הערצה – תופעת שי חי

רותי 11

New member
הערצה – תופעת שי חי

הערצה היא רגש אנושי שבו אדם מגלה הערכה רבה, לרוב לא ביקורתית, כלפי אדם אחר, תופעה או עצם. הערצה קשורה בדרך כלל להתפעלות רבה מהאחר וממעשיו. המעריץ נוטה לייחס לנערץ כמעט אך ורק תכונות חיוביות, ונוטה להתעלם, להדחיק או להכחיש קיום תכונות שליליות בנערץ.
ויקיפדיה

כשאני מסתכלת סביבי על אותה הערצה לדמות ששי חי מהאח הגדול מיצג אני תוהה עם עצמי עד לאן אנשים יכולים ללכת רחוק עם מושא ההערצה שלהם, אני קוראת ושומעת שאנשים מעריצים אותה דווקא בגלל הבוטות שלו הם קוראים לזה ישירות, הם רואים שהוא רומס אנשים וחסר התחשבות בסביבה שלו הוא חי את הקוביה שלו והם אומרים שהוא מסכן ומורחק או נכון יותר מנודה. שי חי הוא לא הבעיה עצמה משום שהוא חי את חייו כפי שהוא מבין או מסוגל לחיות אותם, מה שמפריע לי בכל נושא ההערצה הזה הוא מה ששי חי מייצג והוא מייצג חוסר סבלנות וסובלנות חוסר כבוד לאדם שמולו מעצם היותו אדם, ובשם "היושר" (המעוות) מותר לומר לכל אחד מה שרוצים ולא משנה באיזה צורה העיקר שאומרים, אז להיות חסר התחשבות ברגשות האחר ולהיות מתעמר ועוד הרבה תכונות שכרגע באמת לא משנה מה הוביל אליהם, להעריץ דמות כזאת דווקא בגלל התכונות השליליות האלה (שאצל שי חי אלה הם בעצם תכונות לש התגוננות וחולשה ולא חוזק או עוצמה) מה זה בעצם אומר עלינו? איך זה שהרבה אנשים מעריצים דמויות כאלה? עד כדי כך איבדנו את זה?
והדיון באמת הוא לא שי חי אלה לאן נעלמה הרגישות שלנו כבני אדם, להתעלם מכולם ולהעמיד על כן את נושא ההערצה להתעלם מהתכונות השליליות ולהעריץ אותן זה משהו שקשה לי לעכל.
מה דעתכם ?

elar84

New member
אני לא צופה באח

אבל הצלחת להעביר מה קורה שם.
החמלה כלפיי ה"חלש" כנראה יוצאת אליו החוצה.
כשמישהו מנודה הוא ישר יוצר סיטואציה של אחד חלש כנגד הרבה שהם חזקים ולא משנה מה טיבו של אותו אחד חלש.
אם הוא לא היה מנודה אני בטוחה שלא היו כנראה סובלים אותו.

אבל בלי קשר אליו יש בעולם הזה הערצה לדברים שאני לא מבינה אותם.
יש כאלה אנשים יפים וטובים שאותם כדאי להעריץ מקום נכון של הערכה ורצון להידמות להם בגלל שהם ערכיים חכמים ושאר תכונות טובות.
אבל מה לעשות זה "לא מוכר" היום.

תראי בהישרדות לדוגמא מי מנצח לא הישר, אלא התחמן.
בעיניי אם אלה המסרים שמעבירים לילדים שלנו ממש חבל עליהם.

היום אני נוסעת באוטובוס אף אחד לא קם למבוגר שנאלץ לעמוד... לא ייאומן.

רוב האנשים היום אגואיסטים ,יהירים ורודפי כסף

אפשר להגיד שבערך 2/3 מהאנשים הם כאלה
זו החברה שלנו היום
אותי זה ממש מגעיל ,בהתחלה שקלטתי את זה זה היה שוק טוטאלי
כי זה לא ניתפס שאנשים שחצנים ועפים על עצמם חשבתי שאולי זה רק בודדים אבל סורי ,רוב החברה הנא כזו והכי עצוב שעד לאן זה עוד ימשיך

אגב בעינין שי חי

אני לא כל כך עוקבת
אבל החבורה שם ברמה מאד מאד נמוכה והם די עפים על עצמם וגם די מציקים לשי חי וגם מאד רוצים את חברתו
שע חי נימצא שם בסיר לחץ
הטענה שהוא קצת אוטיסט
אין שום הצדקה לאגרסיביות
כל מילה ומילה שאמר לעומר ,הרדודה ברמות קשות , היו אמת צרופה
כמה רדידות
זו העונה הראשונה שאני קצת עוקבת תמיד הייתי מהסנובים שאמרו שזה רדוד וניסוי בבני אדם
עכשיו מצאתי בתוכנית מין ניקוי ראש משעשע

elar84

New member
לא בכול העונות זה היה ככה

אני ראיתי את הראשונה והשנייה.
הן היו טובות בעיניי.
מי שניצח בשתיהן היה ערכי מעניין וניצח באמת כי הוא קודם כול בן אדם.
אח"כ זה הידרדר עד לכדיי מה שקורה שם היום.
אני מתרחקת מזה, זה לא עושה לי טוב.

דיברתי על זה בעבר כבר שהערכים שהשטניסטים מנסים להנחיל

בתקשורת ( ואני יודעת שהיא נשלטת על ידם כי אני רואה את המחוות שהצלמים מבקשים מדוגמנים ומפורסמים לעשות ואני ראיתי את השקרים בתקשורת שהרבה פעמים עלו בקנה אחד עם התכניות שלהם אז כן אני בטוחה בזה ראיתי מספיק),
הם א' ערכים שהם נגד הדת ( פריצות מינית וכדומה בכלל מי שיבדוק בקלפים יש הרבה קליפים עם סממנים דתיים וגם האנתיזה שלהם למשל קליפ שהראה את 7 החטאים לא נכנס לזה ). גם אלימות ופגיעה עצמית ( רצון לדרדר את החברה). וגם את הערכים שהטניסטים דוגלים בהם שמילים אחרות זה חוסר ערכים או אם תרצו להשתמש בסיסמא שלהם Do What Thou Wilt Shall Be The Whole Of The Law
שבמילים אחרות אין לי כוח להכנס לתרגום דקדקני אבל בגדול זה אומר תעשה מה שאתה רוצה כלומר שהאדם והאגו שלו קובעים ולא החברה החוקים או המוסר. שטניסטים מצפצפים על מוסר.

כלומר זו דת שמעודדת את האנשים לתאווה כוח ובמידה מסויימת רוע

שטניסט ממוצע לא יבחל באמצעים להשגת מטרותיו

גם כל הרעיון של יצירת כוכבים אינסטנט הוא מאוד שטניסטי

אם יצא לכם לראות הופעות של זמרים בחול הכל מתוכנן ככה שהזמר יהיה בתפקיד האליל זה מאפשר השפעה על אנשים שמסתנוורים מהר וגם גורם לאנשים אחרים לרצות לגעת בתהילה אפילו במחיר חוסר מוסריות בתכניות כמו דה וייס יש סמלים שטניסטים כמו היד שעושה וי והכוב שהוא סמל שחוזר אצלם הרבה כל הריאליטי זו המצאה שטניסטית זה גורם לאנשים לעשות לשון הרע להיות צהובים ולהכנס לדשא של השכן ואף לרמוס אותו בהחלט ביזוי נאות של אמו. מוסר כלומר הם די הצליחו לגרום לקלקול גדול

מה שכן בזכות השטניסטים אם נשים לרגע את הרוע שלהם בצד

יש יותר זכויות להומואים ולסביות כי מאחר שזה מנוגד לדת השטניסטים פעלו לחזק אותם ( כמובן שמצד שני השטניסטים מקריבים ילדים ככה שהם לא מוסריים) וגם אני מרגישה שמרב שהם פרצו דרך קלקול החברה את המסגרות המוכרות במידה מסויימת ליותר אנשים יש אופציה להיות אינדיבידואלים

kikona126

New member
לא כל כך מסכימה...

כי זה נכון שהוא נכנס בוטה לבית אבל כשהו השתנה אף אחד אחר לא קיבל אותו. ומבחינה מסויימת הוא לא היה בוטה הוא ישיר, ולפי איך שזה מובן ממנו הוא הפך להיות כזה לאחר שהוא שיקר לאשתו ובגד בה, וכשהבין שהשקר הוא זה ששבר לו את המשפחה הוא החליט להפוך לישיר. זה תהליך שהוא עבר בחיים, חיובי או שלילי, את זה הוא יצטרך ללמוד.
עם זאת האנשים בבית צריכים לדעת לקבל את האחר כמו שהו, ולהשלים עם זה, כי לא כל אחד מושלם, גם אני לא וגם לא אחרים.
&nbsp
מבחינת שי חי, אם אני לא טועה בפרק האחרון אחת הבנות ״יצאה״ עליו כי הוא ״שם לה בצל על המיטה״ מה שלא קרה, אבל כשהיא גילתה מי כן עשה לה את זה היא לא התעצבנה ולא אמר כלום, למה? כי קל לצאת על שי חי?
&nbsp
אני חושבת שיש מקומות בהם שי חי הראה התנהגות בוגרת אל מול ההתנהגות הילדותית של הרבה מהדיירים, דיירים נפגעו שהוא ביקש מהם להיות בשקט שנגנים ישבו מולם ונגנו, בצדק, איפה הכבוד שלהם לאמן שיושב מולם ומנגן? ויש עוד הרבה דוגמאות שכאלו. אל מול זה מן הסתם יש גם מגרעות של שי חי, וזה בסדר לכולנו יש.
&nbsp
בקשר להערצה, אני לא חושבת או מאמינה שיש מקום להערצה עיוורת כלפי אדם או דמות.

oferavraham1

New member
אנשים נוטים לשכוח מאד מהר דברים כיום. הכל מונע

על ידי הזיכרון כל מעריץ שמתחבר לשי חי לאוו דווקא מעיד על הערצה
כלפיו, אלא הוא מתחבר למה ששי חי מייצג כצורת חיים, זה הכל.
כל אדם שרומס את האחר, ופועל באופן פוגעני, זה רק כי הוא חווה משהו דומה, או למד משהו דומה למעשיו, זה מה שהוא מכיר, וזו דרכו.
שי חי מייצג את כל האנושות כולה, כל מה שהוא משדר החוצה, זה מה שמאז שהוא וולד, הוא קיבל מהסביבה.
שי חי הוא רק ייצוג, הבעיה היא האופן בה אנחנו כגזע אנושי מתנהלים ומתייחסים אחד כלפיי השני.
אין כיום שוויון בגזע האנושי. אין לכולם את אותה איכות חיים, לא אותה השכלה, לא אותו שיתוף וסביבת חיים. המון אנשים קיבלו כלים לעזור לחלשים מהם, לרומם אותם, כחברה עלינו לפעול אחד למען השני בכדיי שכולם יתרמו במה שהם מסוגלים וטובים.
אך להפך הוא, אנשים רוצחים אותך למען חול ואדמה. לא מכירים בקיומך, רבים איתך על שטח מחיה.
חייבים מהפך !

למעלה