במה אנחנו צופים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

רנדל1

New member
ווצ'מן

חביב אבל היה קשה בצפייה אחת לקלוט את כל הפרטים שהסרט זורק עליך ללא הרף והיו בו הרבה רגעים משעממים. רורשאך המלך! מישהו ממליץ לקרוא את המקור? מישהו ממליץ עלי יצירות אחרות של אלן מור? (אני לא קראתי אף פעם נובלה גרפית חוץ מהספר הראשון של סנדמן, ורציתי לנסות כמה).

אכמו

New member
המקור מאוד מאוד מומלץ. זאת אחת היצירות הגדולות של הקומיקס.

מיכאל ג

New member
אם אתה חושב שזה קשה לצפיה

נסה את גרסת הבמאי, שהיתה באמת מקרה קיצוני של כל המוסיף גורע. (או שאולי ראית את גרסת הבמאי - ובמקרה הזה עדיף לראות את הגרסה הקולנועית היותר מהודקת).

אני אחרי שראיתי את הסרט רצתי לקרוא את המקור, סה"כ הוא מאוד דומה לסרט, השינויים, חוץ מאחד גדול, הם מינוריים, והשינוי הגדול אשכרה שיפר את הסיפור. המקור מומלץ בעיקר כי הוא עושה דברים מאוד מעניינים עם הרעיון של "קומיקס" - לא סתם מספר סיפור אלא מתייחס לעצם זה שהוא קומיקס בכל מיני צורות. הוא גם מכיל קטעי פרוזה וקומיקס-בתוך-קומיקס ויוצר עולם יותר שלם.

אני גם לא חובב קומיקס גדול, קראתי את הסנדמן, את ווטצ'מן ועוד סדרה אחת מאוד מומלצת - טרנסמטרופוליטן.

מיכאל ג

New member
ווליס, כאן זה לא טוויטר

אתה יכול לכתוב תוכן במשפטים שלמים במקום לקצר את זה עד שיכנס לכותרת - לקח לי כמה דקות של חשיבה להבין למה אתה מתכוון.
אז קצת היסטוריה למי שתוהה, בפורום אחר לפני המון שנים הייתי נכנס בכינוי פריצ'ר במשך תקופה מסוימת, אחרי שהיתה בעיה עם הכינוי מיכאל ג' כי התבלבלו ביני לבין משתמש בשם אמיר ג'. בכל מקרה הכינוי ההוא היה משהו שהבאתי מפורומים של מוזיקה כי אהבתי את המניק סטריט פריצ'רס. את הקומיקס פריצ'ר מעולם לא קראתי ואני גם לא מתכוון בגלל שיש שם דמות של מישהו ששרד התאבדות ע"י יריה לעצמו בפה אבל איבד את הלסת. זה לא משהו שבא לי לראות. אפילו לקרוא על זה אני לא יכול - הפסקתי את "שאנטראם" ברגע שהגעתי למשהו דומה. אני יכול לראות כל תסריט אימה דמיוני כלשהו שכולל מפלצות ודליים של דם שמשפריץ לכל הכיוונים, אבל אימה רפואית אמיתית, בעיקר זו שכוללת חלקי פנים, היא משהו שעושה לי ממש רע. אפילו את האביר האפל היה לי קשה מאוד לראות.

Y. Welis

New member
שכחתי. איכשהו זכרתי משהו על קומיקס

או שדיברנו פעם על 'הבי מטאל' (החוברות).
&nbsp
בעניין הקיצור - זו אומנות נרכשת של פורומים. separate the men from the boys....
אם כי המומחה בתחום הזה היה זארן אוגה. מה שלא נאמר עליו - בזה הוא היה רב-אמן.

kenny66

New member
כדאי לקרוא את המקור

יש בו עוד יותר פרטים, אבל אפשר להתעכב עליהם יותר. אם אתה מכיר את העולם של באטמן יש סיפור של מור בעולם זה שנקרא The Killing Joke שהוא מעולה. כדאי גם לקרוא את V for Vendeta שלו.

אני לא קורא הרבה קומיקס, נכנסתי לזה רק בשנים האחרונות. Pretty Deadly הוא אחד הדברים הטובים שקראתי בשנים האחרנות בכל מדיום שהוא. ואני גם מאוד אוהב את הגרפיקה שלו.
קלאסיקה, ובצדק, היא Dark Knigt Returns של פרנק מילר שהמציא מחדש את באטמן פחות או יותר בתקופה שבה ווטשמן נכתב (אמצע שנות ה-80).

avivs

New member
הסרט מעולה לדעתי.

אהבתי יותר מהקומיקס, אבל גם קראתי אותו כמה שנים לפני שהתחלתי לחבב ספרי קומיקס.

רנדל1

New member
אני אכן אנסה מתישהו את המקור

כפי שהבהרתי אני ממש לא חובב קומיקס גדול אבל יש לי חשק לקרוא כמה יצירות איכותיות ומשפיעות במדיום. נראה לי אני אנסה את ווצ'מן, V for Vendeta וההמשכים של סאנדמן לבינתיים. בתגובה ל-kenny 66 לפי גיגול שעשיתי זה עתה Pretty Deadly נשמע גם מאד מסקרן. אני לא חושב שאנסה את the dark knight returns משום שהטרילוגיה של נולאן סגרה לי באופן מושלם את המיתוס על באטמן ואין לי צורך באטמני מיוחד. ובתגובה למיכאל ג אני חושב שראיתי את הגרסה המהודקת. הסרט לא היה קשה לצפייה ולא נוצר שלב שלא הבנתי מה קורה על המסך אבל לפעמים היה קשה לקשר בין הפרטים השונים ולחבר את החתיכות של הפאזל. אני חושב שזה בעיקר כי באתי לסרט בלי הכרה מוקדמת של הקומיקס ובניגוד לספר שבו יש לך זמן ומרווח לספוג את הפרטים, הסרט די רץ ולא משאיר הרבה מרווח בין ההתפתחויות וההתרחשויות שמוצגים. את הסרט עצמו אהבתי אם כי חשתי שהיו לו הרבה חסרונות ושהוא פחות מתאים למדיום הקולנועי (זו רק השערה כי לא קראתי את הספר).

kenny66

New member
נולאן מתבסס על מילר

בעיצוב הדמות, וגם בחלקו בעלילה. אם יום אחד תרצה ויהיה לך זמן אני ממליץ בכל זאת. זה מצוין כיצירת ספרות גם אם אתה מכיר את באטמן של נולאן.

avivs

New member
מחר ההוביט.

הנמכתי ציפיות, אז בתקווה אהנה.

avivs

New member
אז ראיתי ההוביט,

ושמחתי לגלות שהוא רק שעתיים. ציפיתי לשלוש שעות. יש אקשן, בדיחות צולעות, קצת מוות וכמה קטעים מרוחים. בקיצור, עוד סרט לאוסף. לא סבלתי, אפילו נהניתי, אבל אני שמח שהסרטים האלה מאחורי.

Y. Welis

New member
'מוצארט בג'ונגל' המדובר. כמעט בז'אנר בזכות מלקולם מקדואל

שתמיד מוצא את הזוית הלא-שפויה לפיענוח דמות... שמו כבר נעשה סינונימוס עם טירוף: רק שאלה של זמן עד שיופיע. כמו בספריו (הטובים) של בארקר - מקסימום 15 עמודים עד התקרית העל-טבעית הראשונה.

על מה זה הפעם? 'סופראנו-זציה' של המוזיקה הקלאסית (= אם 'רומא' היתה סופראנו-זציה של דרמות תקופתיות כמו 'קלאודיוס'). כרגיל, הפקת כבלים מחייבת 'פאק' כל 3 דקות וסקסיזם כל 5. השאר בהתאם.

Y. Welis

New member
+ הפתעה לטובה - 'שוליית המכשף', עם ניק קייג' (2010)

עוד אחד מעשרות הסרטים שקייג' מסמן לעצמו V עליהם. הפעם הפקה של דיסני, עם כתיבה סבירה מהממוצע ואוירה נחמדה. אפשר בהחלט.

תמר עדי

New member
לוסי - רעיון מעניין מאוד, ש.י.ל.ד - הסדרה לדעתי רק משתפרת

הפרק האחרון אפילו הסתיים במתח.
קצת נמאס לי מכל "הסוכנים הכפולים" הידרה-שילד-הידרה וחוזר חלילה.

למעלה