סופ"ש בסימן זומבים
גם אני נעניתי לסדרה In The Flesh. הורדתי אותה הבוקר, ואחרי חיפוש מייגע של תרגום עבור שלושת הפרקים, גיליתי שהוט מספקים אותה ב- VOD ובחינם. זה כנראה יום המזל שלי! (או ככה לפחות חשבתי, עד שלחצתי Play...).
בתור חובב מושבע של זומבים ואפוקליפסות מאוד הסתקרנתי לצפות בסדרה. בסך הכל מדובר ברעיון נחמד שבא להמחיש לנו את אפוקליפסת הזומבים מכיוון קצת שונה, כלומר - איך היה נראה העולם, או אזור מסוים בו, אם כן היו מוצאים תרופה ומצליחים להפוך את הזומבים בחזרה לבני אדם? הסדרה נבנתה בבסיסה על תשובה לשאלה הזו, אבל בפועל לא התקדמה יותר מדי. חבל שלא הסבירו יותר לעומק על "תחיית המתים" שהסתיימה ברגע שהסדרה החלה. היו הרבה חורים שאפשר היה למלא בנושא הזה, או לכל היותר להסוות, גם במסגרת מצומצמת של שלושה פרקים. אפשר היה בקלות לוותר על כמה סצנות לא הגיוניות\מיותרות\משעממות ולקבל תוצאה אותנטית ואמינה יותר.
גם לי הרומן בין שני הבחורים שנרפאו הרגיש מאולץ מדי, אבל זה קיים, וזה יכול לקרות, אז הגיוני ויפה ששילבו אותו בסדרה, ולא הגישו לנו עוד מערכת יחסית קיטשית להחריד של בחור ובחורה ואהבה בלתי אפשרית, שמשום מה תמיד מצליחה לפרוח כנגד כל הסיכויים.
הצילומים היו ממש מעולים וכן המעברים בין הסצנות. אהבתי את האיפור של הזומבים (אם כי עיניים אפורות\צהובות\דהויות עדיפות בהרבה לדעתי על עיניים תכולות). לצערי לא אוכל לומר את זה על כישורי המשחק של השחקנים, שלפעמים היה מוגזם מדי ולפעמים נפל לקרירות גסה במיוחד. גם המבטא הבריטי מעולם לא התחבב עליי בסרטים ובסדרות, והחזרה על מילים מסוימות (כמו LOVE, שמשמעותה "מותק" או "יקירי") צרם באוזן.
לסיכום...
הרעיון - חביב. הביצוע? נוט סואו מאץ'. קצת פספס את המטרה, וחבל. אם ההפקה היתה עוברת לידיים מנוסות (ומתוקצבות) יותר, היינו מקבלים סדרה איכותית בהרבה. אני, באופן אישי, אצפה בעונה הבאה אם תהיה כזו, אבל לא אחכה לה בכיליון עיניים.
כדי לאזן את ערב הזומבים שלי, צפיתי בפרק התשיעי (והראשון, אחרי הפסקה של שלושה חודשים כמעט) בעונה הרביעית של דה ווקינג דד. היה מדהים כרגיל, ולגמרי סיפק את תאוותי לזומבים לעת עתה