מתכון - אני יכול בקלות. שם - אברר לך
המתכון הבסיסי:
שעועית - לא משנה מאיזה סוג.
שוטפים תחת זרם מים חזק את השעועית, ומשרים במי ברז למשך בערך 12 שעות.
(יש כאלו שמוסיפים למים קצת סודה לשתיה, אצלנו לא הוסיפו כלום).
אחרי ההשריה, מסננים, נותנים לשעועית לעמוד במסננת כמה דקות, ומעבירים לסיר לבישול אטי וארוך.
במהלך הבישול מוסיפים את התבלינים. מלח - כולם מוסיפים. שום - הכי טוב זה להוסיף שבבי שום, לא כזה שטחון דק כמו קמח, אלא בחתיכות קצת יותר גדולות.
עם התבלינים אפשר לעשות מה שרוצים. בפעם האחרונה שעשיתי - זה היה עם מדראס קארי - יצא חריף-הודי וטעים. הרומנים כמעט תמיד מוסיפים שום, לפעמים גם פפריקה חריפה.
כשהשעועית כבר רכה, אבל ממשל רכה, ככה שאפשר למעוך בקלות גם עם כפית, מסננים את המים ומועכים. הדרך הקלה ביותר - מעבירים את זה דרך מטחנת בשר פעם-פעמים, ומוסיפים מעט שמן זית.
זה לא מחזיק מעמד הרבה זמן בהכנה ביתית, כי אין חומרים משמרים - אבל ממילא אוכלים את זה מיד...