במה אנחנו צופים הסופ"ש?

avivs

New member
החדש של משחקי הכס.

ההפקה שם כל כך מרשימה. אני נהנה מאוד, למרות הקצב האיטי.
חייב רק לציין שקרב החרבות בסוף היה עלוב ביותר, אבל אולי ככה הקרבות האלה התנהלו במציאות.

avivs

New member
זה מה שאני עושה

עם העונה החדשה של ספרטקוס.

השנינות של התסריטאים מצילה את הקצב האיטי

שנובע מכך שבחצי הראשון של הספר השלישי באמת לא קרה הרבה ( לא אהבתי את ההחלטה לפצל, עונה 4 הולכת להיות מדהימה לכל אורכה, 3 רק בסופה). אבל כאמור התסריט די חד והסצנות טובות גם כשהן לא ממש הולכות לשום מקום.

avivs

New member
אוי.

אז הם באמת חילקו את הספר לשתי עונות? טעות גדולה. זו באמת תהיה עונה משעממת ולא בטוח שרוב האנשים יטרחו להמשיך לעונה הרביעית. לבוא ולהסביר לכל צופה שהחצי הראשון של הספר משעמם והחצי השני מעולה, זה לא ממש פרקטי.
גם לפי החלוקה הזו הם מדברים על סדרה של הרבה מאוד עונות, ואין הרבה סדרות עם רמת הפקה כזו גדולה ששרדו לאורך כל כך הרבה זמן.

מבחינת תוחלת החיים שלה, יש לסידרה הזאת יתרון

ברור.

הסופר שלה עדיין בחיים ומעורב באופן פעיל בהפקה.
לא נראה לי שהוא יאפשר שיהרגו לו את הברווז שמטיל
עבורו את ביצי הזהב לפני זמנו....

הסופר

טוען בעצמו שהסידרה מתקדמת בקצב מהיר נורא, מהיר מדי אפילו. לפני שהוא עצמו מספיק כדברי "להניח את מסילת הברזל לפני שהרכבת תעבור, בזמן שהוא רואה את אורות הפנסים מקדימה מתקדמים לעברו"....

כריכרכה

New member
באנימאנגה יש תופעה רחבה של סדרות טיזר

שיוצאות בזמן שסוף המאנגה עוד לא נראה באופק ומטרתן העיקרית להביא עוד קוראים למאנגה.

מכיוון שאין שום סיכוי שבעולם שהוא יסיים לכתוב את הספרים בתוך 10 שנים (אם רק את הספר הבא הוא יסיים ב-10 שנים תגידו יפה תודה) אז אפילו אם הסדרה תהיה הצלחה מסחררת ולא תבוטל (סיכוי קלוש) היא עדיין תיקטע באמצעיתה.

אצלי הפוך-

גירגרתי בהנאה למראה הקרב בין בריאן לג'ים, אני כ"כ אוהבת את הזוג הזה!
מהפרק ה2 יש יותר קצב, היה פרק סוף הדרך.

D O 7

New member
לא קורה כמעט כלום

בשני הפרקים הראשונים לא ממש קורה משהו ואין שום אקשן או התפתחויות מעניינות. אומנם ההשקעה היא מאוד גבוהה, אבל אין דברים מעניינים במיוחד. בעונה הראשונה לא הכרנו אף דמות ולמרות זאת הצליחו להציג את הדמויות וגם שהפרקים הראשונים יהיו מעניינים, עם הרבה דברים שקורים.
אם אכן בחצי הראשון של הספר השלישי לא קורים דברים מעניינים, אז התסריטאים לא יכולים להרשות לעצמם להעביר חלק גדול מהעונה הזאת בכלום.

avivs

New member
התחושה שלי

היא שהם יעבירו קטעים מהחצי השני לעונה הנוכחית. גם ככה הם משנים שם דברים ויש מספיק אירועים בחצי השני של הספר בשביל להחזיק שתי עונות.

MxIxAx

New member
שאלה מקדימה למשחקי הכס

אני מתכוון בתקופה הקרובה להתחיל לקרוא את הספר הראשון, בכל אופן אני קצת מבולבל, למה לא קוראים לסדרה שיר של אש ושל קרח?

כריכרכה

New member
לדעתי זה בעיקר בגלל האורך של השם

לסדרות אמריקאיות לא נותנים בדרך כלל שמות ארוכים מ-3 מלים, אפילו את משחקי הכס הם קיצרו והוריד את ה-A, אז לתת שם בן 6 מלים?

avivs

New member
פרק 3 של משחקי הכס.

דומה לשני הקודמים. הסוף היה חזק מאוד, אבל ידעתי מה הולך לקרות אז כנראה פחות התרשמתי מאלה שלא קראו את הספרים.

הקטע עם טיון (ככה כותבים?) מוזר לי. הוא לא קרה בספרים שקראתי. יכול להיות שזה משהו מהספר החמישי?

התחושה שלי הייתה לאורך הפרק שהם מנסים להכניס הומור בכל מיני קטעים, גם עם החצים בהתחלה, בקטע עם גרירת הכסאות, המפגש עם הזונות וגם עם לחם הזאב שהכינו לאריה. הרגיש קצת מוזר במינון כל כך גבוה.

kenny66

New member
מכיר את הפרשנות השוטפת של דידי?

באתר של הוצאת גרף דידי חנוך כותב פרשנות לכל פרק ומשווה שם את הסדרה לספרים, אולי תמצא שם תשובה לשאלות שלך. אזהרת ספוילרים חמורה לכל מי שלא ראה את הפרקים.

למעלה