במה אנחנו צופים הסופ"ש?

avivs

New member
מקווה לראות את "הנוקמים".

לא התלהבתי במיוחד מהקודם, אבל הבנתי שהחדש עושה את העבודה.
לפעמים גם צריך לשים את המוח על PAUSE.
&nbsp
&nbsp

שוּלה

New member
לדעתי הוא מיותר לחלוטין

ראיתי אותו ב-"4D", וכל דבר שם היה מיותר.
היתה בדיחה אחת(!) מוצלחת,
וכל השאר פיצוצים ועלילה שהיא ביקורת חברתית, ממוסמסת בתוך סבך של פיצוצים.

בשלב מסויים, 2 דמויות מזדמנות אומרות את המשפטים הבאים, שנראים לי כמו סיכום עצוב של הסרט:
הבוס: "תהרוג אותם!"
העובד שלו: "את מי מהם?" (והוא שואל על ה"טובים" או על ה"רעים")
הבוס: "לא משנה, את כולם" (בערך, זה לא ציטוט מדוייק, אבל מעביר את הפואנטה)

הדבר הכי טוב בתלת מימד של הסרט הזה היה הלוגו של החברה שמייצרת תלת, עם הכדורים שפורצים לתוך המסך. זאת לא בעיה של התלת, אלא בעיה אינהרנטית בסרט עצמו, או בצילום שלו, או בבחירת זויות, או באפקטים.

והכסאות הרוטטים וכל זה - לגמרי גרוע. זאת הפעם הראשונה והאחרונה שאני הולך לקולנוע כזה:
יש המון אקשן על המסך, בו זמנית, אז איזו תחושה בדיוק הכיסא אמור לשדר לי? של אחד או יותר מהמצולמים, בגוף שלישי, או בגוף ראשון - של הצלם?!?! ומה הקטע של זרמי אויר אקראיים על הכתפיים? למי זה טוב???

בתור דוגמא נגדית, guardians of the galaxy היה מצחיק. היו שם בדיחות באמת (לא רק סלפסטיק), הסיפור היה ברור, לדמויות היה אופי ברור ומעניין, והן עשו בחירות שתואמות את האופי הזה. מהסרטים שאני אראה שוב.

מיכאל ג

New member
רשימת הדברים שעיצבנו אותי בסרט (ספוילרים)

לפי מה שקראתי בויקיפדיה, בקומיקס אולטרון נוצר ע"י דמות אחרת של מדען, אבל זה לא ממש משנה, העיקר שהוא נוצר ע"י אותו מדען ואז אולטרון מפתח תסביך אדיפוס כזה ויחס קנאה ל"אבא" שלו.
וזה נשמע מעניין, ובסרט רואים קצת שאריות מזה, אבל הם דפקו את כל הרעיון - בסרט אולטרון לא באמת נוצר ע"י סטארק, הוא מין בינה מלאכותית שסטארק מצא בתוך השרביט (למה יש בינה מלאכותית מתקדמת בתוך האבן בשרביט? מי יודע), וניסה לרתום לטובתו. מה שהורס את כל הקונספט של הדמות. אז במקום מימד רגשי מעניין יש לנו סתם עוד סקיינט. ואולטרון רוצה להשמיד את האנושות כי... *מילמול* *מילמול* *אבולוציה* *שקרכלשהו*. אפילו מניע סביר לא נתנו לו.
ומה שעוד עיצבן אותי זה שטוני סטארק, המהנדס החכם בעולם, מוצא בינה מלאכותית עם מוצא וכוונות לא ידועים, ומחליט סתם ככה לחבר אותה לכל המחשבים שלו ובמקום להשגיח על העבודה ללכת למסיבה. זה מעשה מטופש להחריד ולא מתאים לסטארק. לקחת דמות חכמה ולגרום לה לעשות משהו טפשי כדי לקדם את העלילה - קוראים לזה עצלנות תסריטאית.
בקיצור כל השלד העלילתי הבסיסי של הקונפליקט המרכזי בסרט רקוב מהיסוד.
ודבר אחרון: עד עכשיו לא היו כוחות על-טבעיים בעולם הקולנועי של מארוול. תור ואיירון מן? טכנולוגיה סופר-מתקדמת. הענק וקפטן אמריקה? שינויים במבנה התאי שנותנים להם חוזק ומהירות. אלמנה שחורה והוקאיי? סתם אנשים סופר מוכשרים.אבל עכשיו פתאום הביאו לנו שני תאומים עם כוחות על "אמיתיים" סטייל אקס-מן וזה פשוט צורם לי. בשביל מה הם טרחו להסביר מחדש את היכולות של תור בתור טכנולוגיה אם הם כמה סרטים אחר כך הם מכניסים מישהו שיורה כדורי אנרגיה מהידיים ומשפיעה על מוחות של אנשים ומישהו שיש לו מהירות על והם אפילו לא טורחים להסביר מאיפה הכוחות האלו?

avivs

New member
בקטע של התאומים...

לא אמרו שהם עברו ניסויים על ידי מדען גרמני? הם היו היחידים ששרדו. יחסית לסדרת הסרטים הזו, זה נשמע כמו הסבר מדעי מספק.
&nbsp
גם את האקסמן אני מחשיב כסרט מד"ב, ושם יש רק אנשים עם כוחות על.
&nbsp
אולטרון היה גיבור מעולה מהבחינה שהוא היה מעניין, אבל כמו שאמרת, כל המניע שלו היה הזוי, ולא באמת הבנתי מה הבעיה שלו עם האנושות. הרי רק נוצרת, תערוך סבב היכרויות לפני שאתה שופט. לא באמת הייתה הצדקה להתנהגות שלו, אבל גם לא ציפיתי שתהיה בסרט הזה. הקטעים הקצרים שבהם הוא הראה רגש כלפי התאומים היו עשויים טוב, ומפתיעים יחסית לדמויות הרעות בסרטים האלה.
&nbsp

kenny66

New member
אמרו - ספויילרים

זה בפתיחה. המדען הוא אחד השרידים של היידרה שעשה עליהם ניסויים.
אולטרון הוא הנקודה החלשה. הוא אמור להיות אלטר-אגו של טוני, להקצין את התכונות שלו, אבל לא ברור מאיפה הוא מקבל אותן.

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור מאיפה הוא מקבל אותן (ספוילרים)

אולטרון לא אמור להיות "אלטר אגו" של טוני (אין לי מושג ע"ס מה אתה טוען זאת) וטוני לא יצר אותו, הוא הודה שהוא לא יודע איך ליצור דווקא כזה. מי שיצר את אולטרון זה ת'נוס, שנתן את השרביט ללוקי (זה רשמי, לא פרשנות). זה גם אמור להיות ברור ע"ס סוף הסרט, כפי שפירטתי בתגובה כאן מתחת.

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל להתעצבן, אני חוששת שפספסת (ספוילרים למכביר)

א. אולטרון לא נוצר ע"י סטארק, נקודה. הוא בעצמו אמר שהוא לא יודע לייצר כזאת בינה מלאכותית (מה שקצת לא מסתדר עם ג'ארוויס, אבל ניחא) והוא השתמש במה שמצא, והשרביט ניתן ללוקי ע"י ת'אנוס, שבכתוביות אומר "טוב, אני אצטרך לעשות את זה בעצמי" (או משהו כזה). ת'אנוס נתן את השרביט ללוקי כדי להשתלט על כדור הארץ, וזה לא הצליח... והוא ניסה באמצעות אולטרון, וזה לא הצליח... אז לא נותר לו אלא לעשות את העבודה בעצמו.
&nbsp
ב. טוני לא החליט "סתם ככה"; הראו לנו למה הוא החליט – התאומה הכניסה אותו לחרדות שהתלבשו היטב על הפחדים שכבר יש לו מהסרטים הקודמים (חשש לגורל כדור הארץ). זה מוסבר היטב בסרט. הוא אכן עושה את זה באופן מטופש משהו, אבל ממתי מעשים פזיזים אינם מתאימים לטוני סטארק? חכם יכול להיות אדיוט; הוא בדיוק הטיפוס שחושב שהוא יודע יותר טוב מכולם ושיצליח לו... זה לגמרי הוא.
&nbsp
ג. מלבד הקומיקס, היקום הקולנועי של מארוול כולל גם סדרות טלוויזיה, וב"סוכני שילד" מדברים על כך לא מעט (לשילד יש "אינדקס" של בעלי כוחות על-טבעיים). זה יכול לכלול התערבות חייזרית, וזה גם מה שקרה עם התאומים, דיברו על כך מפורש (בסרטים) שהידרה עשו ניסויים עם "תגבור" חייזרי אבל רק אצל התאומים זה הצליח להם. לכן הם גם קוראים להם enhanced וזה נאמר מפורשות בסרט. בקיצור, דווקא הסבירו מאין הכוחות האלה...

מיכאל ג

New member
גם את פספסת קצת

א. פיספסת שכתבתי "בסרט אולטרון לא באמת נוצר ע"י סטארק, הוא מין בינה מלאכותית שסטארק מצא בתוך השרביט" - לא יודע למה את מנסה להסביר לי את מה שאמרתי בעצמי. הדבר המעצבן זה שבקומיקס האוריג'ין סטורי של אולטרון יותר מעניין ובסרט אין לו שום מימד רגשי.
ב. ב"סתם ככה" לא התכוונתי לסיבה שבגללה הוא ניסה ליצור את אולטרון אלא לדרך בה הוא עשה את זה. סטארק אכן יכול להיות פזיז אבל יש גבול; בסרט הוא יצא ממש טיפש, ברמה לא מתקבלת על הדעת. היה אפשר לכתוב את זה אחרת, זו פשוט היתה עצלנות תסריטאית.
ג. נו שוין, אפשר להסביר כל דבר עם "חייזרים", אפילו יש על זה מם. זה עדיין מרגיש שונה מהאופי של גיבורי העל ב- MCU (הקולנועי בלבד, בלי שילד) עד עכשיו, וזה לא במקרה - הם לקחו מוטנטים מה- X-men ושינו להם את השם. מצד שני הם הולכים להכניס את דוקטור סטריינג' אז הכל כבר אפשרי אני מניח. אבל חלק מהאופי היחודי של ה- MCU אבד.

trilliane

Well-known member
מנהל
שמע, אם האכזבה שלך היא שזה לא כמו בקומיקס, זה נתון...

אבל לכל התלונות שהיו לך דווקא יש הסברים ואני לא חושבת שמדובר בעצלות תסריטאית (ג'וס וידון הוא הרבה דברים, תסריטאי עצלן אינו אחד מהם).
&nbsp
ג. ביקום שיש בו חייזרים וטכנולוגיה חייזרית למכביר והם חלק ניכר מהדמויות ומהעלילה, אפשר להסביר אכן הרבה דברים עם חייזרים. זה לא באג, זה פיצ'ר... הם לא לקחו מוטנטים, הם לקחו דמויות של מארוול. עד כה עוד לא היו ביקום הזה דמויות שהן באמת מוטנטיות מלידה, וזה לא היה כמו אקס מן.
&nbsp
צר לי שהתעצבנת.

avivs

New member
באופן מפתיע...

מאוד חיבבתי את הסרט.
כן, כמובן שיש בו קטעים מטופשים ובאמצע הסרט קצת איבדתי את קו העלילה המגוחך שהם חשבו עליו הפעם, אבל הקצב היה טוב, האקשן במינון נכון ואפילו הייתה דקה או שתיים שהצליחו לרגש.
בהחלט סרט גיבורי על ראוי ומהנה.
&nbsp
&nbsp

הייזל

New member
לא אהבתי

בהשוואה לסרטי מרוול האחרון משהו היה שם חסר. כל הסיפור של הוקאיי היה כל כך קלישאתי שזה הפך למגוחך. זה היה ניסיון די עלוב לגרום לנו להזדהות איתו וזה היה כאילו מראה לחיים האידאליים והנורמלים שלאף אחד מהאוונג'רס אין. שזה לכשעצמו קלישאה. "לגיבורים לא יכולים להיות חיים נורמלים" "כל האוונג'רס הם מפלצות".
באנר היה ממש מדכא, ההומור והבאנטר שהיה באוונג'רס הראשון וקפטן אמריקה השני לא הופיע כאן.
אני חושבת שמרוב סיפורים ומסרים שהם ניסו להעביר הם לא הצליחו להעביר כלום.

הייזל

New member
ים בשפע

אולטרון חולה באותה מחלה שיש לכל AI חדש - בואו נשמיד את האנושות. למה? כי מטריקס/סייברנט?
יש לו המון כעס כלפי טוני. הם מבהירים את זה שוב ושוב אבל לא הצלחתי להבין למה. הם גם לא מסבירים למה.
החיזיון טען שם שאולטרון תקף את ג'רביס כי הוא פחד. פחד ממה בדיוק? למה שAI תפחד ממשהו? למה שיהיו לה בכלל רגשות?
אוטלרון בקושי קיים 24 שעות וכבר הוא רוצה גירסה חדשה של עצמו? למה? יש לו הרבה יותר כוח בתור תוכנה שפרושה בכל האינטרנט. ולמה דווקא טילים גרעיניים? יש דברים הרבה יותר מסוכנים שהוא יכול היה להשתמש בהם. לפוצץ כל כור גרעיני על פני כדור הארץ, להעיר הרי געש רדומים. הר סנט הלנה אם יתפוצץ ישמיד את כל החיים בצפון אמריקה. תראו מה רעידת אדמה אחת עשתה בנפאל. פצצה חזקה ולא אטומית במקום הנכון יכולה להשמיד יבשת שלמה. להפעיל כלי נשק לא קונבנציונלים כימיים ביולוגיים.
&nbsp
בסרט הראשון נראה היה שבאנר מצא לעצמו מקום, אנשים שמקבלים אותו כפי שהוא. בסרט הזה הוא שבר כלי שלא מסוגל אפילו לממש את האהבה שלו לנטשה.
סטארק ממשיך לעשות את מה שהוא עושה תמיד, שוכח שהוא חלק מצוות, כאילו לא קרה כלום, כאילו לא היה הסרט השלישי.
התאומים שונאים את סטארק בגלל טילים שהחברה שלו ייצרה לפני עשורים עד כדי כך שהנקמה שלהם מופנת גם נגד האוונג'רס.
לא הבנתי למה הקהל מתקיף את "צבא הברזל" של סטארק. לא ראיתי שהם עושים משהו רע.
להוקאיי יש חיים סודיים עם אישה תומכת וילדים שמשחקים בלגו וקוראים ספרים. אני כל הזמן חיכיתי שהאנשים עם החלוקים הלבנים יופיעו. זה טוב מכדי להיות אמיתי. וזה עובד רק כי אף אחד לא יודע מזה. |מרימה גבה|
&nbsp
מה שכן הם עובדים בצורה מדהימה אחד עם השני, בסנכרון כאילו הם מתאמנים כל יום במשך שעות. במיוחד תור וקפטן אמריקה.
&nbsp
זה היה בלאגן שלם מבחינה עליליתית, זה היה עצוב ומוזר בצורה לא טובה עם אקס דה מכינה בצורת ג'רביס והחיזיון.
היחידים שיצאו מהבלאגן מחוזקים דווקא היו האלמנה השחורה ות'ור. לפחות לדעתי. הם הפכו לדמויות חזקות יותר. נטשה בגלל שהיא נפתחה בפני באנר ולמרות כל מה שהיא עברה נשארה כדי להילחם גם למחרת ות'ור בגלל שהדמות שלו ממשיכה להתפתח והוא מתחיל לראות את התמונה הכוללת מספיק כדי להרגיש שמשהו לא בסדר עם אבני הנצח.
ולמרות שלא ציפיתי לכך מאוד חיבבתי את הדמות של קוויקסילבר. הוא לא מדהים כמו הקוויקסילבר של האקס-מן אבל אהבתי אותו ובמיוחד את ההקרבה שלו בסוף. לא שהוא מת אלא את הנכונות שלו לעזור לאותם אוונג'רס שהוא ניסה להרוג בתחילת הסרט.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני דווקא נהניתי מאוד, ואירוני שאת מקטרת הפוך מרוב הביקורות

דווקא התלוננו על שבירת הקלישאה במקרה של הוקאיי ושהיו יותר מדי פאנצ'ים ובדיחות בין החבר'ה גם ללא הצדקה...

אסור ל

New member
באפי באפי באפי

לא מזמן למדתי איך ניתן לראות סדרות בצפייה ישירה באינטרנט (כן, אני קצת מאותגרת מהבחינה הזו)
סיימתי את העונה הראשונה ואתמול התחלתי עונה שנייה
אני חושדת שזה קשור למשבר גיל הארבעים המתקרב שלי, יש כאלה שקונים מכוניות ספורט אדומות כדי להרגיש צעירים, אני חוזרת לכל מיני דברים שעשיתי בנעוריי
זה פחות מסוכן

למעלה