במה אנחנו צופים הסופ"ש?

MonicaF

New member
עזבתי את אבודים

אחרי פרק וחצי.
אני משקיעה בפרקים של עונות ישנות של דוקטור הו.

מיכאל ג

New member
החלטה נבונה

אם את רוצה ספוילרים כדי לדעת מה לכל הרוחות הולך שם רק תבקשי.
אזהרה - זה הולך להשמע כמו ילד בן חמש שמנסה לספר חלום.

MonicaF

New member
בזכות המלצות הנגד שלכם

אני יכולה לעקוב אחר סדרה כזו אם אני יודעת שיש הסבר טוב בסוף.
אחרת זה סתם עינוי גם רגשי, על כל האסונות שיש שם, וגם עינוי אינטלקטואלי.
אשמח לספוילרים

זו סידרה שיוצריה איבדו את הדרך

ולא ידעו איך לסיים אותה.....

קורה יותר מדי פעמים לסדרות אמריקאיות......

כנראה בגלל שלרובן רשתות הטלויזיה בארה"ב ממילא לא מאפשרות
להסתיים בכלל, אז היוצרים לא חושבים מלכתחילה על סיום נאות לסדרותיהם.....

kenny66

New member
זו בעיה של ג' ג' אברמס

יש לו הרצאת TED מרתקת מלפני כמה שנים שבה הוא מדבר על התפיסה שלו של "קופסת המסתורין" - משהו שקיים מאחורי החזות, תעלומה שמפעילה את המאורעות החיצוניים שאותה מבקשים הדמויות והקוראים/צופים לגלות. אם תבחן את הדברים שהוא עשה, תראה שרוב הדברים שלו בנויים כך. הבעיה היא שהוא נכשל שוב ושוב (בעיני לפחות) בהפיכת ה"משהו" הזה לדבר מה ממשי ומעניין.

מיכאל ג

New member
לא רק אברמס

אברמס היה שם בהתחלה כשהם יצרו את הדברים המיסתוריים. כתיבת הפיילוט היתה מאוד מהירה מחוסר זמן - היו להם רק שישה שבועות לכתוב ולהפיק אותו. הוא ודיימון לינדלוף המציאו כל מיני תעלומות בלי יותר מדי מחשבה איך הן מתחברות - ואז אברמס עזב והשאיר את עבודת הפתרון לאנשים אחרים - לינדלוף וקרלטון קיוז - שהיו השואוראנרס האמיתיים לאורך רוב הסדרה.
בתכלס לינדלוף נראה לי כאשם העיקרי. הוא וקיוז כתבו הרבה יותר פרקים מאברמס, ולינדלוף אחראי על התסריט של יצירות מופת כמו בוקרים נגד חייזרים, מסע בין כוכבים 2 ופרומתאוס. ג'יי ג'יי עצמו לא חתום על הרבה תסריטים - הסרט היחיד שלו בשנים האחרונות שהוא כתום על הכתיבה שלו הוא סופר 8, סרט חביב למדי ולא מתוסבך.

kenny66

New member
זה אופייני לו

כל הדברים שלו שראיתי היו בנויים באותה דרך - בנייה יפה שסופה אכזבה. אני סומך עליך לחלוטין במה שאתה אומר, אני לא מכיר את אחורי הקלעים של "אבודים", אבל מניסיוני זה אופייני לו.

subatoi

New member
תיקון, התכוונת ל"סטארטרק 2" ולא חלילה ל"מסע

בין כוכבים 2". רק חסר שמישהו יחשוב שלינדלוף הזה כתב את הסרט מ-82'

מיכאל ג

New member
ספוילרים נוראיים לאבודים

נראה אם אני אצליח לתמצת את זה... בפרק הראשון הניצולים רואים איזה מין משהו שעוקר עצים, מין מפלצת בלתי נראית, שהורג את הטייס. בהמשך המפלצת לוקחת עוד כמה אנשים והורגת אותם. בנוסף יש איזו קבוצה של אנשים שכבר חיו על האי ויודעים את הסודות שלו. בהמשך העונה הם מגלים פתח למתקן תת קרקעי. המתקן מתגלה כחלק מבסיס מחקר של איזה מין מכון מחקר חצי מדעי חצי ניו אייגי שגילה את האי וגילה בו כל מיני תכונות מיוחדות - אחת מהן היא כוח אלקטרומגנטי חזק שהמתקן שהם גילו שולט עליו. בגלל איזה משהו שקרה שם בדיוק כשהם טסו מעל, הכוח הזה התפרץ והפיל את המטוס שלהם. ויש איזו אינדיקציה שהמפלצת היא חלק ממערכת הגנה של המתקנים - בשלב מסוים אפילו רואים שמישהו מזמן אותה בכוונה.
יאדה יאדה יאדה, קפיצה קטנה כמה עונות קדימה (בדרך יש הרבה מקרי מוות, לא מעט עינויים, מסעות בזמן, הירוגליפים מצריים, קבוצת מספרים שמופיעה בכל מיני מקומות ופצצת מימן אחת) ומתברר ש...
האי מכיל איזה מין... פתח... שהוא מקור כל הטוב והרע בעולם או משהו... ולפני מאות שנים היו שם שני אחים שאיכשהו הפכו למייצגים של הטוב והרע, והם רבו ואחד מהם נזרק לתוך הפתח והפך למפלצת העשן... ויש משהו עם אלוהים וגן עדן וגיהנום... והגורל שקבוע לכל אחד מהם או לא... ובסוף הרופא (ג'ק) תוקע בפתח הנ"ל פקק או משהו וזה הסוף...

ואם המשפט האחרון נשמע לך ממש ממש לא קשור לכל התיאור המדעי בהתחלה, אז כן, זו הבעיה הגדולה בסדרה. הם התחילו עם כיוון אחד ואז זה הפך למשהו ממש לא קשור וההתחלה של הסדרה והסוף שלה פשוט לא מתחברים בשום צורה שהיא.

MonicaF

New member
תודה. כשהם מתחילים להסתבך

זה נראה כמו הסוף של טרה נובה, עם ההירוגליפים/שרטוטים, המרחבים והסיכוי למצוא עוד אנשים שהיו שם לפניהם.
יש כמה בימאים משותפים, אני יודעת.
חבל, אבל לא נורא.

MonicaF

New member
עוד מעט ההוביט השני

בקולנוע.
ראיתי בטריילר שהשחקנית מאבודים משחקת שם. מסיבה מוזרה כלשהי, זה שימח אותי.

MxIxAx

New member
פתיחת סוף השבוע עם עוד פרקי של סוכני שילד

הפעם הפרק ממש דומה לפרק של תיקים באפלה, לא שזה רע כל כך, כמובן
פרק שישי בעונה הראשונה

MxIxAx

New member
להציל את טוראי ראיין

וואו איזה סרט מטלטל, יצירת מופת, גם אחרי כל השנים שעברו מאז שצפיתי בו אין מתחרה לו
וגם כמה שהוא ארוך, לא מפריע בכלל

MonicaF

New member
מישהו ראה כבר סרט בפורמט 4DX?

התלקחות מוקרן בפורמט זה.
הכוונה היא לצפייה בסרט כאשר הכיסא שלך זז, יש ריחות, רוחות וערפל - כמובן בהתאם לעלילה המוקרנת.

avivs

New member
ראיתי אותו שם.

בהתחלה זה מגניב, אבל מהר מאוד מעצבן.
הם מקפיצים את הכיסא בכל פעם שנסגרת הדלת בסרט.

למעלה