הערה קטנה שמכוונת לאנשים קטנים

BentzWatchJudo

New member
הערה קטנה שמכוונת לאנשים קטנים

לכל הנשמות הטובות בפורום שקוראים להתעמלות אומנותית רתמיקה רציתי לומר לכם משהו:
אתם אנשים קטנים ואני בז לכם.

וסייג קטן:
אני מתנצל מראש בפני יוצאי הדופן שאצלם זה לא בא מתוך רוע לב או זלזול (בענף או בספורטאיות).

beitargidi

New member
הערה

אני חייב להגיד שעד היום לא ממש חיבבתי את הענף, אבל היום, כדי לעקוב אחר הישראליות, ישבתי וראיתי את רוב התחרויות וממש נהניתי. גם השידור של נבו ווישניה היה נעים לאוזן ומעניין :)

BentzWatchJudo

New member

נחמד לקרוא מה שכתבת. אני שמח שהתגובה הראשונה בשרשור זאת התגובה שלך.
אני אמליץ לך לא לחכות 4 שנים לאולימפיאדה הבאה כדי לצפות שוב בענף הזה. יש כל הזמן תחרויות ואני בטוח שלפחות חלקן משודרות ברשת בשידור חי. אני מאמין שקטעים מהתחרויות עולים ליוטיוב.
אני גם די בטוח שיש פורמים או קבוצות פייסבוק של אוהבי התעמלות אומנתית ואם אין זה קל ופשוט להקים קבוצה כזאת וכך אוהבי הענף יכולים לעזור אחד לשני לעקוב אחרי התחרויות השונות.

dardor

New member
לכל הנשמות שלא מבינות

ריתמיקה זה השם של הספורט הזה
Gymnastics - Rhythmic

מה אתה רוצה להגיד פה בדיוק? שאתה בז לוועד האולימפי?

herouth

New member
השם של הספורט הוא Rhythmic Gymnastics

זה אומר "התעמלות קצבית".

ריתמיקה זה משהו אחר לגמרי - באנגלית נקראית eurythmics - והיא שילוב של מוזיקה ותנועה ככלי חינוכי.

dardor

New member
ריתמיקה זה בלועזית

ריתמיק, ריתמיקה... מה כל כך בעייתי בזה לא הבנתי?
סך הכל ענייני תרגום מעברית לאנגלית, מפה ולהגיד אני בז לכם בלה בלה.. הזוי לחלוטין.

התעמלות אומנותית אגב זה התרגום החופשי להתעמלות המכשירים שאנחנו מכירים. זה שאנחנו פה שינינו את המשמעות של זה, זה כבר משהו אחר.

doron62

New member
בנץ אתה סתם קופץ

עניין השמות כבר נטחן כאן בעבר.וכמו שכתבו לך זה עניין של תרגום מאנגלית.לא חושב שהשמוש בשם נובע מזלזול לפחות לא אצלי פשוט קל יותר לכתוב רתמיקה .

BentzWatchJudo

New member
אני מאמין לך

בגלל זה הסייג בהודעה הפותחת.
למרות שאני מאמין לך אני מעז להציע לכל מי שלא רוצה להחשד (לפחות בעיני) בזלזול להשתמש בעברית או לכתוב את הפוסט כולו באנגלית.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש כאן אנשים שעומדים על כך שזכותם לזלזל...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא סמנטיקה: לבוז למזלזלים מותר

לא כל דעה ראויה לכבוד. אגב, אני גם לא מכבדת שוביניסטים, הומופובים וגזענים (אף שזו לגמרי זכותם להיות כאלה); אם זה עושה אותי פלצנית, סבבה.

dardor

New member
מה הקשר לדעה ומה ראוי לכיבוד

אבל עדיין את אומרת "זכותם להיות כאלה" אז כן זכותם... אז זכות של כל אחד לזלזל לא?

אז מה הבעיה בכך? את כותבת "יש כאן אנשים שעומדים על כך שזכותם לזלזל" כלומר מבחינתך אין זכות כזאת, אבל פתאום אומרת שזכותם של אנשים להיות שובניסטים, הומופובים וגזענים.
את קצת מבלבלת הייתי אומר..

ובחזרה לספורט, כותב הפוסט התייחס לשם ריתמיקה, וזהו שמו של הספורט בין אם תרצו ובין אם לא. טוב נו ריתמיק, אז נקרא לו ריתמיק ולא ריתמיקה.. הבדל גדול.

trilliane

Well-known member
מנהל
"דעה" היא הבעה של עמדה או השקפה אישית

וזלזול גם הוא סוג של עמדה.

אני לא מבולבלת, פשוט הסקת מסקנה שגויה. ה"כלומר מבחינתך" שלך לא נכון, כי מבחינתי יש להם זכות כזו; ולי יש זכות לא לכבד אותם על כך. הסיבה שציינתי זאת הייתה כי דורון כתב "לא חושב שהשמוש בשם נובע מזלזול" ובנץ אמר שלכן סייג את דבריו; אז הבהרתי שלא היה צורך לסייג בשעה שיש כאן אנשים שעומדים בפה מלא על זכותם לזלזל.

שוב, יש הבדל בין "ריתמיקה" לבין "התעמלות ריתמית" (זה פשוט לא אותו הדבר) בדיוק כפי שיש הבדל בין "אמנות" ל"התעמלות אמנותית".

dardor

New member
כלומר זכותו של כל אחד לזלזל במה שבא לו

כמו שזכותו של כל אחד לבוז או לחשוב מה שבא לו...

ולכן לא מבין על מה אתם קופצים פה.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון. זכותו של כל אחד לזלזל, אבל מכובד זה לא

זלזול הוא עמדה מתנשאת ומכוערת ולכן היא לא ראויה לכבוד (ובפרפרזה על חז"ל, המזלזל במזלזל פטור).

למעלה