דוקטור הו עונה 7 -פרקים 1-6+ספיישל

shaharEB

New member
דוקטור הו עונה 7 -פרקים 1-6+ספיישל

ככה זה כשחולים ויש זמן

פרק 1 - Asylum of the Daleks
קשה לי לחשוב שהדאלקים 'שכחו' את הדוקטור, לא נראה לי הגיוני שככה הסיפור איתם ייגמר, למרות שאני בטוחה שהוא לא

ביקרון, אהבתי את הפרק אחלה פרק פתיחת עונה.

פרק 2- Dinosaurs on a Spaceship
פרק קצת הזוי

אין לי הרבה מה להגיד עליו
אוהבת את אבא של רורי

פרק 3 - A Town Called Mercy
הרגיש לי קצת כאילו הכל הלך טיפה מהר מדי בפרק הזה ..אבל הרעיון לא רע, למרות שהייתי רוצה לשמוע יותר על מה ג'קס עשה..
בפרק הזה רואים איך הדמות של הדוקטורמקבלת פנים אחרות ,איך פתאום הדוקטור זועם ואומר להוציא את ג'קס מהגבול ולתת לו למות,
ואיך כמו תמיד הקומפניון 'מצילה' אותו ועוזרת לו לעשות את הדבר הנכון. מראה כמה הוא צריך מישהו וזה יפה.

פרק 4 - The Power of Three
פרק טיפה משעמם אולי חוץ מהעשר דקות האחרונות

טוב פרק כזה מדי פעם האמת.. אהבתי את הרעיון, רק שהתרכזו הפעם יותר בלהעביר את הפרק בכל מיני שטויות בשביל בסוף להגיע לפתרון, אז זה היה קצת מעצבן.

פרק 5 - The Angels Take Manhattan
השם מזכיר את הפרק בעונה ה3 כמובן עם הדאלקים.
שונאת את זה שהכניסו שוב את המלאכים, למרות שאני חייבת להודות שאהבתי את האווירה של הפרק, אהבתי את ההתערבות של ריבר בפרק,
אהבתי את הרומנטיקה העצומה שהייתה בסוף הפרק, גם כשאיימי קפצה מהבניין עם רורי (סצנה טיפה מוזרה הייתה הקפיצה עצמה ), וגם כשאיימי נגעה במלאך ונפרדה
מהדוקטור וריבר. אהבתי
בקיצור, הפרק מלאכים השני הכי טוב, אחרי פרק המלאכים הראשון בעונה השלישית כמובן :)

הספיישל - The Snowmen
ספיישל טוב !
הזכיר לי מאוד את the next doctor בהתחלה..מאט נראה בספיישל ממש טוב , הביגוד הזה והשיער הארוך הולמים אותו יותר מהשיער והבגדים התמיד מסודרים.
הקטע עם הPOND היה מגניב.. ואין מה להגיד קלרה טובה :) אוהבת את הקול שלה.

פרק 6 - The Bells of Saint John
הדבר הראשון שמפריע לי - מי זו לעזאזל האישה מהחנות שהביאה לקלרה את המספר של הטארדיס

פרק קצת מוזר לי.. לא הבנתי את הסוף, אם הוציאו את כל העובדים מהWI-FI איך הם חזרו להיות משהו אחר לגמרי ? איך אחת חזרה להיות ילדה ?
ואחד חזר להיות זה שמתקן שירותים ?

שאלה כללית -
אני הולכת לקבל תשובה בהמשך לאיך זה יכול להיות שקלרה אוסווין אוסוולד היא גם דאלק גם מטפלת בתקופה הויקטוריאנית וגם חיה במאה ה-21
?
אני הולכת להבין איך הדוקטור הסיק מזה שאותה מישהי מתה פעמיים אומר שהיא חיה והוא הולך לחפש אותה כמו שהוא אמר בסוף הספיישל THE SNOWMAN ?

BloodyRose

New member
בנוגע לפרק 6

(איבדתי את הספירה לגמרי בעונה הזו, אז הכוונה היא The Bells of Saint John)

בנוגע לסוף של הפרק - התבונה הגדולה "השתמשה" במיס קיזלט מאז שהיא הייתה ילדה. הוא השתלט על התודעה שלה, והיא גדלה "בצילו". ברגע שהוא עזב ושיחרר אותה, התודעה שלה חזרה למצב הקודם שהיא מכירה - ילדה קטנה ואבודה. כנ"ל לגבי שאר העובדים - אחד הגיע בתור שרברב, התבונה הגדולה השתלטה עליו, ובסוף הוא חזר למקום בו הוא היה לפני.

בנוגע לכל שאר השאלות - מופאט.

(אה, כן, וסמית' באמת נראה מעולה בעונה הזו, מהספיישל ואילך)

shaharEB

New member
המשך - פרקים 7-9
ים

פרק 7 - The Rings of Akhaten
וואוו
פרק טוב :)
אהבתי, קצר מדי..הכל הלך מהר. מזכיר קצת את פומפיי ושמאלה פנה

מנסים להציג את הקומפניון החדשה ולהראות כמה שהיא נחמדה ונחוצה לדוקטור וחכמה וגדולה ומצילה את המצב,
כמו שעושים עם כל קומפניון
אבל אהבתי את זה

פרק 8 - Cold War
צוללת סובייטית.את זה עוד לא היה לנו

סיפור לא רע, מלחיץ קצת אפילו ,קצת נוגע ללב, קצת אכזרי..
גם אחלה פרק :)

פרק 9 - Hide
אהבתי
מזכיר את הפרק ה3 בעונה הראשונה,
דמויות נחמדות, סיפור טוב.. אהבתי יותר את ההתחלה, טיפה פחות לאן שזה נמשך..
אבל העלילה של הפרק טובה, אותו הכותב לפרק זה ולפרק 7 ,הוא לא רע בכלל

פרק קצת מפחיד :) צריכים גם כאלה

MonicaF

New member
שאלות

בפרק 8 לי לא ברור איך המרטיאני מתקשר עם הרוסים, באיזו שפה??
לגבי הדוקטור וקלרה, זה ברור, זהו טריק של הטרדיס. אבל המרטיאני? סתם חכם משכיל??
לגבי פרק 9 - נראה לך שעוד נראה את היצורים שהוא הציל מיקום הכיס? יש לנו שם זוג יצורים שאמורים להתרבות ולזכור שזה התאפשר להם בזכות הדוקטור. אני מחכה להם לצוץ בעונה הבאה כמצילים בהפתעה. מקווה שהעלילה לא תהיה קיצ'ית מדי.

Apple Scruff

New member
לפרקים 7-8.

את ה9 עוד לא ראיתי.

The Rings of Akhaten, היה פשוט פרק יפיפה ומרגש.

בCold War, קלרה קצת עצבנה אותי. נורא בא לי לחבב אותה, אבל לא
בא לי עוד דמות מרי-סואית. אהבתי את העובדה שהמחזה של החיילים המתים השפיעו עליה. ולמרות שכל רעיון ה"מגיעים לספינה/אסדת קידוח/אוטו גלידה ופתאום יש בעיה ואיזשהו יצור שמאיים על הצוות" נחרש אינספור פעמים, נחמד שהביאו את זה לתקופת המלחמה הקרה,
ולא לעוד איזה אלפי שנים בעתיד.
אגב, לא הבנתי איך החיילים הסובייטים הבינו את היצור (שכחתי את השם). הוא פשוט דיבר אנגלית?:X

MonicaF

New member
לגבי פרק 6

זה הפרק עם הנסיעה של האופנוע במאונך?
אחלה פרק!
למרות שכבר ראיתי בסרט אחר רעיון של נסיעה עם אופנוע על בניין (סרט רוסי, משמר הלילה נדמה לי) כל כך נהניתי לראות את הדוקטור עושה את זה.

אגב נסיעה כזו עם אופנוע, למעט הדוקטור, הסרט שהזכרתי כאן, אתם מכירים עוד סרטים כאלה?
אם אני לא טועה, היה איזה וידאו קליפ של מוסיקה, עם אופנוע ששולחים מגג בניין לחדר של מישהו, אבל זה לא נחשב לדעתי.

Apple Scruff

New member
בקשר לזה,

רק אני שמתי לזה שגם בפרק 6 ובגם בפרק 7 הם נוסעים באופונע/טוסטוס?
זה איזשהו מוטיב חוזר עם משמעות או סתם מופאט משגע את השכל כרגיל?

כנראה הדוקטור החליט שהוא פשוט אוהב את זה

כמו המשקפיים שהוא לובש לפעמים או אובססיות אחרות שלו.

ailag

New member
תשובות רק למה שיש לי מה לענות

> קשה לי לחשוב שהדאלקים 'שכחו' את הדוקטור
הדוקטור נמחק כל הזמן מהזיכרון שלנו. המפץ הגדול, המוות המזויף שלו ואז זה..

> הייתי רוצה לשמוע יותר על מה ג'קס עשה..
הוא לקח חיילים מובחרים ועשה עליהם ניסויים - הפך אותם, ללא ידיעתם והסכמתם, לסייבורגים - חצי אדם חצי מכונה, כאשר במקרה הזה המכונה היא נשק. זה הגאנסלינגר / קהלר טק. היתה מלחמה עקובה מדם ועם החיילים האלו הם חיסלו את הצד השני אבל מנעו מהאבידות בשני הצדדים להצטבר.

> רק שהתרכזו הפעם יותר בלהעביר את הפרק בכל מיני שטויות בשביל בסוף להגיע לפתרון
הפתרון הוא הבעיה של הפרק. בכך שעשו פתרון, הם גרמו לאשליה כאילו יש לו משמעות. היו צריכים לעשות שיום אחד הקוביות נעלמו וזהו...

> הדבר הראשון שמפריע לי - מי זו לעזאזל האישה מהחנות שהביאה לקלרה את המספר של הטארדיס
זה משנה? (סליחה שאני נותנת תמיד את אותה דוגמה מי שכבר שמע אותה :) ואם את לא, זה בסדר) למשל, תזכרי בפעם האחרונה שנתת למישהו ברחוב הוראות הגעה מסובכות. את יודעת אם הוא הגיע? ... זה מציק לך?

מיס קיזלט - ענו כבר..

מוגלי7

New member
בנוגע לאישה מהחנות

האמת שבמקרה הזה זה בהחלט משנה. אם זה היה מקרה קצת יותר קטן הייתי מוותר אבל ה"אישה מהחנות" הזאת, לא רק שהיה לה את הטלפון של הטארדיס - היא גם מצאה את קלרה, נתנה לה אותו ואמרה לה שזה "קו העזרה הכי טוב ביקום". בדיעבד אפשר להגיד שבלי האישה מהחנות קלרה לא הייתה מוצאת את הדוקטור, משמע היא לא הייתה יכולה להיכנס לקו הזמן שלו בסוף העונה, לא הייתה אוסווין או קלרה ויקטוראנית והדוקטור לא היה פוגש את קלרה מלכתחילה. אז האישה מהחנות נשמעת לי כמו מישהי שצריך לפרט עליה.

AvivZ41

New member

וגם קלרה אמרה פעמיים "האישה מהחנות", זה היה נראה כאילו מופאט רוצה להדגיש את זה ושנזכור את זה.

למעלה