הערה חשובה לכולן-

שירהד1

Member
מנהל
הערה חשובה לכולן-

בעקבות שרשור שהיה פה לאחרונה ושעדיין ממשיך להתקיים ומקבל גוון לא סימפטי-

1. אני בעד זכות האישה לבצע הפלה יזומה ללא סיבה רפואית (בשל הריון לא רצוי)- בכל גיל, בגל עת, וללא קשר למספר הילדים שיש לה ומה עברה בחיים.

2. אני חושבת שאישה שבוחרת לעבור הפלה יזומה בשל הריון לא רצוי זקוקה לתמיכה וראוי שתקבל אותה (וכך גם בן זוגה- באם יש בן זוג).

3. הפורום הזה לא נועד למקרים כאלו. אני חושבת שיש מקום להציע לתפוז לפתוח פורום לעניין זה.

4. הפורום הזה נועד לנשים (ולבני זוגן) שעברו אובדני הריון, שלא מבחירה.

5. אני מחוייבת בראש ובראשונה לנשים שנמצאות פה, ומרגישה צורך להגן עליהן.

6. וכן- יש הבדל בין מצבה של אישה שנכנסה להריון לא רצוי ובחרה לבצע הפלה לבין מצבה של אישה שרצתה בהריון ובעובר- ונאלצת בלית ברירה להתמודד עם אובדן הריון רצוי.
גם זו וגם זו ראויות לתמיכה.
הפורום הזה מתאים לנשים מה"סוג" השני שציינתי.
מי שיש לה הערות- מוזמנת להרים את הכפפה ולבקש מתפוז לפתוח פורום נוסף.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

אני חושבת שכדאי לשקול לשנות את השם של הפורום

על מנת למנוע את תחושת הצרימה והכאב שהודעות ממין זה מעוררות אצל חברות הפורום, מצד אחד, ועל מנת שלא נפגע ברגשותיהן מצד שני. כותרת מהסוג - "אובדן הריון רצוי" - תסנן לכתחילה את הפונות לפורום ותמנע סיטואציות לא נעימות מסוג זה.

שירהד1

Member
מנהל
אשקול זאת,

באם אראה שמספר הפניות הלא מתאימות גדל. כרגע זה עומד בערך על פעם בשנה...כלומר- אני חושבת שתוכן הפורום מובן והבעיה היא לא פה.
אני עדיין חושדת בעמותות כגון "אפרת" בכל מיני פרסומים כאלו ואחרים מדי פעם פה, ולכן אני כל הזמן עוקבת וקוראת כל פסיק וכל אות בפורום. גם הפעם החשד שלי הוא חשד סביר, גם לגבי מי שכתב את הפוסט וגם לגבי מי שהגיבה בחריפות נגדי.
אני לא תמימה כמו שאני אולי מצטיירת.

שירה דוד
09-7749028

אני חושבת שכותב הפוסט הוא אדם מן השורה

ולא פעיל 'מטעם'. אני בעיקר זוכרת את ההודעה של דבורה זילברשטיין. ואלה הודעות שראוי למחוק ללא התייחסות וכמה שיותר מהר.

שירהד1

Member
מנהל
אני לא יודעת ואין לי דרך לדעת...

רק חשדות בשל כל מיני דברים שאני מעדיפה שלא לפרט אותם.
גם פה התלבטתי אם למחוק או לא, ובסוף החלטתי להגיב ולהשאיר, אך לא התכוונתי שתיפתח עליי חזית ביזארית מצד גורמים שמעוררים בי חשד.
אני באמת מעדיפה שלא להמשיך ולדון בנושא.
בפעם הבאה אמחק הודעות מסוג זה ואכתוב במסר שיפנו לפורום אחר, ההולם את אופי הפנייה.

שירה דוד
09-7749028

מגיבה גם כאן

אני מסכימה לחלוטין עם כל מה שכתבת: בראש ובראשונה זכות האשה לבצע הפלה בכל גיל ועת. מתארת לעצמי שההחלטה קשה ומייסרת (כך התרשמתי גם מחברות שלצערן היו במקום הזה). בכל זאת אבדן מבחירה של הריון תקין שונה מהריון רצוי שנפסק מעצמו, מהחלטה על הפסקת הריון של עובר פגוע וגם מהכרעה על הפסקת הריון בעקבות ממצא אפור.
זוכרת שבתקופת האבדנים שלי (מאז זכיתי להריון תקין ולילד אליו כמהתי) עלה כאן פוסט דומה על-ידי מי שעברה הפלה מבחירה, ואני הגבתי כאן בכעס. למרות ששתינו היינו כואבות ועצובות ומבולבלות, ולמרות ששתינו היינו זקוקות לתמיכה - הרי שממני ניטלה מראש זכות הבחירה, כי אצלי ההריון הפסיק מעצמו.
מאחלת לכל מי שנכנסת לכאן את התיקון וההשלמה, כל אחת כפי שהיא רואה אותם וכפי שהיא מדמיינת את עתידה, למשתתפות כאן על התמיכה - לפעמים גם מתוך התהום, ובעיקר מודה מאוד לשירה על התמיכה והעזרה שהיא מושיטה כאן, גם על השמירה על רגשות מי שנקלעו לכאן שלא מתוך בחירה.
&nbsp

IKD1

New member
סיום הדיון

שירה וכולן,
ראשית, תודה לכן ולכל אלו שניסו לעודד.
אני מצטער אם העלאת המקרה שלנו כאן גרמה לאי נוחות ואולי אף לכעס אצל חלק מכן, אינני שייך לשום קבוצה, פשוט ניסיתי למצוא עצה ואולי נחמה בעת משבר.
יתכן ששירה צודקת, ואכן צריך פורום נפרד (מצטער שירה על הדברים בתגובה קודמת), אני כנראה לא הבנתי את הההבדל ברגישות בין אובדן הריון לבין הפסקת הריון.
בכל מקרה, אני לא אוסיף להגיב, בעיקר משום שרציתי שאשתי תהייה זו שאולי תשאב עצה אך היא לא רוצה לשתף.
אתן עושות עבודת קודש, והלוואי וכולכן תצליחו להתגבר על הקשיים ולזכות לאושר שיש בגידול ילדים.

להתראות

שירהד1

Member
מנהל
תודה על דבריך, ואני מקווה שתמצאו את המסגרת הטיפולית המתאימה.

למעלה