ג'ודו: גביע העולם ברומא, 29-30/9

alonshin

New member
ג'ודו: גביע העולם ברומא, 29-30/9

בוקר טוב, שבת שלום, חג שמח וכו'..

היום ומחר יתקיים ברומא עוד טורניר גביע עולם בג'ודו, לכאורה באותה דרגה כמו הטורניר בטשקנט בשבוע שעבר, ממנו חזרה משלחת הבנות עם 5/5 מדליות: זהב לג'רבי, ראשוני ווילדיקן וארד לשניר וגילי כהן- אבל יש הבדל גדול בין 2 הטורנירים:
בטשקנט היה מספר מגוחך של משתתפות- וגם אלו שהגיעו היו ברמה חלשה מאוד! כך ש-2 נצחונות על 2 אלמוניות הספיק למדליית זהב, ואי אפשר להסיק שום דבר מהטורניר ההוא על הרמה האמיתית של הבנות שלנו (ועדיין זה היה רעיון גאוני לנסוע לשם, כי הנקודות הרבות שקיבלו בטורניר יסדרו להם הגרלות טובות יותר בהמשך השנה)
לעומת זאת היום ומחר ברומא יש ג'ודוקות חזקים ומספר גדול בהרבה של משתתפים- עדיין אי אפשר להגיד שכל אריות היבשת התייצבו להשקל הבוקר באיטליה, אבל עדיין בכל משקל יש כמה מהטופ 20 ואם הפעם נראה הצלחות ישראליות זה יתן מדד טוב יותר לכושר שלהם.

הפעם המשלחת מישראל כוללת רק בנים, כולם מתחילים את התחרות בשלב 1/16, כלומר מרחק 5 נצחונות מזהב..

:
עד 60 ק"ג: עידו בר- מול ספרדי
עד 66 ק"ג: יאן וינוגרדוב- מול הולנדי
עד 66 ק"ג: בר ראופמן- מול איטלקי
עד 66 ק"ג: טל אלמוג- מול הונגרי או אלבני
עד 73 ק"ג: תומר זקהיים- מול גרמני
עד 81 ק"ג: ארד סימון- מול אוסטרי

כולם חוץ מארד סימון מתחרים היום החל משעה 09.00 שעון ישראל, סימון מחר החל מ-9.

שידורים ישירים באינטרנט באתר הזה:
שידור ישיר מרומא 2012

תוצאות חיות באתר הזה:
תוצאות חיות מרומא 2012

שיהיה
לכולם!

BentzWatchJudo

New member
תודה אלון.

חשוב לציין שהנסיעה היא ביוזמה, מימון ואירגון פרטי לגמרי (יכול להיות שהמעדונים עוזרים לספורטאים, אני לא יודע).
המאמן, איתמר סמדג'ה (אח של אורן), הוא לא מצוות נבחרת ישראל. כאמור יוזמה פרטית.

alonshin

New member
סיבוב ראשון: 4 הפסדים, נצחון בודד..

יאן וינוגרדוב הוא הישראלי היחיד הבוקר שמצליח להעפיל לשמינית הגמר עם נצחון ביוקו ב-5 דקות על ההולנדי. בשמינית יתמודד מול סיידל מגרמניה.

בר ראופמן כבר הוביל בואזארי אבל לבסוף הפסיד באיפון.. גם טל אלמוג, עידו בר ותומר זקהיים הודחו באיפון.
אין ספק שהתחרות הזאת קשה יותר מזו של שבוע שעבר, אבל עדיין היה אפשר לקוות לפתיחה טובה יותר.. מבאס להשקיע כסף מעצמך, להגיע לתחרות בחו"ל ולהפסיד בקרב הראשון. מצד שני, ככה צוברים ניסיון אין מה לעשות.

yati6

New member
חבל מאוד

בהחלט מבאס להשקיע כסף מכספך האישי ולהפסיד קרב ראשון.

צפיתי בכל הקרבות, ואני יכול להגיד (ולצערי לא בפעם הראשונה ולא בשנייה)
שהישראלים פשוט לא טובים בקרקע. טל אלמוג הפסיד בקרקע (נכנע אחרי בריח לדעתי לא ממש ראו מה היה שם)וזקהיים בחניקה (כנראה קרה לו משהו שם, רק בריאות).

עידו בר היה טוב וקיבל ניקוד שפסלו לו אחרי דקה בערך (לא יודע למה, היה ניקוד לדעתי), ובסוף הפסיד גם בבריח אם אני זוכר נכון. היריב שלו היה ספרדי בן 18, יכל לנצח אותו.

ראופמן היחיד מבין המפסידים שנראה היום חד - השיג וואזרי ושני יוקו וקיבל איפון 6 שניות לסיום . חבל מאוד, הוא נראה נורא מתוסכל אחרי זה.

*בכל מקרה אתה צודק אלון. צריך הרבה תחרויות בשביל להשתפשף ולצבור ניסיון ברמה הזאת. צריך לקחת בחשבון שגם אם תפסיד 3-4 תחרויות בקרב הראשון, יכול להיות שב-5 וב-6 תיקח מדליה. (וזה בד"כ מה שקורה אצל ספורטאים צעירים. אני מניח שאותם ספורטאים גם היו במחנה אימונים ברומא שלפני התחרות, עוד יותר טוב.

לסיכום - כל תחרות רק מקדמת את הסיכויים להגיע רחוק בתחרות הבאה, אני בטוח. בהצלחה לכולם בהמשך וגם לוינוגרדוב . לגבי הגרמני - אמנם לא פראייר אך מעולם לא היה בצמרת העולמית. הוא יכול לנצח אותו. בהצלחה !!!

JonJon9

New member
מזכיר לי את הכתבה שהעליתי לפורום

על כך שהאיגוד לא הכניס את הקרקע לשיטות האימון שלו. מילא שהנזק נעשה בבוגרים, חבל להנחיל אותו גם לצעירים...

effkef

New member
תוצאות לא מרשימות במיוחד

חוץ מיאן וינוגרד כל הישראלים הפסידו את הקרב הראשון שלהם
וינוגרד עלה לשמינית הגמרשם יתחרה מול סבסטיאן בידיך הגרמני-בנץ קצת עזרה פה-אתה מכיר אותו?

BentzWatchJudo

New member
Sebastian SEIDL כולל
מול ישראלים

לא פרייאר. בהחלט יריב קשוח.
ניצח את טל פליקר בשמינית גמר גביע העולם באוסטריה והפסיד כמה שבועות מאוחר יותר לגולן פולק בגביע העולם בפראג.

הקרב של הגרמני מול טל פליקר:
www.youtube.com/watch?v=jDmcpOuYg08
הקרב של הגרמני מול גולן פולק:
http://www.youtube.com/watch?v=9z08xRy4dT8

עוד פרטים על הגרמני ניתן למצוא באתר המצויין הבא (אתר ששווה להכיר):
http://www.judoinside.com/judoka/view/37365/

alonshin

New member
סבסטיאן סיידל:

סיידל בן 22 מגרמניה, מדורג 89 בעולם כרגע (וינוגרדוב 176)
הפסיד לגולן פולק בסיבוב הראשון בגביע העולם בפראג בפברואר השנה, שבועיים לפני זה ניצח את טל פליקר בשמינית גמר גביע העולם באוסטריה. ב-2010 ניצח גם את בר ראופמן בתחרות גביע אירופי- ללא ניקוד בינ"ל.
בעבר היה מדליסט ארד באליפות אירופה עד גיל 20, שנה שעברה מקום 5 באליפות אירופה לקדטים עד גיל 23, והוא אלוף גרמניה הנוכחי למשקל שלו.
הוא קצת פייבוריט מול וינוגרדוב, בתור אלוף גרמניה ועם ניסיון בינ"ל עשיר יותר, שניהם בני אותו הגיל, אבל זה ממש לא באנקר- יכול ללכת ל-2 הצדדים.

פירוט נוסף כאן:

סבסטיאן סיידל, גרמניה

yati6

New member
וינוגרדוב הפסיד, שוב בקרקע

רק דיברתי ועוד אחד הצטרף לרשימה.

מאוכזב בשבילם. כרגע הג'ודו העולמי הולך לכיוון של קרבות קרקע. אם הישראלים לא יתאימו את עצמם הם לא יוכלו להצליח.

אורן סמדג'ה, לטיפולך.

yati6

New member
יכול להיות. אבל כל עוד אפשר להכריע קרב בקרקע

זה הופך להיות חשוב מאוד.

היום כשראיתי את המתחרים של הישראלים ראיתי מתחרים שבאים להכניע את היריב, בכל דרך ובכל צורה. עם רעל בעיניים ונכונות להיאבק על המזרן.
כשראיתי את הישראלים ראיתי מתמודדים מוכשרים מאוד, שמנסים תרגילים יפים לעין והרבה פעמים מצליחים, אבל כל פעם כששניהם היו על הקרקע הישראלים חיכו שהשופט יעצור את הקרב, והיריבים ניסו להכניע - לעשות בריח, לחנוק, לרתק. וזה קרה לאריק באולימפיאדה מול פטרס. וזה קרה לרותם שור באליפות אירופה ג'וניור לפני שבוע. וזה קרה היום יותר מדי פעמים.

תארו לכם מצב - בכל פעם שנופלים על הקרקע משחקים תופסת - אחד תופס והשני נתפס. רק שזה תמיד אותו תופס ואותו נתפס. בפעם הראשונה הנתפס אולי יתחמק, אבל בפעם השלישית או הרביעית הוא כבר ייתפס.

לא יודע למה, אבל אני קצת מרגיש כמו נביא זעם בקטע הזה.

בכל מקרה - הגישה הזאת שקרקע זה לא דבר חשוב בג'ודו מזכירה לי משפט מהכדורגל -

" שיחקנו יותר טוב, הגיע לנו לנצח אבל הפסדנו בגלל מצב נייח".

מצב נייח זה לא כדורגל ?? זה כדורגל בדיוק כמו שקרב קרקע זה ג'ודו, גם אם לא מסורתי. אולי בשנים האחרונות שמו דגש יותר על ג'ודו יפה, אבל בתחרויות האחרונות אפשר לראות ששופטים לא ממהרים לעצור את הקרב כל כך מהר, אלא נותנים זמן לקרב קרקע.

ואני לא חושב שפנית אליי, אבל בכל מקרה אני אומר - מעולם לא התאמנתי בג'ודו , מעולם לא הייתי באימון כלשהו, ואין לי מושג מה הולך שם.

ובדיוק בגלל זה - אם אני רואה את זה, כל אחד יכול לראות את זה.

BentzWatchJudo

New member
תיקון קטן

לפי האתר בקישור שצירפת סבסטיאן סיידל לא זכה בעבר בארד באליפות אירופה עד גיל 20.
הוא זכה בארד באליפות אירופה למועדונים ולא באופן אישי.
יש לו גם שתי מדליות ארד מגביעי אירופה עד גיל 20.
(אני מסייג כי נתקלתי במקרים שיש טעיות באתר הזה אבל בסה"כ זה אתר מצויין)

למעלה