במה אנחנו צופים הסופ"ש?

גלקטור

New member
אגב הדוקטור, הופתעי לראות מאמר לכבוד 50 שנים

לתוכנית בכתב העת המדעי Cell.
http://www.cell.com/fulltext/S0092-8674(13)01423-2?large_figure=true

במאמר יש דיון מדעי קצר על כמה תופעות ביולוגיות בסדרה, כגון יכולתו לעבור רגנרציה או הפרק על השומן.

קשה לומר שזה מעמיק במיוחד, אבל בכל זאת נחמד לראות בכתב עת מדעי מכובד (למעשה,הנחשב ביותר בתחום הביולוגיה).

clouds11

New member
יש ראיון עם סטיון מופאט בוואלה

לקראת שנת היובל של דוקטור הו משדרים תוכנית מיוחדת ל-75 מדינות (כולל מדינת היהודים)
סטיון מופאט מי שאחראי על השידור מרואין על ידי ה-BBC
הראיון הזה מופיע בוואלה של היום (שישי) או שאפשר לחפש בגוגל
"סטיון מופאט וואלה דוקטור הו" או "וואלה דוקטור הו"

מיכאל ג

New member
הופתעתי לטובה

לרוב פרק של ד"ר הו מכיל כמויות שוות של הומור, פאתוס, בריחה ממפלצות איטיות, ועלילה חסרת הגיון לחלוטין.
הפעם חסכו לנו את הבריחה מהמפלצות, תודה לאל. מבחינה עלילתית הפרק נגמר בצורה שאני יכול לתאר בתור מתאימה למסע בין כוכבים המקורית, כלומר עם רעיון מעניין שנובע מהסיפור עצמו ולא קשקוש מלודרמטי שכל מטרתו ללחוץ על בלוטות הרגש. ובפעם הראשונה מזה הרבה זמן לעובדה שלדוקטור יש מכונת זמן היתה משמעות כלשהי לעלילה. וההומור היה מעולה.

MonicaF

New member
לדוקטור הו ספיישל 50 שנה

מה אתה אומר על ה-nose בסוף?
טום בייקר עונה: who knows ומצביע על האף של עצמו.
who nose
??

annefan

New member
היה פרק מצוין

מופט לא נפל לבורות הרגילים שלו, והפגין את החוזקות הרגילות שלו.
ההומור היה מעולה ("Gironimo!", "Allons-y"', "Oh, for God's sake") דרך כל הירידות של דוקטור המלחמה על שני הצעירים.
בכלל פרק של תיקון גדול לדוקטורים.

היה לי חבל שאקלסטון, הדוקטור האהוב עלי, לא הסכים להופיע. לא יודע אם הייתי צריך אותו להרבה. רק לפנטסטיק אחד, ולהשלמת הרגנרציה.

התחלתי לצפות בעקבות המלצה בבלוג של אביגיל נוסבאום
אחרי שלושה פרקים זה עדין איטי וקצת ילדותי אבל אני מוכן לתת לזה עוד כמה פרקים

D O 7

New member
הסדרה עם אנג נחמדה, אבל הסדרת המשך עם קורה

היא בכמה רמות יותר טובה מהסדרה של אנג.

כריכרכה

New member
לא הייתי אומר. TLOK מיועדת למבוגרים יותר

אבל ההומור שלה הרבה פחות טוב מב-TLA. גם מבחינת רוחב היריעה, אמנם רוב הפרקים ב-TLA הם fillers (ועוד מסתבר שנותרו לא מעט כאלה על רצפת חדר העריכה שקובצו מאוחר יותר לקומיקס המצוין The Lost Stories, בכלל כל הקומיקסים מומלצים בעיני) אבל עדיין הסיפור הרבה יותר מורכב וגם עומק התככים הפוליטיים לא מבוטל בכלל בספר השני בבא סינג סה. בסופו של דבר גם הרייטינג מדבר, וכרגע TLOK נמצאת בשפל המדרגה וקרוב לוודאי שהעונות הבאות שתוכננו כבר לא ייצאו אל הפועל.

avivs

New member
לקח לי שעה

לצפות בשני הסרטים האחרונים של דמדומים.
כל הזמן דילגתי על קטעים.
המשחק שם כל כך גרוע עד שלפעמים זה נראה כמו פרודיה.
הדבר היחיד שהיה שם נחמד זה הקרב בסוף הסרט האחרון, אבל גם שם כל הקטע עם הראשים היה מגוחך.

לא, באמת?

אתה יודע, אם יש לך שעה מיותרת בחיים שאתה ממש-ממש לא רוצה, אתה יכול פשוט לתרום אותה למכשף מסתורי שצריך אותה כדי להספיק להכין תרופה לבתו הגוססת, כמו בסיפור המחריד שאמא סיפרה לי כשהייתי בת 3, וכנראה שיחק תפקיד מרכזי בעיוות נפשי הילדותית הרכה לכדי האישיות הפסיכוטית שיש לי כיום^^.
או שאתה יכול לתרום אותה לסטודנטית מסכנה, באותה מידה. שיכולה לקחת אותה ו...לישון בה.
.
.
סתם. אני לא יורדת על דמדומים. אם הם לא היו קיימים גם ה-honest trailers שלהם לא היו קיימים. ואז היה הרבה-הרבה פחות מצחיק.

MonicaF

New member
איך הסרט איש הפלדה?

הוא זמין ב-VOD תמורת תשלום 14.90 ש"ח. שווה להזמין אותו או שניתן לפסוח עליו?

כריכרכה

New member
אם ישלמו לך 14.90, אז אולי.

יש סרטים גרועים ממנו (למשל Elysium שמביך כמעט כמו District 9) אבל לא הרבה.

MonicaF

New member
ראיתי אותו

אחרי שראיתי את הטריילר, מאד רציתי לראות.
קודם כל בגלל מקבץ השחקנים שאני כל כך אוהבת.
דבר שני, כדי לראות גרסה מתקדמת מבחינת טכנולוגיה, של הסרט סופרמן.
סופרמן עם ריבס היה הסרט הראשון שהצית אצלי את האהבה לתחום. ראיתי אותו 11 פעמים כשהגיע לבתי הקולנוע. אז התרגשתי מחדש, אחרת. אהבתי את השינוים בעלילה.
אהבתי שכשמתנפלים על קלארק הצעיר הוא בדיוק קורא ספר של אפלטון, והלא המדינה הצודקת של אפלטון מיושמת במדויק בכוכב האם של קאל. היו שם קלישאות כמובן, בעיקר של העוזרת של זוד, שכחתי מה שמה - פארה?
באתי עם ציפיות כל כך נמוכות בגלל מה שכתבתם, שאפילו נהניתי ממנו.
מה שהפריע לי זה ההרס הרב בסרט בשלב מסוים בסרט. הרס שמבחינה הגיונית חייב להיות כרוך באבידות רבות בנפש, אבל לא מראים אפילו אדם אחד שמת (חוץ מאותו מוות שאינו קשור בהרס זה). יש התמקדות באיזו משפחה ובעמיתים של לואיס, כאילו שאם הם יינצלו, אז בעצם לא מת אף אחד . דבילי.
ראיתי עם הבן בסלון על מסך גדול. חוויה כייפית. המלצתי לו על מטריקס (בגלל פישבורן) ואולי הוא יצליח לצפות גם בסופרמן עם ריבס. הוא בן 15, הטעם שלו עשוי לסנן סרטים עם טכנולוגיה ישנה.

cordilio

New member
אנדר והמתים המהלכים

ראינו ביום שישי את המשחק של אנדר. באמת שסרט לא רע, אפילו שהיו דברים שהפריעו לי לעומת הקריאה בספר. הויזואליות מרשימה, וסה"כ העבירו את הרעיון והסיפור בצורה טובה, אם כי כמובן שטוחה עבור מי שקרא את הספר.
אשתי שלא קראה נהנתה מאוד, ואני מאמץ את ההמלצה שראיתי כאן בעבר - אם אתם מתכוונים לקרוא את הספר בעתיד, אל תלכו לסרט, אבל אם אין לכם כוונה כזו, לכו על זה, כי חבל לפספס את הסיפור הזה.

אחרי שסיימנו לראות את שובר שורות, חוזרים לבלות עם הזומבים של "המתים המהלכים" בעונה רביעית.

annefan

New member
חוץ מהדוקטור

הייבן - מריחים את הסוף של עוד עונה מצויינת, לדעתי הטובה ביותר של הסדרה הזו. חבל שזה רק 13 פרקים בעונה.
Person of Interest - וואו. לא עושים דברים כאלו, בטח לא בסדרות של הרשתות הגדולות. כל הכבוד לנולן והחברה. השבוע זה הפרק הסוגר בטרילוגיה, ולא ברור לי איך הוא לא יהיה ירידה אחרי שבוע שעבר (ומצד שני, אמרתי את זה לפני שבועיים...)
המנטליסט - מחר בבוקר הפרק שחיכינו לו שנים רבות.
סליפי הולו - היה מאכזב השבוע, אחרי הפרק המצוין של שבוע שעבר.

למעלה