הכריחו אותי להתחתן בגיל 15 ראיתי את המוות

הכריחו אותי להתחתן בגיל 15 ראיתי את המוות

איומים, אלימות וחיים שלמים בצל האב והבעל שכופים חתונה בגיל ההתבגרות - הנערה שהתארסה בגיל 16 וספגה חומצה משכן קנאי בן 51 לא לבד. "זה כמו בית סוהר ואין מי שישמע אותנו", מספרות ל-ynet נשים ערביות.

מוכרים ילדות כמו באפגניסטן.

זה בעיקר עצוב

ולצערי קיים עדיין אומנם יש יותר מודעות לחשיבות ההשכלה אבל עדיין , במכון כושר שאני מתאמנת בו יש נשים בגילי אמהות ל 6 ילדים שהתחתנו בגיל 17 העייפות של החיים הם חלק מתווי פניהן ,אני כל פעם מורידה בפניהן את הכובע ואני מלאת הערצה על היכולת לזקוף את הקומה למרות ועל אף הכל ,הן מחייכות עובדות מגדלות ילדים נשים חזקות .

Emile Zola

New member
אצלי זה משהו בלתי נתפס בכלל

להכריח את הבת שלי להתחתן?!
ועוד בגיל כזה?

כל העסק הזה מגעיל אותי שבא להקיא.

זה בעיקר מדהים

בכל פעם מחדש ולהבין שרוב המוסלמים בעולם
הם עדיין שוכני מערות.

יש דמיון, הדת שונה

אבל סולם הערכים דומה.

מה הפלא שמפלגות חרדיות מוצאות בסיס
משותף עם המפלגות הערביות? יש כאלו
שמנשקים את הזקן של אחמדינג׳אד.

יחד עם זאת הייתי מבקש ממך מקורות שבעולם החרדי
מכים ילדות שמסרבות להתחתן עם קשיש או רוצחים את
הילדה או הבחורה על רקע ״חילול״ כבוד המשפחה.

האנגריבירד חסל לי את כל המקורות

אבל, אני יכול להביא לך לועות במקום.
מעוניין?

ellale

New member
אף אחד לא יביא לך מקורות

כי אין.
אני חרדית, אז אל תספרו לי סיפורים, אין אצלינו יותר אלימות במשפחה מאשר בחברה החילונית.
החולניות הזאת של לנסות להצדיק את כל הזוועות אצל מגזרים אחרים בגלל ש"גם אצלינו יש כאלה", זה פשוט מחריד.
אין אצלינו מקרים של בנות עשרה שנמכרות לגברים מבוגרים בעל כורחן, מקרים של רצח אשה בידי בעלה בציבור החרדי יש פחות מאשר בכל ציבור אחר, כולל החילוני. ולא, אני לא חושבת שהחרדים מושלמים, אבל ראבאק, למה להאשים אותם במה שאין בהם???

קישקוש בלבוש

חברה ארכאית המשמרת את דרכה אך ורק בדרכי כפיה ולחץ, אם צריך כוח הם לא מהסים להפעילו.
יש מספיק סיפורים להביא, ממש לא בא לי לפתוח כרטסת לארכיבי העיתונות, את ושכמוך במילא יפעילו את השיטה וישללו את האמת.

ellale

New member
אך ורק בדרכי כפיה ולחץ?

תן לי דוגמא אחת לקהילה חרדית בה נהוג להשיא ילדות לגברים שמבוגרים מהן בעשרות שנים. אפילו חולי הנפש מיבניאל שמחתנים בנות 15 ו14 מחתנים אותן עם בחורים שמבוגרים מהם מקסימום בשלוש-חמש שנים. ועדיין הציבור החרדי לא רואה בקהילה הזו קהילה נורמלית.
כמה חרדים יצא לך להכיר בימי חייך? אתה שופט אנשים בלי להכיר אותם בכלל, ועל הדרך, מסלף את המציאות כדי להתאים אותה לדעות הקדומות שלך.

ellale

New member
האם הם נישאו להן בכפיה כשהן היו ילדות?

בסביבה שלי יש מקרים נדירים ביותר, של זוגות שנשאו בגיל מבוגר, שם הפרש הגילאים עולה על 15 שנה.
אין בסביבתי זוג אחד שנישאו כשהבחורה צעירה מגיל 25 והגבר מבוגר ממנה ביותר מעשר שנים.
אבל, אל תשכח, שאצל יוצאי תימן, בעקבות הגזירות שהיו שם ובכלל, אצל יהודים שגרו בין מוסלמים, זה היה יותר מקובל מאשר בקהילות אחרות.

תתרכזי, אני מדבר על העדר אפשרויות

ושלילת הבחירה. אם את מוצאת נחמה בהפרשי גילים קטנים, דיינו.

ellale

New member
אתה מדבר באשכול שהנושא שלו

הוא נישואי קטינות בכפיה לזקנים, שנגמרים הרבה פעמים בדיכוי ואלימות. ואתה כתבת שזה די דומה לחיי הבנות בחברה החרדית. אז אני מסבירה שמה שמתואר בכתבה לא קיים בכלל בחברכה החרדית, בטח לא כתופעה.

כפייה זה הנושא, זקנים זה תוספת שלא מוסיפה או

גורעת.

קיימת תופעת הכפיה, אל תתעלמי ממנה.

ellale

New member
לא כתבת את זה בהודעה הראשונה שלך

טענה שזה די דומה לחיי הבנות החרדיות, לא היה ברור מה דומה, הזקנים, הכפיה או האלימות.
ועדיין, כפיה כמו שמתוארת בכתבה, לא קיימת בציבור החרדי כתופעה.

אממ סליחה על ההתערבות

אבל בתור יהודיה ודתייה אני אומרת לכם גם אצלכם וגם אצלנו זו מכה !!!!
וה"שלטון" לא עושה דבר...
פשוט בושה !!!

תאמרי להורים שיש פסוק בתורה

האומר ״נשאל את פי הנערה...״

כלומר חייבים לשאול אם החתן המיועד מוצא חן בעינייך,
אם לא מוצא חן, אני כאן.

במקום לבלבל את השכל על ערבים ויהודים

תביא איזה תמונות מהאזור שאתה מטייל בו נופים רשמים אנשים די כבר עם השטויות שלך
איפה אתה מטייל בכלל ?

למעלה