במה אנחנו צופים הסופ"ש?

אז ניסיתי black sails

וזה ממש נחמד בינתיים.
תככים? check.
מגניבות כללית? check.
פיראטים, שמוסיפים עניין וסקסיות לכל סדרה וסרט? check!
כמו כן - אן בוני!!!!1 (גם אלינור בסדר. ופלינט. הו פלינט
)
אכמו, אם את בחיים ואת קוראת את זה, אני מציעה לך לתת לסדרה עוד צ'אנס. גם אני הרגשתי שהפרק הראשון קצת ייבש אותי, אולי כי ראיתי אותו אחרי מחסור חריף בשעות שינה וחצי מהזמן נחרתי בהקיץ, אולי כי התככים עדיין לא הספיקו להתפתח מספיק...אני לא יודעת. אהבתי אותו מספיק בדיוק כדי לנסות רק עוד פרק אחד, והוא כבר ממש תפס אותי.
אז.

avivs

New member
טוב, אתם חלשים.

אם הייתם על הספינה כבר הייתם שוחים עם הכרישים

מי שאוהב הרפתקאות ואקשן ימי טרום-קיטורי

שיראה הורנבלואר, אדון ומפקד, אפילו שודדי הקאריביים. זה לא נראה שווה את זה, אבל אני לא יודע, אולי אני אנסה גם את הפרק השלישי והרביעי אם ירצה השם.

avivs

New member
השני באמת היה יותר מהנה.

השלישי היה ברובו די פושר, אבל הסוף היה מגניב ביותר והשאיר טעם לעוד.

כריכרכה

New member
ראיתי את שני הפרקים הראשונים ולא התלהבתי

הסדרה נופלת בהרבה מסדרות כספרטקוס, רומא, הטיודורס, בורג'ה ומשחקי הכס ובוודאי ובוודאי מהורנבלואר. השחקנים פשוט לא טובים ולא משכנעים. קו העלילה הכללי לא רק אבל הוא קודם כל מרוח מדי ושנית בימוי הסצינות חלש מאוד. זה באמת נראה כאילו מישהו עבד עם איזו checklist ותו לא. ודווקא חבל כי באופן כללי אני מאוד אוהב את התמה הזאת של אקשן בים במאה ה-18 ואני חושש שהכישלון הצפוי ירתיע יוצרים נוספים להיכנס לזה, במיוחד בשל העלות הגבוהה של הפקה כזאת. סיבה נוספת לאכזבה היא שהיוצר ג'ונתן סטיינברג הוא היוצר של "יריחו" המצוינת.

ברור שמשחכס טובה יותר

וכמובן גם רומא.
לא מסכימה איתך לגבי איכות המשחק והבימוי (ז"א, שוב, אם משחכס ורומא הן הסטנדרטים שלך - אז כן, מפרשים תהיה גרועה מכל בחינה בהשוואה אליהן, אבל איזה סדרה לא תהיה?)
נגדיר את זה ככה: בהיעדר רומא ובהיעדר העונה החדשה של משחכס, זו דרך חביבה בהחלט להעביר את הזמן.

מי שאוהב תככים ופוליטיקה שיראה בית הקלפים

ושלא יצפה ליותר מדי ממפרשים שחורים בתחום זה. נאמר זאת כך, התככים ב"gods of the arena" היו הרבה יותר אמינים בעיני.

כריכרכה

New member
In the Flesh: מפתיעה ומוזרה

בד"כ אני נרתע מסדרות מדב"פ בריטיות בשל התקציב הנמוך (יחסית להוליוודיות), אורכן הקצר והניסיון הרע שלי עם דברים כמו the Fades ו-Misfits. כך שבהחלט הופתעתי מהסדרה בת שלושת הפרקים הללו (אומרים שתופק עונה שנייה) שעוסקת בהשתלבותם מחדש בחברה של זומבים ש"נרפאו".

יחד עם זאת אני לא יודע בדיוק איך לאכול אותה, האם זאת באמת "סדרת זומבים" או שאולי עדיף לתאר אותה כאיזושהי דרמת התבגרות שמתמודדת עם סוגיות של דכאון, התאבדות, אובדן ופוסט-טראומה, ואולי דרמה חברתית על יחס החברה לאחר ולשונה? מה שברור שזו ממש לא עלילת זומבים סטנדרטית.

יש בסדרה גם איזושהי עלילת משנה להט"בית שלא ברור אם הכניסו אותה בדיעבד כדי לשוות לסדרה איזהו ניחוח של אלגוריה פוליטית, או שאולי להפך ובמקור היא הייתה דומיננטית הרבה יותר ומאן דהוא עשה מאמץ לצנזר ולהצניע אותה ככל האפשר כדי לא להרתיע את הקהל הרחב. בכל אופן, התוצאה נראית מוזרה ומאולצת מאוד מבחינה זו.

avivs

New member
רשמתי לפניי.

יכול להיות מעניין, למרות שאני לרוב פחות מתחבר לסדרות בריטיות.

האמת שזו סדרה קצת מעיקה

גם אני שבד"כ אוהב טרגדיות סוחטות דמעות ומצליח מדי פעם אפילו לצפות באיזה פרק מ-The Street הזוועתית (לתפארת) מרגיש שהסדרה הזו הותירה בי איזה מצב-רוח עגמומי למדי למשך יום-יומיים, בדומה, נגיד, לעונה השנייה של "מראה שחורה".

MxIxAx

New member
סיימתי הרגע את Green Lantern

בכל אופן מה שאני רוצה לכתוב על הסרט זה כמה הוא נאמן למקורות שלו ברומנים הגרפיים, אחרי מה שגיליתי בחלק ניכר מ GREEN ARROW - YEAR ONE, שזה אוגדן ראשון בסדרה (כנראה) שמספר על מה שקורה לאוליבר קווין באי הבודד ונוגד את כל מה שקורה בחלק זה של ה-ARROW, ושומט את הרצפה מתחת לסדרה המשודרת

צפייה מהנה

Dam Right

New member
סופ"ש בסימן זומבים :)

גם אני נעניתי לסדרה In The Flesh. הורדתי אותה הבוקר, ואחרי חיפוש מייגע של תרגום עבור שלושת הפרקים, גיליתי שהוט מספקים אותה ב- VOD ובחינם. זה כנראה יום המזל שלי! (או ככה לפחות חשבתי, עד שלחצתי Play...).

בתור חובב מושבע של זומבים ואפוקליפסות מאוד הסתקרנתי לצפות בסדרה. בסך הכל מדובר ברעיון נחמד שבא להמחיש לנו את אפוקליפסת הזומבים מכיוון קצת שונה, כלומר - איך היה נראה העולם, או אזור מסוים בו, אם כן היו מוצאים תרופה ומצליחים להפוך את הזומבים בחזרה לבני אדם? הסדרה נבנתה בבסיסה על תשובה לשאלה הזו, אבל בפועל לא התקדמה יותר מדי. חבל שלא הסבירו יותר לעומק על "תחיית המתים" שהסתיימה ברגע שהסדרה החלה. היו הרבה חורים שאפשר היה למלא בנושא הזה, או לכל היותר להסוות, גם במסגרת מצומצמת של שלושה פרקים. אפשר היה בקלות לוותר על כמה סצנות לא הגיוניות\מיותרות\משעממות ולקבל תוצאה אותנטית ואמינה יותר.
גם לי הרומן בין שני הבחורים שנרפאו הרגיש מאולץ מדי, אבל זה קיים, וזה יכול לקרות, אז הגיוני ויפה ששילבו אותו בסדרה, ולא הגישו לנו עוד מערכת יחסית קיטשית להחריד של בחור ובחורה ואהבה בלתי אפשרית, שמשום מה תמיד מצליחה לפרוח כנגד כל הסיכויים.
הצילומים היו ממש מעולים וכן המעברים בין הסצנות. אהבתי את האיפור של הזומבים (אם כי עיניים אפורות\צהובות\דהויות עדיפות בהרבה לדעתי על עיניים תכולות). לצערי לא אוכל לומר את זה על כישורי המשחק של השחקנים, שלפעמים היה מוגזם מדי ולפעמים נפל לקרירות גסה במיוחד. גם המבטא הבריטי מעולם לא התחבב עליי בסרטים ובסדרות, והחזרה על מילים מסוימות (כמו LOVE, שמשמעותה "מותק" או "יקירי") צרם באוזן.

לסיכום...
הרעיון - חביב. הביצוע? נוט סואו מאץ'. קצת פספס את המטרה, וחבל. אם ההפקה היתה עוברת לידיים מנוסות (ומתוקצבות) יותר, היינו מקבלים סדרה איכותית בהרבה. אני, באופן אישי, אצפה בעונה הבאה אם תהיה כזו, אבל לא אחכה לה בכיליון עיניים.

כדי לאזן את ערב הזומבים שלי, צפיתי בפרק התשיעי (והראשון, אחרי הפסקה של שלושה חודשים כמעט) בעונה הרביעית של דה ווקינג דד. היה מדהים כרגיל, ולגמרי סיפק את תאוותי לזומבים לעת עתה

קראתי טור של כותב הסדרה שמסביר

ולהבנתי במקור התסריט היה של סדרת דרמה לגמרי לא מדב"פית על צעיר שמנסה להתאבד, מאושפז פסיכיאטרית ואז מוחזר ומנסה להשתלב מחדש תחת התווית של הומו ו/או חולה נפש בקהילה כפרית שמרנית. הכותב הודה שזו יצאה סדרה מאוד מטיפנית ומוסרנית וקשה להאמין שהייתה מופקת בפועל.

ואז בא לו הרעיון להשתמש בזומבים כאלגוריה באופן שיהפוך את הסדרה מדרמה להט"בית מטיפנית לסדרת מדב"פ וכך יצליח להעביר את המסר לאוכלוסייה רחבה יותר, וגם מן הסתם הסיכוי שהתסריט יקרום עור וגידים להפקה בפועל יגדל, וכך היה.

וזה גם מסביר לך למה אין באמת עיסוק מספק בשאלות שעולות באופן טבעי בנוגע לזומבים, כי לא על זה הסדרה. כמובן, לחיים יש דינמיקה משלהם ואם תהיה עונה שנייה יכול להיות שהדגש יוסב סוף סוף לזומבים.

למעלה