ג'ודו: אליפות העולם

BentzWatchJudo

New member
אליס שלזינגר כל כך חסרה

כתם שחור למשה פונטי ולאיגוד הג'ודו הישראלי!

בהצלחה לספורטאים שמשתתפים בתחרות.

alonshin

New member
איזה בעסה. טומי בחוץ באיפון

בסוף הקרב מול האזרי היה הכי קשה עד עכשיו, ארשנסקי נקלע לפיגור יוקו והחזיר ביוקו משלו, אבל עדיין היה נראה נחות וניצל מניקוד נוסף. כדקה לסיום הקרב חטף ואזארי, ומיד כשחודש הקרב חטף איפון והוא מסיים את התחרות.
עפ"י התוצאות של האזרי בשנתיים האחרונות לא היה נראה שהוא כוכב גדול, אין לו אפילו תוצאה אחת מרשימה במשקל הזה- אבל הוא בהחלט היה נראה חזק בקרב מול טומי, שנלחם אבל זה לא הספיק. לא הייתי אומר שטומי פישל- כי הוא נתן מה שיש לו בקרב הנתון הזה, אבל הפסיד לג'ודוקא שנלחם טוב יותר, בטח טוב יותר ממה שהתוצאות והדירוג שלו היו רומזים. קורה.

vagz

New member
הפסד מאכזב =\

מפסיד לאזרי, ומפספס הזדמנות גדולה אחרי שהברזילאי השני בעולם מולו היה אמור להתמודד הודח כבר בסיבוב הקודם..
מפסיד באיפון 4:14 לתוך הקרב אחרי שהיה תיקו עם יוקו לשני הצדדים.

alonshin

New member
האזרי לקח ארד אחרי שניצח את ה-1 וה-9 בעולם

כנראה שהוא פשוט תפס יום- אחרת אני לא יודע להסביר את זה, ג'ודוקא שכמעט לא חיבר 2 נצחונות רצופים ברוב הטורנירים בשנתיים האחרונות ולו הטורנירים הקטנים ביותר, מהמקום ה-74 בעולם, מגיע פתאום ובתחרות אחת מביס את המדורג הראשון בעולם, ובנוסף גם את המדורגים 7, 9 ו-18 בעולם ולוקח ארד בתחרות הכי גדולה בשנה! די מדהים.

alonshin

New member
נצחון טוב של ארשנסקי בסיבוב הראשון

נצחון יפה על מורן ההולנדי הותיק והחזק, אע"פי שטומי מדורג מעליו מורן היווה הגרלה קשה יחסית לסיבוב ראשון, וטוב שטומי עבר אותו בהצלחה.
בדקות הראשונות ארשנסקי חטף 2 עונשים והיה קצת פסיבי יותר, אבל לא נבהל נשאר יציב ועבר להתקיף יותר ביעילות, בזמן שמורן התעייף.
בעקבות זאת מורן חטף 2 עונשים וכדקה לסיום הקרב הצליח טומי להפוך אותו בואזארי יפה ולשמור על היתרון עד הסיום
בשניות האחרונות של הקרב הוסיף טומי גם יוקו לניקוד שלו, ועולה בהצלח לסיבוב השני.

הסיבוב השני אמור להיות קל יותר- שם יתמודד טומי מול ג'ודוקא מירדן או מקפריסין,מול שניהם יהיה פייבוריט ברור. המנצח יעפיל לשמינית הגמר. בהצלחה

alonshin

New member
קרב מצוין של טומי והוא כבר בשמינית הגמר

יופי של קרב של טומי מול קלפיס הקפריסאי. אחרי דקה טומי זורק את קלפיס אבל ללא ניקוד, ו-20 שניות אחרי זה ארשנסקי מטיל והפעם באיפון.
אמנם ארשנסקי היה פייבוריט, אבל שום נצחון לא מובן מאליו והוא יכול להיות מרוצה מ-2 הקרבות הראשונים שלו.

בשמינית הגמר יתמודד טומי מול ספארוב מאזרבייג'ן, אני לא רוצה לנחס אבל טומי ג'ודוקא הרבה יותר טוב מהאזרי וזו הזדמנות אדירה בשבילו להעפיל לרבע הגמר, ולהבטיח לפחות 2 קרבות נוספים היום (אם יפסיד אז בית ניחומים)
יאללה ארשנסקי בהצלחה

BentzWatchJudo

New member
אלון, שאלה בפנים

האתר ג'ודו אנסייד עולה אצלך?
לי הוא לא עולה כבר כמה ימים ואני ודע על עוד משהו בארץ שהאתר לא עולה אצלו אז זה נראה לי לא בעיה אצלי.
זה די מבאס.

alonshin

New member
לא מהזכרון, זו פעם ראשונה שאני נתקל בשמו..

לפי הדירוג העולמי אפשר לראות שמתוך 12 תחרויות בהן השתתף בשנתיים האחרונות הוא הפסיד 8 פעמים כבר בקרב הראשון. לא סתם הוא מדורג 74- לא צבר כמעט נקודות בשנתיים האחרונות. מעבר לזה אין לי מושג מי הוא ומאיפה הוא צץ, לא שמעתי עליו מעולם לפני כן..
אבל אם ניצח את המדורגים 9,7,1 ו-18 באליפות העולם ולקח ארד, כנראה שבכל זאת יש בו משהו..

BentzWatchJudo

New member
ראיתי רק את הקרב שלו מול טומי

היה ניתן לראות מהרגע הראשון שהוא מאד מאד מסוכן, כל פעם שטומי התקרב האזרי סיכן אותו מאד.

ג'ודו זה ספורט אכזרי ומאד טריקי, לפעמים ההבדל בין ניצחון להפסד הוא חוסר ריכוז של מאית שנייה. זה ממש על חוט השערה.
למשל ברצף ההצלחות האחרונות של גולן פולק אני בטוח שהרוב לא זוכרים שבאחת התחרויות הוא היה על סף הדחה בשניות האחרונות של הקרב הראשון בתחרות ובסוף היום זכה במדליה ובתחרות אחרת הוא היה על סף הפסד וניצח בגלל תפיסת רגל לא חוקית.

ההבדל בין צל"ש לטר"ש הוא על חוט השערה לפעמים.
לא לדבר על זה שכשאתה לא מדורג ואם אין לך מזל בהגרלה אז הקרב הראשון יכול להיות מאד מאד קשה.
(לך, אלון, אני לא צריך לספר את זה, כתבתי בשביל הקוראים האחרים פה)

בגלל זה קצת מצער אותי שהמדיניות בארץ מאד מקשה על לתת צ'אנס (אלה שעדיין לא פרצו) לספורטאים בתחרויות הגדולות יותר (לא רק אליפות עולם אלא גם גרנד סלאם וגרנד פרי)
יש לי רושם שספורטאים לא מקבלים צאנס מספיק (ובטח שלא מימון) כל עוד הם לא מפגיזים ישר מדליות בתחרויות הקטנות יותר.
במיוחד שעכשיו הגדילו מאד את מספר התחרויות בסבב הגרנד פרי.

למעלה