דיון השבוע!!!

וולפהרט

New member
דיון השבוע!!!

חשבתי שכל שבוע מישהו בעל רעיון יפתח שרשור לדיון שבועי.
הפעם הדיון הוא בנושא: צבע!
יצא לי לשבת ברכבת לפי שנה בערך ושמעתי שתי בנות מנהלות שיחה ביניהן על חלומות. אחת התפארה לאחרת שהחלומות שלה הם בצבע והשניה התרשמה ואמרה שזה נדיר כי כולם חולמים בשחור לבן, מה שגרם לראשונה להרגיש מיוחדת. לא רציתי להרוס להן אז שתקתי.
איזו סיבה יש לחלומות בכלל להיות בשחור לבן?
מאיפה באה להן התאוריה הזו בכלל?
אני בטוחה שכולם חולמים בצבע ושמדי פעם יש חלום עם צבעוניות יותר נוטה לכתום או צבע אחר ואולי אחת לכמה זמן חלום בשחור לבן כמחווה לסרט ישן.
אתם מוזמנים לספר כאן על החוויה הכי צבעונית הזכורה לכם מחלומות (לאו דווקא חצלולים) או כל דבר הקשור לנושא!

אל על2

New member
צבע

אוקיי..מעניין אותי למה הן לא ידעו שכולם חולמים בצבע (בדרך כלל)
אני לא יודע מה הסיבות לחלומות בשחור לבן..
ואת צודקת בדרך כלל כולם חולמים בצבע ומעולם לא שמעתי על מישהו שאין לו צבעים בחלום
אבל אולי הבת השנייה היא עיוורת צבעים או משהו (איזה תאוריות מטומטמות יש לי חח)
&nbsp
האמת שאני רוצה לספר דווקא על חלומות מיוחדים שמשום מה אני בטוח שרק לי הם קורים...
אלו חלומות רק עם צבע אחד (כשיש רק צבע אחד לאובייקט מסוים..) היו לי רק שני חלומות כאלו
בראשון הייתי בגינה והרמתי פרח אדום מהרצפה
ובשני שתיתי מיץ תפוזים בצבע כתום
החלומות שלי מוזרים..(אבל לפחות הם חלומות מעניינים)

שמעתי את הטענה הזו פעם

כל מי שחלם חלום צלול אי פעם יודע שחלומות נחלמים בצבע.
משום מה עדיין צצה האגדה האורבנית הזו, שחלומות הם בשחור לבן. שמעתי מישהו טוען פעם שבחלומות גם אין צלילים, ושאנחנו יוצרים את הצלילים בזיכרון שלנו אחרי היקיצה. אני מניח שכל זה פשוט חלק מהסקרנות האנושית לגבי חלומות, וניסיון למצוא/ להמציא תשובות שיתנו לנו תחושה של ידע.
תכלס, אנחנו יודעים כל כך מעט לגבי חלומות שזה כמעט מביך.
אגב, לפחות בחלומות הצלולים שלי לצבע כן יש משמעות. כשאני מאבד צלילות אחד הסימנים הקריטיים זה אובדן ראייה. לרוב האובדן הזה הדרגתי, ולפעמים הצבע נהיה דל ומטושטש לפני שהראייה נעלמת לגמרי. אני לא יודע למה זה קורה כך, אבל זו החוויה שלי.

Freedom Inside

New member
יאי דיון שבועי

מממ
אני מסכימה עם שחר לגבי זה שההבנה שלנו לגבי חלומות מביכה

מהניסיון שלי חלומות הרבה פעמים יכולים להרגיש קצת מטושטים, גם ברמת הצבעים
למשל, אני זוכרת שלפני כמה זמן חלמתי שאני עומדת על צוק מול ים גועש ואני לא זוכרת איזה צבעים היו שם... אבל זה נראה שהחלום משתמש בסצנות שכבר קיימות אצלי בתודעה כדי להראות לי את התמונה הזאת אז אני חושבת על צבעים כחולים וחומים...

חלום אחד שמאוד זכור לי, מצאתי חילזון שהיה כתוב עליו "The Big B" בצבע וורוד... שזה גם מוזר כי ממה שאני יודעת רוב האנשים לא מצליחים לקרוא בחלומות... אבל הכיתוב היה מול העיניים שלי ולא זז... ולא השתנה.

אני גם זוכרת חלום צלול (הראשון שלי) שיצאתי מהבניין שלי ועפתי באוויר וראיתי זוהר כתום באופק, כאילו יש שם שרפה.

כל הכבוד על היוזמה לפינה שבועית ^_^ זה נחמד

למעלה