התמודדות עם אתגרים בעזרת כלים אלטרנטיביים

התמודדות עם אתגרים בעזרת כלים אלטרנטיביים

קצת העשרה לסוף שבוע

כמו שכתבתי כאן בעבר אני מאוד אוהבת להעזר בדרכים אלטרנטיביות והוליסטיות לצורך התמודדויות שונות בהורות.
עם השנים אני מגלה ומכירה עוד ועוד כלים מהסוג ההוליסטי שמשמשים אותי אישית ומקצועית ובמשפחה. בין אם זה בהתמודדות עם נושאים רגשיים שונים כמו צמצום כעס, תמיכה בבטחון עצמי, הקלת פחדים שונים, השפעת אוירה נעימה ומקרבת, וכו' ובין אם זה להקלת כאבים פיסיים שונים ולהעלאת אנרגיה פיסית.

אחד מהכלים הללו הם אבני הקריסטל.
בחרתי לשתף אתכם ולספר עליהם כי אני יודעת שזה יכול לתרום הרבה למי שזה מדבר אליה. ואולי אצל אחרים זה יעורר סקרנות ורצון לדעת עוד או להתנסות בעולם הקריסטלים.
אני באופן אישי אוהבת את הקלות והפשטות של השימוש בהם, את הזמינות והעלות הנגישה ושניתן להשיג אותם גם בלי להיות מקצועי בתחום, אני אוהבת את החיבור למשהו טבעי בעל השפעה עדינה ובמיוחד אוהבת איך שילדים מתחברים אליהם כל כך בקלות ומרגישים את ההשפעה החיובית שלהם.
אני מוצאת שעבור ילדים רגישים כולל רגישות חושית (וויסות חושי) הקריסטלים יוצרים מעין "שכבת הגנה" אנרגטית שמקלה מאוד את ההתמודדות עם הרגישויות השונות.

לא כולם מתחברים אליהם ולא אל כולם זה מדבר ויש כאלו שאף יחשבו שזה משונה או הזוי וזה בסדר
אני חושבת שגם אני הייתי מתייחסת באופן כזה אם הייתי נניח 10 שנים אחורה...
הם גם לא נועדו להיות מענה קסמים אלא לצורך תמיכה חיזוק והקלה בנוסף לכל מענה אחר שבוחרים בו. אבל כשמגיעים באמת ממקום פתוח ומאפשר – כן קורים קסמים קטנים...

לא מזמן סיימתי קורס העשרה כזה של קריסטלים ולמד איתנו בקורס איש עסקים שהוא גם מהנדס במקצועו והוא העמיק לנו את הידע המדעי על הקריסטלים וההשפעה שלהם על הגוף, וגם תרם להרחבת המחשבה האישית על כך שלמעשה מגוון של אנשים מוצאים עניין בעולם הקריסטלים.

אז איך קריסטלים יכולים לעזור לנו עם הילדים שלנו?

קריסטלים עובדים על תדרים אנרגטיים שהם כאמור בעלי השפעה על גוף האדם ברבדים שונים. לא צריך "להאמין" בהם כדי שתהיה השפעה.
הם יוצרים איזון פיסי-רגשי-מנטלי לפי סוג הקריסטל, בהתאם להרכב הכימי, המבנה והצבע שלו. יש מאות סוגי קריסטלים וכל אחד משפיע באופן שונה וייחודי על האדם. כך שכפי שציינתי הם טובים למגוון רחב של נושאים אתגרים ובעיות בנושא של ילדים:
הניסיון האישי שלי איתם הוא עם כאבים פיסיים שונים בגוף, גירויי עור שונים, כאבי גדילה, עצירויות, כאבי בטן, נשימה, סיוטים בלילה, פחדים מסוגים שונים, הרדמות קלה, העצמה אישית, בטחון עצמי, שקט נפשי ורוגע, צמצום מתח, צמצום כעסים, חיבור ליצירתיות, עזרה במיקוד, ריכוז סדר וארגון (קוגנטיביים) , "הנעת" תהליכים תקועים, ועוד הרשימה ממשיכה...

איך משתמשים

הולכים לחנות קריסטלים קרובה ובוחרים אבן קריסטל לפי נושא כלשהו שאיתו מתמודדים ורוצים עזרה, או אינטואיטיבית לפי האבן ש"קוראת" לנו .
בבית שמים לאור השמש או שוטפים תחת מי ברז לניקוי ו"הטענה" אנרגטיים ושמים בכיס
או מתחת לכרית
או מחזיקים ביד
או מניחים על הגוף

ונהנים ממתנה מיוחדת מן הטבע

אני לפעמים נותנת אותם כמתנות קטנות בחגים לפי מה שאני יודעת שהאדם / ילד מתמודד איתו וצריך לאותה התקופה.

אז אלו היו 60 שניות (בערך) על עולם הקריסטלים.
אשמח לדעת האם יש כאן כאלו שכבר מכירים / נעזרים באבני המרפא האלו?
והאם יש כאלו שלא הכירו ובעקבות מה שכתבתי נוצר עניין וסקרנות?

למעלה