במה אנחנו צופים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

אסור ל

New member
"בית הבובות" של ווידון

נחמד לאללה. ובלי קשר, אני אוהבת את זה שהוא לוקח איתו שחקנים קבועים מסדרה לסדרה.

תתכונני נפשית

הסדרה עומדת להדרדר קשות. בסביבות הפרק האחרון ככה, שהוא WTF אחד גדול, והעונה השניה מביכה יותר מהסרט השני של המטריקס (שרדתי רק 3 פרקים ממנה).
אבל כן. בהתחלה זה נחמד לאללה. את ממש לא רואה את זה בא.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא, להפך! הסדרה רק משתפרת ומקבלת כיוון

אם בהתחלה אלה בעיקר פרקים (חמודים מאוד) שעומדים בפני עצמם (standalone) בהמשך מתגבשת קשת עלילתית מרתקת שמעניקה תפנית לא צפויה לכל העונה (והסדרה). יתרה מכך, הסדרה מעלה סוגיות מוסריות מעניינות ומציגה אפשרות לעתיד דיסאוטופי קודר למדי לנוכח שימוש לרעה בטכנולוגיה (כי אחרי שהיא קיימת, לא ניתן כבר לחזור לאחור). סוף העונה השנייה מתחבר היטב לסוף העונה הראשונה וסוגר יפה את הסדרה.
&nbsp
אישית "גמעתי" את כל הסדרה ברצף, זה היה תענוג צרוף (אם כי מדכא מאוד לפרקים, תרתי משמע...). ייתכן שאם צופים בה בהפרשים זו חוויה שונה, וברור לי שמי שלא מתחבר יתקשה להתמיד, זה נכון תמיד.

אסור ל

New member
התחלתי עונה שנייה ומדכאת

לצערי אני קצת מבינה על מה החתול מדברת. הפרק הלפני אחרון בעונה הראשונה היה מעולה בעיניי, הפרק האחרון היה מדכא ברמות. (אגב, תודה על ההכנה, אם לא הייתי יודעת מה צפוי לי בטח לא הייתי מבינה מה קורה.) העונה השנייה עדיין טובה אבל מדכאת!!!! אותי נורא. כל הקלילות והכיף של הפרקים הראשונים נעלמה, אולי באמת הצורך להעביר את הרעיון הפך לוחץ יותר ולטובת זה נזנחו דברים אחרים בדרך (הומור למשל). אני אמשיך לצפות עד הסוף כי אני רוצה לדעת מה קורה, אבל אני קצת מחכה כבר שיגיע הסוף, כי בשלב הזה של חיי קשה לי להתמודד עם דברים עגומים וחסרי תקווה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כמאמר השיר "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר"...

העונה השנייה אמנם קודרת יותר מבחינת התמה, אבל עדיין טובה מאוד, מותחת ומרתקת. כדאי מאוד לצפות עד הסוף. אני חושבת שחשוב להראות גם את הצד הזה של הדברים, ואני חושבת שמיטיבי הלכת ביצירותיו של ג'וס כבר יודעים שמתישהו תמיד מגיע גם הצד האפל... הוא אף פעם לא נשאר רק בהומור חמוד וקליל; מנגד, הוא אף פעם לא יוצר דיסאוטופיה מוחלטת נטולת תקווה.
&nbsp
החתול לא דיברה על דיכאון אלא על חוסר היגיון, אלה דברים שונים.

Y. Welis

New member
אגב הדמות הראשית ב'שילד' שמגלמת קלואי בנט ('סקיי'), מתגלה

כיורשת די ברורה של באפי + דושקו ב'בובות'. אמנם בלי התעוזה של ב' והנחישות ד', אבל עם העוקצנות ומסע הגילויים של צעירה שקיבלה כוחות על-טבעיים, ומנסה להתמודד עם האחריות החדשה.
&nbsp

Y. Welis

New member
למעלה לעונה 2 של שילד. אגב דושקו וסת' גרין,

יוצאי 'באפי', עושים קולות בסידרה מצויירת על הענק הירוק ושותפיו (דושקו היא she-hulk, כמסתבר).

Y. Welis

New member
מאחר והיא חלק מה'ווידון-וורס' לא פחות מאשר ממארוול, מבחינתי

היא היורשת. הדיאלוג השנון שם ייחודי לווידון, לא למארוול. לכן 'אייג'נט קארטר' כ"כ קלושה ולא תחזיק עונה (אינשאללה).

לדעתי היקום של מארוול בכללותו שטוח ביותר וריקני, מעצם היותו שלהם. לא אומר שלא ניתן לעשות מד"ב טוב מקומיקס (-> נובלות גרפיות), אבל צריך משהו איכותי יותר. מעבר לכך מד"ב טוב נוצר גם ללא קומיקס.

מיכאל ג

New member
אנחנו ממש חיים בעולמות מקבילים?

מההתרשמות שלי אייג'נט קרטר שנונה ומלאה בדמויות מקסימות. סוכני שילד (סדרה של ווידון, אבל של ג'ד, לא ג'וס) בנאלית עד אימה ושנינויות שם הן few and far between. בכל מקרה כל סדרה בריטית מדרג ב' מוצלחת יותר בתחום ההומור מהנפל הזה שנקרא שילד.

trilliane

Well-known member
מנהל
הסוכנת קרטר מצוינת, ואני חושבת שגם סוכני שילד די סבבה

אם כי פחות מהודקת וסוחבת לפעמים לכיוונים לא כ"כ ברורים... לא רק בגלל אורך העונה אלא בעיקר (להערכתי) כי היא מתרחשת ב"הווה" במקביל לאירועים שקורים בסרטים, למשל.

trilliane

Well-known member
מנהל
היא לא יורשת אף אחד, כמו רובם גם היא דמות מהקומיקס...

הכוחות שלה, ההורים שלה (לפחות אביה) כבר כתובים בספרות דברי הימים... מה שכן, שינו לה את סיפור המקור כדי שהמעריצים (אלה שמכירים את הקומיקס) לא יקלטו מי היא אמורה להיות כבר בעונה הראשונה (קראתי את זה באחד הערכים בוויקיפדיה האנגלית).

מיכאל ג

New member
זה לא תיאור מדויק

מה שקרה זה שווידון תכנן מראש עלילה די ארוכה למשהו כמו חמש עונות, שמתחילה בעולם שלנו פלוס טכנלוגיה אחת נוספת ומגיעה עד לאפוקליפסה מטורפת למדי.
...אבל הסדרה לא נהייתה פופולרית. היתה סיבה לרייטינג הנמוך, ברעיון הבסיסי שהיה היסוד לעונה הראשונה יש פגם קטלני - הוא לא מאפשר הזדהות עם הגיבורה. אז ווידון יצר פרק אחד בסוף העונה הראשונה שמתרחש מספר שנים בעתיד, בתור "תצוגה מקדימה" של מה הולך לקרות בהמשך הדרך, ואז קיבל אישור לעוד עונה אחת לא ארוכה שלתוכה היה צריך לדחוס משהו כמו חמש עונות של התקדמות עלילתית. מה שקרה היה מעניין מאוד, אבל הרגישו את הקצב הרצחני שדברים קורים בו. סה"כ היה יכול להיות מעניין אם הסדרה היתה מקבלת את הזמן שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני הצלחתי להזדהות מצוין עם הדמות של אקו וגם עם דמויות אחרות

וידון כותב דמויות נהדר, גם אם זה לפרק זמן קצר.

אסור ל

New member
גם אני לא מתקשה להזדהות

עם הגיבורה ולהרגיש אמפתיה כלפי דמויות אחרות. אני לא יודעת למה הסדרה לא הצליחה, אבל זה לא באמת אינדיקציה לכלום.
גם פיירפליי לא הצליחה והיא הייתה אחלה, וגם פריקים וגיקים (לא של ווידון, אני יודעת, אבל בעיניי זו סדרה מופלאה). אולי כשאין בלונדינית בתפקיד הראשי זה לא עובד

אין לי מושג, האמת. סדרות גרועות בהרבה מצליחות.
בכל אופן, תודה על המידע המעניין.

היי-היי, אקו הרבה יותר סקסית מכל בלונדינית!

(אל תשימי לב אלי. אני פשוט שונאת בלונדיניות. בלונדינית נשכה אותי כשהייתי תינוקת ומאז...
)

למעלה