למען האמת גם משחקי הכס לא מאוד נצפית, כי שתיהן משודרות בכבלים, כלומר רוב הצפיות בהן מגיעות מהורדות באינטרנט (ובזה משחקי הכס עוקפת בענק כל סדרה). הסדרות הכי נצפות הן סדרות מיינסטרימיות יותר שמשודרות בערוצים שמגיעים בחבילה הרגילה.
ב. זה לא משנה.
הן לא בליגה של יצירות מופת כמו ״רוקדים עם כוכבים״, אבל יחסית לנתוני הצפייה של רשתות הכבלים מדובר בהצלחה עצומה לשתי הסדרות. גם דם ״אמיתי״ נמצאת בקטגוריה הזו.
הם גם בודקים שם נתונים על פי ה vod שלהם, למרות שבטח יש להם שם אחר לזה. אבל יש לא מעט אנשים שמשלמים כסף על עונה שלמה. שמעתי שמשחקי הכס שברה שם שיאים מהבחינה הזו.
עזרו לי כאן, אנשים שקראו את הספר לפני פחות מעשור - אבל אני זוכר שבספר מאזר רקהאם הביס את החייזרים כי הוא גילה איזו ספינה היא ספינת האם שלהם לפי מבנה ההתקפה והצליח להנהיג את שאר הטייסים למתקפה יעילה נגדה. אני טועה ? כי כאן בטריילר הוא מוצג כמתאבד גיבור סטייל "היום השלישי". קצת הורס לדעתי חלק מהקטע של הספר, מחליש את החשיבות של טקטיקה ומנהיגות במלחמה נגד אויב כזה.
למיטב זיכרוני הוא אכן זיהה את ספינת האם והשמיד אותה, אבל לא זוכרת שנכתב בדיוק איך מבחינה טכנית. למעשה מסופר בהרחבה על כך שהסרטים מהקרבות ההם נערכו ונחתכו מאוד, ואנדר נאלץ ללמוד ולהסיק ממש שנשאר (ואחרים לא הצליחו גם את זה). רק בהמשך מאזר רקהאם מראה לו את הסרט המלא, אבל מן הסתם בספר זה לא כ"כ ויזואלי... מה שמשאיר מרחב תמרון לא קטן (תרתי משמע).
כמו כן חשוב לזכור שבטריילרים מנסים להרשים ויזואלית וליצור מתח ועניין ולא בהכרח להיכנס לדקויות של העלילה (מן הסתם גם כדי להימנע מספוילרים). אני לא חושבת שבטריילר הזה יש משהו שסותר את הטקטיקה – על פניו נראה שהוא אכן מצליח לזהות את הספינה הרלוונטית ולפגוע בה.
חוץ מהעובדה שכאן יש מטוסים ובספר מדובר בחלליות, זכור לי שמאזר ראקהם מסתער על החללית שהוא מזהה בתור ליבת המערכה, כשהוא לא מצפה לשרוד את ההסתערות.
לא בדיוק כמו שמתואר כאן אבל לא ממש רחוק.
מצד שני, הרושם שאני קיבלתי תמיד היה של המוני ספינות קטנות/בינוניות בתנועה מתמדת. בקטע הזה רואים ספינת אם ענקית שלא ממש נמצאת "בלב התנועה המשתנה" של הכוורת.
ניטפוק נוסף - מאזר ראקהם אמור להיות גיבור הפלישה השנייה. כאן נראה שהייתה רק אחת. מה שמסביר את נושא המטוסים נגד חלליות.
השבוע ראיתי את כל הפרקים מהתחלה פעם שניה
והתחברתי רגשית לדמויות
לדעתי הסדרה נהדרת ואני מצפה ל-3 הפרקים האחרונים
לפי הפרומו 3 הפרקים האחרונים יהיו מאוד מפתיעים (מהפכנים)
סדרה נוספת אשר גם היא עוסקת בחורבן כדור הארץ בידי חיזרים
ובגורל שרידי המין האנושי ומינים זרים שהתישבו בכדור הארץ ההרוס היא
"התנגדות" בסדרה הזו יש הקבלה בין המצב של האנושות לאחר הקטסטרופה
לבין ראשית הקמתה של ארצות הברית לאחר מלחמת העצמאות שלהם (1776)
המהגרים שהגיעו לארצות הברית מקבילים למינים הזרים שהתישבו בכדור הארץ השומם
והניסיון ליסד עיר שנקראת התנגדות באמצעות כל המינים הזרים האלה
העיר התנגדות היא המקבילה של ניו אורליאנס
סרט טוב. שומר על קצב מהיר ומשאיר אותך מרותק. הבעיה שמשהו בסיפור לא כל כך עבד לי. בעיקר בסוף. הבנתי מה קרה, כמובן, אבל התחושה הייתה שזה לא מספיק אפוי, שבסופו של דבר לא היה שם איזשהו רעיון גאוני או מיוחד.
היה אפשר להכניס שם יותר בשר.
בסדרה של 5 פרקים שעלתה ל- vod של הוט. מספרת על מתקפת זומבים, כאשר המקום היחיד שבטוח מהם (בינתיים) הוא בית האח הגדול. לא יודע אם אני שורד את כל חמשת הפרקים.
שם הורד - עיבוד די סבבה לספר. למרות שהיו כמה קטעים מטופשים, אני יכול לסלוח עליהם/להדחיק אותם. המשחק של השחקנים שגילמו את סלווטורה ואוברטינוס היה מוזר ומטריד כמו שצריך.
חדר החדשות - תחילת עונה שנייה. גם בעונה הזאת הדיאלוג מהיר בצורה כמעט בלתי אפשרית, אבל אני אוהב את זה. תענוג של סדרה.
מסכים לגמרי. את העונה שראשונה ראיתי עם תרגום באנגלית אז זה היה סבבה, אבל עכשיו שאני רואה את זה ביום שזה יוצא, אני נאלץ לראות בלי והם פשוט רצים, אבל לא נורא, זה עובד נהדר עם ההומור המהיר והמעולה שם.