרטנים...
ולמדתי לא מעט תולדות יוון....

kenny66

New member
עדות לעוצמת המיתוס

אנשים בדרך כלל יודעים על הכתובת לספרטנים שנחקקה על קברי ההרוגים. פחות יודעים שהרודוטוס מזכיר גם כתובת לכל בני פלופונס שגם היא חקוקה שם ובה כתוב ש-4,000 בני פלופונס נלחמו ב-300,000 אויבים. העמידה של הספרטנים מתייחסת לסופו של היום השלישי לקרב, וגם לגבי המאורע האחרון הזה יש חוסר בהירות.

המקור העיקרי לתיאור הקרב הוא ספר 7 של הרודוטוס אבל יש דיווח עליו גם אצל דיודורוס מסיציליה.

MonicaF

New member
ספוילרים לרכבת הקרח

לגבי קרונות שינה, לא היו חסרים לי. אי אפשר היה לעבור על הכל. אבל אולי הצדק עמך. אני מרגישה שזה היה סתם מאריך את הסרט. קרון בית הספר הספיק לי כדי לדמיין איך מתנהלת משפחה.
לגבי המחסלים: בתחילת הסרט, כשטילדה מופיעה כאשר מענישים את האבא וכורתים לו יד, יש לידה זוג גברים שנראים כמו שכירי חרב מקצועניים. מה שמיוחד לגביהם הוא שהם נראו זוג וכאילו עמדו לספר לנו בהמשך מה עומד מאחורי הקשר הזה ביניהם. בנוסף, יונה, כאשר הרגה את הראשון, הוא סתם לה את הפה. זה נראה כמו נאחז בה ברגע האחרון אבל למעשה סתם לה את הפה כדי שהיא לא תגיד את אשר גילתה, הרי היה לה כוח טלפתי מסוים.
היה עוד משהו שרציתי להגיד
ושכחתי.
אחזור כשאזכר.

למעלה