מתייחסת בתשובה לנושאים שאליהם את התייחסת
ואנסה בהמשך להוסיף עוד משלי...
סלקלים - מסכימה איתך לגמרי שזו הוצאה מיותרת - הם לא קלים (!!!) - ומבחינה בטיחותית אין להם שום יתרון על פני כסאות בטיחות מגיל 0. אלא אם יש עגלה עם מתאמים לסלקל - וזה כבר יכול לשנות את התמונה מבחינתי, כי אז באמת יש להם יתרון שלא צריך להוציא תינוק ישן מהכיסא ולהעביר לעגלה, אלא פשוט שולפים אותו מהרכב עם הסלקל והוא מתלבש על העגלה.
עריסות גדולות - אני לא בטוחה אם הכוונה היא ללול. אם כן, בשבילי זה דווקא היה מאד שימושי - במשך היום הלול היה בסלון - בטווח הראייה שלי והם ישנו בו ביחד, ובלילה ישנו בעריסות הקטנות / במיטות תינוק שהיו בחדר שלנו/בחדר שלהם.
דפני לאמבטיה - מסכימה איתך במיליון אחוז. לא מבינה את הנוחות של זה, לא סומכת על זה, ואם בכל מקרה אני צריכה להחזיק את התינוק בידיים אז זה רק מפריע לי באחיזה שלו. גם כל כריות האמבטיה למיניהן מיותרות בעיני - סתם פריט שקשה לייבש אותו וצובר עובש. לא שימושי.
גרביים ובגדי גוף שנלבשים דרך הראש - גם אני לא השתמשתי בחודשים הראשונים. בהמשך כן.
בעניין המנשא אני לא מסכימה איתך - בשבילי זה היה הצלה ממש! הבן שלי סבל מגזים נוראיים והיו שעות שהדבר היחיד שהצליח להרגיע אותו היה מנשא בד של לופיקס שקיבלתי מחברה. בהמשך גם היו לנו שני מנשאי בייבי ביורן והיו המון טיולים עם הכלבה שהיינו עושים איתם, וגם כשהייתי לבד בחוץ עם שניהם - תמיד לקחתי איתי מנשא למקרה של תינוק שבוכה וצריך להיות על הידיים - זה פותר את הבעיה ומאפשר לך להמשיך לטייל עם העגלה. מבחינתי המנשאים היו חד משמעית הצלה ואין שום סיכוי שהייתי מסתדרת בלעדיהם.
מוסיפה לזה: טרמפולינות ויותר מהן - פוף שמבחינתי שימש כמו טרמפולינה - האפשרות להניח תינוק שקוע בתוך הפוף והוא נמצא בתנוחה שהיא מערסלת ומחבקת ועם זאת שומרת על הגב שלו היתה נהדרת מבחינתי. הטרמפולינות גם שימשו אותי מאוחר יותר בתחילת הטעימות עד שעברנו לכיסאות אוכל.
חיתולי טטרא - השתמשתי המון , ולאורך הרבה זמן - גם הייתי מניחה להם אותם בעריסה לטובת פליטות, גם השתמשו בהן בתור חפץ מעבר בזמן השינה לאורך הרבה (!) שנים, גם היום משמשים למשחקים שונים (שמיכה לבובות, מפה לשולחן משחקים... ועוד כל שימוש שעולה בדימיונם הפורה של הילדים שלי...)
אחרי גיל שנה - לדעתי כדאי לפתוח שרשור נפרד לצעצועים מתאימים ומומלצים לכל גיל, ויותר מזה, הייתי שמחה שנפתח גם שרשור על ספרים מתאימים לכל גיל. אבל ספציפית לנושא השרשור הזה אני חושבת שהקנייה הכי מיותרת מבחינתי היתה מיטות מעבר. לצערי, לא יכולתי להימנע מהקנייה שלהן כי בדירה הקודמת שלנו לא היתה אפשרות להכניס שתי מיטות ילדים בגודל רגיל לחדר הילדים. אבל אם יש אפשרות כזו - מיטות המעבר אולי נראות כמו שלב מעבר נוח ופחות מאיים ממיטת יחיד, אבל בפועל אפשר למצוא דרכים "לצמצם" גם מיטת יחיד ולוותר על הקנייה של מיטת מעבר שמשמשת לפרק זמן מאד קצר.