בנהיגה, שום דבר איננו מובן מאליו

efibau

New member
בנהיגה, שום דבר איננו מובן מאליו

הרעיון
מאחורי הפוסטים שאני מביא כאן מעת לעת , הוא לנסות לתת לכם כלים כדי למנוע את התאונה הבאה.

נהגים (צעירים בעיקר) מביאים את התלהבותם מהנהיגה במכונית לקצה הקידמי של הנעל הימנית ולחיצה בלתי מבוקרת על דוושת התאוצה.
לאלה אני אומר: בנסיעה מהירה- תגובת העצירה איטית ולפעמים יכולה להיות קטלנית - לך הנהג ולהולך הרגל. שימו לב:, גם אם זה נשמע מובן, הבעיה בנהיגה היא לא לשלוט ברכב. הבעיה היא להסתדר עם שאר המכוניות מסביב והולכי רגל שחוצים כביש. הפנימו עובדות אלה ואת השאר יעשה המנגנון האוטומטי שלכם כדי לדאוג שתגיעו בשלום ליעד.

שום דבר בנהיגה איננו מובן מאליו

נהגים ותיקים ובעיקר צעירים, שימו לב והישמרו ממצבים בכביש שנראים מובנים מאליהם אבל עלולים להפתיע.
אלו רק חלק המצבים שקרו לי ואין ספק שלחלק מכם קרו גם מקרים נוספים.

* לא לבנות על כך שהרכב שלפניכם מאותת תמיד. נסו לצפות את כוונתו לפי תנועתו ומהירותו.
(מבלי לפגוע בנהגי משאיות, מוניות ומיניבוסים, אלה כמעט שלא מאותתים..) ולכן נהגו במשנה זהירות.
* הולכי רגל סומכים יותר מידי על נהגים. קחו אחריות וצפו שהולכי רגל יחצו כביש בכל מקום. היו מוכנים למנוע מגע ותאונה.
* שימרו על מרחק סביר מהרכב שלפניכם. אם תקחו בחשבון שהוא עלול לבלום מסיבה כלשהי, המרחק שתשאירו יגדל אוטומטית וימנע את התאונה האפשרית.
* ילדים שמשחקים על מדרכה עלולים לרוץ לכביש.
* רכב שעומד בצידי הדרך בכביש מהיר, ורוכבי אופניים
בשולי הכביש- כדאי לעקוף כאילו עקפתם רכב נוסע. אין לדעת אם מישהו ייצא מהרכב ויסכן עצמו מול התנועה הזורמת, או שהאופניים יסטו לכיוון הכביש. רוב התאונות בהן נפגעו רוכבי אופניים הן כתוצאה מכך שנהג הרכב הפוגע לא הבחין בהם.
* כשאתo מתקרבים לרמזור ואתם לא ראשונים בטור, תמיד הביטו לרכב שלפניכם
. אתם תלויים בתגובתו . (עצירה פתאומית
).
* שימרו מרחק לרוחב הכביש מרוכבי אופניים שרוכבים בשוליים

ישנם הרבה מצבים שצריך לקחת בחשבון בנהיגה. ולכן רק נהיגה ממוקדת, מפוקחת וזהירה תסייע לכם לעבור אותם בשלום.

ומילה על נהיגה בכביש רטוב. כביש רטוב אחרי גשם
שלא ירד זמן מה מסוכן יותר מכביש בימים של גשם רצוף בשל שכבת בוץ חלקלקה . חישבו והפנימו זאת בזמן הנהיגה והתאימו את מהירות המכונית למצב.

** נהגו בכביש כאילו הכול עלול לקרות ומנעתם את התאונה הבאה **
לנהוג ולהשאר בחיים.

לתגובות: [email protected]

למעלה