במה צפינו השבוע

אצפה הסופ"ש בגיבורים המחודשת

ובמספר פרקים ראשונים של continuum בעקבות המלצה באחת ההודעות כאן. כולי תקווה לא להתאכזב! :)

Longmire עונה 4

רשת נטפליקס הצילה את הסדרה (ובדיוק בזמן) ואני הולך לראות את העונה הרביעית ואולי האחרונה. הלוואי והיא תעשה את זה גם לגרייסלנד שבדיוק בוטלה

Y. Welis

New member
במסגרת סקירת החדשות - 'קוואנטיקו'.

זה דבר מעניין - שקשה לדעת איך לאכול: האם הקאמפיות שבה מכוונת, או מקרית?...
&nbsp
יש בה כ"כ הרבה שבלונות ודראמה מוגזמת, שזה קאמפי. הרבה יותר גילטי פלז'ר מאשר מתח או אקשן.
&nbsp
מסופר שם על מועמדים לשירות ב-FBI. לא משנה שבמציאות בלתי אפשרי שלא יהיה להם רקע צבאי או שיטורי (או לפחות לימודי קרימינולוגיה), הם די מזכירים מועמדים מסרטי 'בית ספר לשוטרים מתחילים'... כל אחד עם המוזרויות שלו.
&nbsp
לכל דמות יש 'תיק' כה כבד מהעבר שלה, שזה משעשע. חלקן גם משלבות כמה סטריאוטיפים במקביל. בנוסף יש דרמה 'פנימית', מוקצנת לא פחות, וכן חיצונית בזמן עתידי... + דרמה אצל המפקדים של הקורס, שכל אחד/אחת מהם יותר מצולק מהשניה.
&nbsp
לא יודע איך היא תחזיק עם קאמפיות כזו. מסופק אם כן. אבל מי יודע. לקאמפ יש היום מקום - כמו שהראה ראיין מרפי וסדרות המיוזיקלז.

שליחות קטלנית: ג'נסיס ועולם היורה

שני הסרטים סובלים מבעיה שהיא הניסיון לחקות את הסרטים הקודמים בסדרה, ושניהם כושלים בחוסר אמינות של התסריט כתוצאה מכך. שליחות קטלנית עוד היה נסבל, אבל עולם היורה גרם לי לתלוש את השערות בתסכול.

avivs

New member
באמת?

דווקא הרגשתי שפארק היורה יצא לדרך חדשה לגמרי בסרט הזה.
הוא היה כיף גדול, הטוב ביותר מאז הסרט הראשון שיצא בשנות ה-90.
&nbsp
שליחות קטלנית באמת היה מיותר. כל העלילה שם הרגישה מטופשת.

Y. Welis

New member
זה רק צפוי שהם ינסו, אבל חוץ מהיומרה לחקות אין להם כלום

קאסט כושל, סיפור חלש (בג'נסיס דווקא היה מושקע, אבל לא משוכתב דיו. פתח יותר מדי כיוונים לא נחוצים) ובימוי חלוש עוד יותר.
&nbsp
הבעיה בסרטי מד"ב כיום (בעיקר ה'סידרתיים' שממשיכים מסורת קיימת), כמו שציין 'מר פלינקט' (מאתר RED LETTERS MEDIA המצויין), היא הכתיבה הגרועה, שלא מצייתת לכללים בסיסיים של כתיבת תסריט תקין, וכן עשיה כושלת - כי היא מנסה לברוח מהמסורת מבלי שיש לה משהו חדש או טוב יותר לומר.
&nbsp
למד"ב שאין מאחוריו מסורת - יש הרבה יותר סיכויים, ואכן הסרטים המעניינים השנה היו כאלה, ובעיקר העצמאיים (כמו אקס-מאכינה ו'פרהדסטיניישן').

פרה-דסטיניישן

דפק לי את המוח לגמרי.
איזה התחלה, אמצע וסוף!! פשוט וואו לדעתי, הרעיון כל כך יפה.
משחק משובח של אית'ן הוק ושרה סנוק (תותחית!)
אבל ----
לדעתי המלך הבלתי מעורער של השנה ואולי של כל הזמנים מבחינתי הוא בין כוכבי. הרעיון, הכתיבה, הבימוי, השחקנים, התפאורה. והנעימות... אוי האנס זימר הגאון!

Y. Welis

New member
אצל נולאן היו לטעמי בעיות אחרות - נסיון לתעל את קובריק

בעיקר, וכן מקונוהי עם מבטא מוגזם...
&nbsp
זה לא היה באמת מד"ב, אלא כמו 'הסיפור של חייך' של צ'יאנג (למעשה מאוד כמו) - מיינסטרים במסווה; תירוץ להראות מערכת יחסים בין על פני זמן - האב ובתו <-> מקונוהי האת'אווי. הרגש שמתעלה על מגבלות הפיזיקה... המסר הרומנטי העתיק (מ'פאוסט' ועוד).
&nbsp
כדאי לחזור לקובריק ולהיזכר. אצלו כל שתיקה רועמת.

dude101

New member
ג'נסיס מגוחך ברמות ועושה צחוק משני הסרטים הראשונים

אם מסתכלים עליו כקומדיה פארודית מדובר בסרט ממש טוב.

avivs

New member
להציל את מאט דיימון.

למרות שלא חיבבתי את הספר, והפסקתי אותו באמצע, היה לי ברור שלפורמט הקולנועי אתחבר הרבה יותר. טוב, זה באמת סרט מצוין. החצי שעה האחרונה חזקה במיוחד, וגם ההתחלה. באמצע יש כמה קטעים שהיה עדיף לקצר, אבל בכללי זה סרט שעשוי טוב, ומצליח גם להצליח וגם לרגש. המדע שם מעניין, ואין כניסה מיותרת לפרטים הקטנים (אני מסתכל עליך, ספר).
&nbsp
מומלץ מאוד לראות.

Y. Welis

New member
צריך לציין שזה של רידלי סקוט, שחוזר למד"ב שוב

אחרי שנים בלי (ואני מוחק את 'פרומתיאוס' ההרוס).
&nbsp
אגב 'בליינדספוט' שסקרתי - המפיק-יוצר-כותב שם הוא מרטין גרו, שהיה שותף מרכזי ב'סטרגייט אטלנטיס' ועוד.
&nbsp
חייב לומר שבפרק 2 השבוע הוא שיחרר יותר מידע מהחזוי. לדעתי חוזה שהעונה תתקצר (אלא אם יהיה טוויסט רציני - אבל הוא לא אורצ'י/קורצמן או אחד הווידונים).

avivs

New member
אוורסט.

אתם צריכים לראות את הסרט הזה. במסך גדול, עדיף 4 מימד.
וואו, איזה סרט נפלא. אין לי דבר אחר רע להגיד עליו.
פשוט חוויה קולנועית מדהימה, עם משחק נהדר והפקה כל כך מרשימה.
&nbsp
מומלץ מומלץ מומלץ.
&nbsp
ועוד קצת מומלץ.

Y. Welis

New member
בעוד שבועיים העתיד חוזר. כדאי להתכונן

http://www.jer-cin.org.il/webSite/modules/films/film.aspx?showid=16852
&nbsp
ושוב אזכיר (ותמיד אזכור, ואזכיר שוב לכל דור ודור, עד שזה ירשם על איזו אבן) שאת הסרט הגדול Alien vs. Predator, ראיתי בהקרנה באייקון ב-4.10.2004, שהוא גם התאריך שהופיע על המסך בתחילת הסרט...

למעלה