- The Long War
סיימתי את הספר -
The long war, Pratchett and Baxter
זה ספר ההמשך, הראשון נקרא The long earth והוא סיפור מדע בדיוני שנכתב בשיתוף פעולה על ידי בקסטר (xeelee) ופראצט (עולם הדיסק).
הספר הראשון היה לא רע - העולם מעניין מאוד והקונספט התחבר לי בזמנו טוב עם כמה ספרים שקראתי בזמנו - קיצור תולדות האנושות והספר החדש של ג'רלד דימונד (the world until yesterday). בזמן שהספר הראשון היא מין אקספוזיציה של העולם, חיכיתי לקרוא את השני שחשבתי שיהיה איזשהוא סיפור קוהורנטי בעולם זה.
אז זהו שלא. הספר השני הוא דומה מאוד לראשון אבל במקום תוספת עלילה קיבלנו אפס עלילה. כלום. שום דבר משמעותי לא קורה. כל מיני דמויות - כאלה שפגשנו קודם בספר הראשון וחדשות נודדות בעולם "הארוך", נקלעות לתסבוכות כאלה ונחלצות מהן. בכל מקרה אין עלילה, דמויות לא מענינות שלא תורמות לאין עלילה מופיעות ונעלמות ללא סיבה. ההרגשה של עולם חדש ומעניין שכיף לדמיין אותו נעלמת לאט לאט ומשאירה את הקורא בלתי מסופק.
ההרגשה מהספר היא שפראצ'ט היה שותף לכתיבת קווי העלילה אבל לא לכתיבה בפועל של הטקסט ? זאת אומרת, אין את ההערות הקטנות האלה של פראצ'ט שעושות את הספרים כל כך מוצלחים ואין כמעט הומור בכלל, אבל בהחלט מרגישים שהוא שותף ברעיונות - (טרולים, אלפים וכו). כמו כן יש קטע בספר שהוא שחזור כמעט מדויק של קטע מסדרת עולם הדיסק - אני לא זוכר איזה בדיוק, שווימס בורח מאנשי זאב או משתתף ב-"צייד" שלהם.
ודרך אגב- אם אני מבין נכון אז כנראה יהיה גם ספר שלישי בסדרה.
דרך אגב - חלק מקווי העלילה ממש תמוהים, כמו
(ספוילר אפשרי
- אם אפשר לעשות ספויילר לכלום) :
מסע החקר הסיני שכלום לא קורה בו בדרך ומסתיים ב.. ניחשתם נכון - שום דבר.