ג'ודו: סיכום גביע העולם בטשקנט

BentzWatchJudo

New member
ג'ודו: סיכום גביע העולם בטשקנט

לפני זמן קצר הסתיים טורניר גביע העולם בטשקנט בהשתתפות 5 בנות מנבחרת ישראל בג'ודו.

ירדן ג'רבי ניצחה 2 קרבות וזכתה במדליית זהב.
ליאור וילדקן גם זכתה היום במדליית זהב עם 2 ניצחונות.
אתמול שירה ראשוני זכתה במדליית זהב עם 3 ניצחונות וגילי כהן ונועה שניר זכו במדליית הארד עם ניצחון והפסד לכל אחת מהן.

צריך לזכור שזאת תחרות חלשה יחסית עם מיעוט משתתפות אבל בכל זאת הבנות השיגו ניצחונות יפים וניקוד יקר בדירוג העולמי, 40 נקודות ברוטו על מדליית ארד ו- 100 נקודות ברוטו על מדליית זהב, מה שאולי יכול לסייע להן לקבל הגרלות יותר נוחות בתחרויות בעתיד שבהן יהיה יותר צפוף מבחינת כמות ורמת המשתתפות.

נתון מעניין אך לא בטוח שיש לייחס לא חשיבות לאור רמת התחרות:
ישראל סיימה שנייה בדירוג המדליות הכללי (אחרי יפן) וראשונה בדירוג המדליות שכולל את הנשים בלבד.

לינק לאתר התחרות:
http://217.79.182.227/www.judo-worl...kent/tta_menue.php?sprache=english&modus=1024

כיף לראות את הבנות על הפודיום.
בהצלחה בהמשך.

BentzWatchJudo

New member
ירדן ג'רבי: "התרגשתי. עוד שבועיים אתחרה שוב"

ציטוט טרי מדף הפייסבוק של ירדן ג'רבי:
"מדליית זהב בגביע העולם בטשקנט, התחלה טובה לאחר חופש ארוך. ניצחתי שני קרבות באיפון, לא היו הרבה מתחרות, אבל מאוד מאוד התרגשתי והתגעגעתי להרגשה הזאת.
עוד שבועיים אתחרה שוב."

BentzWatchJudo

New member
תרשה לי כמה הערות

"....אבל היום (א') פתחה את דרכה לאולימפיאדת ריו בגדול":
ראשית ירדן פתחה את דרכה לריו כבר באליפות אירופה האחרונה. שם זה באמת היה בגדול, ירדן זכתה בתואר סגנית אלופת אירופה. הפעם לכתוב בגדול זה סתם הגזמה בסגנון הידוע של פסטיבל סקנדל או במילים אחרות לנפח לנפח כדי שיהיה מה לפוצץ כשיגיע ההפסד.
אני בכלל לא הייתי מזכיר את ריו עוד חזון למועד.
במקום: "הג'ודוקא שלא העפילה ללונדון החלה היטב את דרכה לריו 2016 כשזכתה בתחרות בטשקנט."
הייתי כותב: הג'ודוקא שלא העפילה ללונדון חזרה מחופשה של מספר חודשים וזכתה בתחרות בטשקנט.
"בגלל דירוגה הגבוהה וכמות משתתפים נמוכה היא החלה ישירות בשלבים המאוחרים של התחרות."
זה פשוט לא נכון.
היו רק 6 משתתפות ולכן 4 התחילו ברבע הגמר ו-2 בחצי הגמר. זה נקבע בהגרלה מי תתחיל בחצי הגמר ולא תלוי בדירוג.

BentzWatchJudo

New member
והערה לאיגוד הג'ודו העולמי

אני לא מבין למה כשיש 6 מתחרות הם לא עושים 2 ליגות של 3 מתחרות כאשר המנצחת של כל ליגה עולה לגמר והסגנית לקרב על הארד.
ספורטאיות טסות רחוק ובסוף מתחרות רק 2 קרבות. חבל.

JonJon9

New member
אני אישית לא מוצא פסול בהזכרת ריו

זה נכון שזה עוד המון זמן, אבל לשם היא שואפת להגיע ואפשר לציין את זה בדרך כלשהי בכתבה שעוסקת בה.
אגב, מתי אליס חוזרת להתחרות?

BentzWatchJudo

New member
שאלות

מה דעתך על יתר מה שכתבתי (תתייחס גם למה שכתבתי בהודעה הפותחת על רמת התחרות)?
מה דעתך על הציטוט הבא מהכתבה ב- YNET?
"פתחה את דרכה לאולימפיאדת ריו בגדול"

JonJon9

New member
הציטוט אכן לא במקום

ואפשר בהחלט לראות את זה כחלק מהתופעה הרחבה יותר של "סקנדל או פסטיבל".
התחרות הזו נערכת בתחילתו של המחזור האולימפי לריו, ככה שהחשיבות שלה היא בעיקר בבניית הנבחרת הצעירה. ביחס לצעירות, התוצאות יפות לרמות רמת התחרות הלא גבוהה, אבל הניקוד שנצבר בה הוא בעל ערך ויהיה חשוב להמשך הדרך. מצד שני, ההישגים של הבנות תלויים גם ברפורמות שרוצים לעשות בענף, וככה רפורמה גרועה עלולה לפגוע בהישגים שהיו ולמנוע הישגים שיכולים להיות מושגים.

למעלה