ג'ודו - גביע העולם נשים - טאלין

• פותח הנושא yati6
  • פורסם בתאריך

yati6

New member
ג'ודו - גביע העולם נשים - טאלין

נערך היום

yati6

New member
נציגותינו בתחרות וסיכום עד עכשיו

שירה ראשוני - עד 48 ק"ג - מתחילה ברבע הגמר נגד רוסייה אלמונית.

גילי כהן - עד 52 ק"ג - ניצחה סיבוב ראשון אוקראינית לא רעה, ברבע הגמר תפגוש פורטוגלית.

נועה שניר - עד 57 ק"ג הפסידה קרב ראשון לגרמנייה והודחה.

ליאור וילדיקן - עד 70 ק"ג מנצחת קרב ראשון בלארוסית ועולה לרבע הגמר נגד רוסייה.

טורניר לא חזק במיוחד עם מעט מתחרות טובות. בהצלחה !!

yati6

New member
סיכום הטורניר עד עכשיו :

שירה ראשוני בקרב על הארד אחרי שהפסידה בחצי הגמר בצורה מבאסת מאוד : הובילה בוואזרי וספגה 3 עונשים שהשוו את התוצאה, כשהאחרון 3 שניות לסיום !! בניקוד זהב הצרפתייה הצליחה להשיג ניקוד ראשונה ועלתה לגמר. בקרב על הארד מול רוסייה , שירה פייבוריטית.

גילי כהן בגמר !! ניצחה 3 קרבות בצורה משכנעת, בגמר מול גרמנייה שלדעתי תבוא כפייבוריטית - ניצחה את גילי בשנה שעברה באליפות אירופה עד גיל 23 (ולקחה ארד), אבל היא בטח לא מהטובות במשקל ויש לגילי סיכוי.

נועה שניר הפסידה קרב ראשון לגרמנייה שטובה ממנה, לא נורא.

ליאור וילדיקן בקרב על הארד מול רוסייה - ניצחה פעמיים בצורה משכנעת והפסידה באיפון לגרמנייה בחצי הגמר . הגרמנייה הייתה טובה ממנה.

לדעתי שירה וליאור צריכות לקחת מדליה, לגבי גילי אני לא בטוח אם תנצח.

בהצלחה לשלושתן !!

BentzWatchJudo

New member
ליאור ניצחה וזכתה במדליית ארד

אני חושב שזה השג השיא שלה.
היתה בפיגור יוקו אבל השוותה בזכות עונשים.
בניקוד הזהב סחטה עוד עונש מהיריבה וכך השיגה את המדליה. יפה מאד!

yati6

New member
כל הכבוד למדליסטיות

לליאור וגילי כהן שזכתה בכסף , ולא הייתה רחוקה מהזהב (ואזרי מול יוקו וואזרי). בסה"כ מאוד הרשימה.

אני עדיין מבואס מההפסד של שירה, 3 שניות לסיום קיבלה את העונש. הבדל של 3 שניות בין הגמר למקום 5, אבל אין מה לעשות, וככה גם צוברים ניסיון. אני מאמין שהבנות הללו יתחרו עוד הרבה ויצליחו אף יותר מזה.

בסה"כ תחרות טובה מאוד.

BentzWatchJudo

New member
כסף לגיל כהן וארד לליאור ולדיקן.

קצת ניקוד בדירוג העולמי. יפה מאד אבל גם צריך לזכור שלא היתה תחרות מדי חזקה.

yati6

New member
בנץ זה עדיף מגביע אירופה

כרגע הבנות שהתחרו היום עדיין צריכות תחרויות קצת יותר חלשות לצבור ניסיון וקרבות על המזרן נגד יריבות טיפה יותר חזקות. בסה"כ התחרות לא הייתה חזקה אבל היו כמה בנות לא רעות בכלל, רובן מגרמניה ואוקראינה, והן הסתדרו איתן יפה.

בשביל לצבור קרבות וניסיון עדיף תחרויות ברמה הזאת של גביע עולם חלש מאשר גביע עולם חזק שרובן היו עפות סיבוב ראשון או לחילופין גביע אירופה, שיהיה דומה מאוד ברמה (ואפילו חלש יותר ) אבל לא מעניק נקודות.

רק שיהיו עוד גביעי עולם ברמה הזאת...

BentzWatchJudo

New member
אם כמעט הכל אני מסכים.

לא צריך לזלזל בגביעי אירופה יש גם להם יתרונות ולפעמים במיוחד כמו בגביעי אירופה הקרובים יש סיכוי למתחרים חזקים שעושים הכנה אחרונה לקראת תחרות מטרה.

ואני חייב להעיר שאני לא מזלזל בהישג של הבנות. הן עובדות קשה ומגיע להן כל הכבוד (וגם התנצלות מברוכי2).
נבחרת חזקה לא בנויה רק מהכוכבים, צריך בסיס כמה שיותר רחב. אריק זאבי נוהג לומר שהעיקר שכלל אחד ואחת יממשו את הפוטנציאל.
אחד הפוטנציאל שלו זה מדליה אולימפית ואחר מדליה באליפות ישראל. כולם יחד בונים נבחרת חזקה.

ברוכי2

New member
מתנצל!!

מה לא אעשה כדי לעשות אותך מאושר...
בהזדמנות הראשונה אקעקע פורטרט ענק של עומרי קניון על הגב מתוך מחווה ענקית לג'ודו הנשים בישראל.
רק יקירי דבר אחד תזכור, ספורטאים יכולים ואפילו רשאים לזכות לביקורת רחמנא ליצלן, אפילו ביקורת נוקבת מכיוון שמי שרוצה לטוס ולהתחרות מסביב לעולם על חשבון כסף ציבורי אזי שהוא חייב לדעת כי לציבור יכולה ליהות ביקורת עליו.

ברוכי2

New member
ובכל זאת הערה אחת לדברי זאבי

מי שלא ברמה הגבוהה ביותר ונוסע כדי ל"ממש את הפוטנציאל" שייסע על חשבון אביו ואמו ולא על חשבון המיסים שלי או של אחרים.

דורון ד

New member
עם גישה כזאת לא יהיה פה אף ספורטאי ברמה גבוהה

רק עסקנים בכמויות כמו שאתה אוהב...

BentzWatchJudo

New member
דורון העקצנות מיותרת לדעתי.

בו לו נקיים דיון כמו פרג ואלכס.
ברוכי הביעה דעה לגיטימית. מותר לחלוק על דעתו אבל העקצנות מיותרת לדעתי.

ברוכי,
ברוב המקרים דעתי כדעתך ובטח שמת לב שאני תומך באמירות שלך מדי פעם.
בגדול גם הפעם אני נוטה להסכים. רק קח בחשבון שיש פרוייקטים כמו אתנה שתומכים ומתקציבים ספורט נשי וטוב שכך וכמו שכתבתי קודם כדי לבנות נבחרת
חזקה חייבים בסיס רחב.

ואני אסיים עם חיוך

אני שמח שהזכרת את עומרי קניון מכיוון שבאמת היית חייב לה התנצלות כבר מזמן כשהיא זכתה בסגנות אליפות אירופה עד גיל 23.

ברוכי2

New member
בוא נעשה סדר בדברים

ההערה על קניון, הייתה שאין טעם בתחרויות האחרונות שלפני לונדון להוציא כספים, שחסרים כביכול על ספורטאים שאין להם סיכוי ממשי להגיע ללונדון. עם כל הערכה לקניון, דעתי לא השתנתה מאז.
דרך אגב, הערב הישג מצויין ליוחאי הלוי בתחרות בבולגריה - 16.81 תוצאה שמהווה שיא אישי בשבילו.
רחוקה 4 ס"מ מקריטריון B ושלושים ס"מ מקריטריון A.
ספורטאי תותח!!

yati6

New member
אין מה לעשות, רוב הספורטאים בתחרויות הראשונות

מפסידים סיבוב ראשון \שני. על סמך צפייה בתחרויות בלבד אני מבין שניסיון בג'ודו קריטי מאוד. תסתכל על כל הגברים שספגו היום עונשים מיותרים , ועל שירה ראשוני שכמעט עלתה לגמר אבל קיבלה 2 עונשים בחצי דקה כשהאחרון 3 שניות לסיום - לספורטאי לוקח זמן לדעת לנהל קרב ברמה הבינ"ל - ולפעמים זה לא תחרות אחת או שתיים.

אין מה לעשות , צריך לשלוח גם צעירים שיכול להיות שיפסידו סיבוב ראשון אבל בעוד תחרויות ינצחו (למשל מוקי, שהפסיד סיבוב ראשון\שני בתחרויות הראשונות שלו ורק עכשיו מתחיל לנצח שתי קרבות ויותר בתחרות).

ספורטאי לא יכול לנסוע 5-6 פעמים על חשבונו ברצף. זו מעמסה כלכלית אדירה.

באמת אתנה כנראה די עוזרת לספורטאיות, ולגבי העיתוי אני דווקא לא מסכים - לפני כמה חודשים גביעי העולם היו מפוצצים בבכירים שרצו לקדם את עצמם בדירוג האולימפי. 2 גביעי העולם שהתקיימו עכשיו - במדריד וליסבון היו גביעי עולם טובים, כפי שפירטתי בהודעה אחרת - לא חזקים מדי ולא חלשים מדי. אצל הנשים הטורנירים היו קצת יותר חלשים, אבל עדיין טובים לצבירת ניסיון.

ולגבי הלוי - הבחור באמת נכס לאתלטיקה. אולי אם יתקרב ל-17 מטר \יעבור , יקבל אישור חריג. בהחלט מגיע לו.

nitsansh

New member
מי שלא נכנס למשלחת ללונדון, צריך להתחיל

בהכנות לריו... לא עוצרים את כל הספורט האולימפי לכמה חודשים בגלל שיש אולימפיאדה...

למעלה