הספר שאתם חייבים לקרוא

הספר שאתם חייבים לקרוא

תעלומה.

איך לא היה "באזזז" בארץ על הטרילוגיה הנפלאה של "Daughter Of Smoke And Bone"?

קראתי את שני הספרים הראשונים לא מזמן (השלישי יוצא רק באביב הבא) ופשוט נפעמתי. ספר מדהים! שפה פיוטית, אלגנטית, עלילה נהדרת, דמויות מעולות. פשוט פנטזיה במיטבה שמכניסה אותך לעולם שכולו קסם.

אגב, קראתי באנגלית את הספרים, אז אין לי מושג איך התרגום העברי. לבטח גרוע.

עוד מישהו פה קרא ומזדהה איתי? איך ייתכן שספר כל כך נפלא (שאגב, הוא להיט היסטרי בשאר העולם) נחבא אל הכלים...?

רוצו לקרוא!!!

מיכאל ג

New member
הערה קטנה

אם אתה נורא רוצה שכולם יקראו את הספר ההוא שאסור להחמיץ כדי לספר עוד קצת פרטים כמו, נאמר, על מה הוא.

הדיון שפתחתי הוא לא על הספר עצמו

אלא רק תהיה על מדוע הוא לא עורר בארץ רעש, כמו בשאר העולם

yoavge

New member
אכן סדרה מצויינת

השני או טו טו יוצא בעברית.

ואין באזזז כי הסדרה יוצאת בהוצאת מודן וקידום כזה הוא לא בדיוק הצד החזק שלהם

ועדיין

כשספרים מסויימים הופכים ללהיט בעולם - בדרך כלל משדרים את ההיסטריה הזו גם כאן (ע"ע הארי פוטר, דמדומים, 50 גוונים וכו'). הטרילוגיה הזו היא רב מכר מטורף ופה, משום מה, היא עברה מתחת לראדאר

yoavge

New member
לא עובד במודן אז לא יכול להתחייב

אבל העבודה על הספר כמעט הסתיימה. אז ממתישהו בחודש הקרוב ועד החגים

milloarnon

New member
- The Long War

סיימתי את הספר - The long war, Pratchett and Baxter
זה ספר ההמשך, הראשון נקרא The long earth והוא סיפור מדע בדיוני שנכתב בשיתוף פעולה על ידי בקסטר (xeelee) ופראצט (עולם הדיסק).
הספר הראשון היה לא רע - העולם מעניין מאוד והקונספט התחבר לי בזמנו טוב עם כמה ספרים שקראתי בזמנו - קיצור תולדות האנושות והספר החדש של ג'רלד דימונד (the world until yesterday). בזמן שהספר הראשון היא מין אקספוזיציה של העולם, חיכיתי לקרוא את השני שחשבתי שיהיה איזשהוא סיפור קוהורנטי בעולם זה.
אז זהו שלא. הספר השני הוא דומה מאוד לראשון אבל במקום תוספת עלילה קיבלנו אפס עלילה. כלום. שום דבר משמעותי לא קורה. כל מיני דמויות - כאלה שפגשנו קודם בספר הראשון וחדשות נודדות בעולם "הארוך", נקלעות לתסבוכות כאלה ונחלצות מהן. בכל מקרה אין עלילה, דמויות לא מענינות שלא תורמות לאין עלילה מופיעות ונעלמות ללא סיבה. ההרגשה של עולם חדש ומעניין שכיף לדמיין אותו נעלמת לאט לאט ומשאירה את הקורא בלתי מסופק.
ההרגשה מהספר היא שפראצ'ט היה שותף לכתיבת קווי העלילה אבל לא לכתיבה בפועל של הטקסט ? זאת אומרת, אין את ההערות הקטנות האלה של פראצ'ט שעושות את הספרים כל כך מוצלחים ואין כמעט הומור בכלל, אבל בהחלט מרגישים שהוא שותף ברעיונות - (טרולים, אלפים וכו). כמו כן יש קטע בספר שהוא שחזור כמעט מדויק של קטע מסדרת עולם הדיסק - אני לא זוכר איזה בדיוק, שווימס בורח מאנשי זאב או משתתף ב-"צייד" שלהם.
ודרך אגב- אם אני מבין נכון אז כנראה יהיה גם ספר שלישי בסדרה.

דרך אגב - חלק מקווי העלילה ממש תמוהים, כמו

(ספוילר אפשרי
- אם אפשר לעשות ספויילר לכלום) :

מסע החקר הסיני שכלום לא קורה בו בדרך ומסתיים ב.. ניחשתם נכון - שום דבר.

milloarnon

New member
דרך אגב - מישהו כאן קורא את HPMOR ?

זאת אומרת ה fanfic שנקרא Harry Potter and the Methods of Rationality ? יצאו שני פרקים חדשים ו-וואו וואו וואו.
אז מי שלא שמע על זה, למהר ולקרוא - גם אם אתם לא אוהבים את HP (אני לא) וגם אם אתם לא קוראים fan-fic בדרך כלל (אני לא) . הבחור שכותב את זה
מעניין גם לקרוא כל מיני טקסטים אחרים - לא ספרותיים של הבחור שכותב את זה: אליעזר יודקוסקי שעוסק בתחום המעניין של אינטליגנציה מלאכותית, סינגולריות וכו.
החיסרון היחיד בסיפור - הוא לא גמר לכתוב אותו (89 פרקים עד עכשיו) וקצב הכתיבה ירד מאוד בזמן האחרון.

מיכאל ג

New member
עקבתי אחריו עד פרק שבעים ומשהו

אז נמאס לי והחלטתי סוף סוף לקרוא את הסדרה המקורית (את הארי פוטר ואבן החכמים קראתי ב-98 בערך ולא התרשמתי אז הפסקתי).
בגדול הפרקים הראשונים אחלה, אחרי זה כל עניין הרציונליות די נשכח והסיפור הופך ל"אנדר וויגין ואבן החכמים". הבעיה הכי גדולה היא שההארי שלו הוא טיפוס שמה זה בא לך להביא לו סטירה, ובתכלס כל מה שהוא עושה בפאנפיק פטריק רותפוס עושה בשם הרוח (ועם יותר סקס).

אני כן יכול להמליץ על three worlds collide של יודקובסקי, תרגיל מחשבה נבזי למדי.

תודה על הביקורת!

לא קראתי את הספר הראשון עדיין. אז אפשר לוותר לפי דבריך על הספר השני.

כריכרכה

New member
7 מ-10 הביקורות המובילות באמזון שליליות

קרי, 3 או 2 כוכבים (כאשר כזכור 82% מהספרים באמזון בעלי דירוג של 4 כוכבים ומעלה), לכן העובדה שבמצב דברים זה הציון הממוצע של הספר הוא 4.5 כוכבים מצביעה על הטיה חזקה מאוד של המלצות, קרי, מישהו הציף את אמזון בהמלצות חיוביות פיקטיביות.

אני כמובן אתחיל לקרוא, מה אכפת לי, אבל ללא ציפיות.

שטויות

אני שמעתי עליו רק דברים טובים (בגלל זה החלטתי לקרוא).

כמובן ש"על טעם וריח..."

תצלח את ההתחלה ותראה שתאהב. זה מתחיל להיות מעניין כשעקיבא נכנס לתמונה.

כריכרכה

New member
הנה קישור לביקורות הפופולריות ביותר על הספר:

http://www.amazon.com/product-reviews/B00A7JMVZG/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?showViewpoints=1

כפי שאפשר לראות 7 מ-10 הביקורות הפופולריות הן שליליות מה שלא מסתדר עם ממוצע של 4.5 כוכבים מניסיוני ויש לי הרבה ניסיון בחיפוש ספרים באמזון, אלא אם כמובן הטוקבקיסטים של המו"ל עבדו קשה מאוד..

כשאני רואה דבר כזה מיד נדלקת אצלי נורה אדומה.

הו, מזדהה אנושות

מעבר לעובדה שמדובר בספר היחיד שמכיל סיפור אהבה כקו עלילה מרכזי יחסית, ושלא רק שהצלחתי לסיים אותו בלי להקיא (בעוד שבד"כ אני מקפידה שלא לגעת בספרים שבאזהרות לאלרגנים שלהם מצויין "עלול להכיל רומנטיקה"), אלא גם קראתי אותו פעמיים.
גיבורה קשוחה, חכמה ומגניבה? check
עולם אכזרי ומקורי? check
מוות, הפתעות, הפתעות שכוללות מוות? check!
ואני מדברת אחרי קריאה של הספר הראשון בלבד, ונכון שזאת פשוט חוצפה ורשעות לשמה שלא מתרגמים את ההמשכים, בעוד תרגומים לעוד קשקושי משולש אהבה בין אדם זאב סקסי, יצור מיתולוגי מבולבל מינית סקסי, וזוג ציצים, נערמים כמו עכברושים מתים ביום קיץ חם?
הה.

נ.ב
התרגום דוקא בסדר. כפי שמשתמע מדבריי. כאילו, אם מתעלמים מהעובדה שהחל מהספר השני הוא לא קיים

למעלה