סוף סוף מישהו באיגוד הודה בטעותו
היום הם טוענים: "המסקנות ברורות מתמיד: שחיין שלא קבע קריטריון לא צריך לנסוע". אם זה כך - הם טעו פעמיים ב 2008 כשהוציאו את כוכבי ואת ג'ייבן ללא קריטריון וטעו פעמיים נוספות ב 2010 כשהוציאו שני שחיינים אחרים (מלניק וחרפק) ללא קריטריון.
היום הם טוענים: "המסקנות ברורות מתמיד: שחיין שלא קבע קריטריון לא צריך לנסוע" - אבל כאמור זה לא הפריע להם לשלוח את מלניק ב-2010 ללא קריטריון כי המאמן הלאומי טען ש: "השליחים הוא משחה חשוב מאד".
הפעם, אותו המאמן טען בביה"ד שהשליחים הוא משחה לא חשוב... ולכן עדיף שישחה השחיין שעד לאליפות הזו היה בעל התוצאה הפחות טובה (ב-100 ) והעיקר שלא יצא שחיין ללא קריטריון -
מעניין ממי הוא מקבל הנחיות מקצועיות המאמן הזה... אני לא מכיר איש מקצוע אחד שמעדיף שחיין שלא הוכיח עצמו על פני אחד שהוכיח.
ותכף יגידו לי שהמאמן הלאומי הוא לא רק מאמן אלא גם נביא והוא ידע מראש מה יהיו התוצאות.
אם זה כך אני מציע שהוא יבחר את הנבחרת על בסיס התחזית שלו לאליפות הבאה... ובכך ניפטר מהצרה הזו שנקראת "קריטריון"...
השאלה הנשאלת היא לא מי ניחש נכון בדיעבד,
השאלה הנשאלת היא כיצד יוחלט בפעם הבאה מי יוצא ומי לא !
אני מציע שיטה מאד פשוטה:
במשחים אישיים הקריטריון הוא שיקבע.
במשחי שליחים, באם לנבחרת יש סיכוי ריאלי לגמר (בהתאם להערכת גורמים מקצועיים אובייקטיביים!) , יש לקחת הטובים ביותר במשחה הרלוונטי, גם אם לחלקם אין קריטריון אישי.
אגב - האמריקאים לקראת שנגחאי - ביצעו תחרות מבחן שנה! לפני האליפות ולקחו את הטובים ביותר באותה תחרות. יתכן שעד למועד שנגחאי היו כאלו שהשתפרו והיו טובים יותר, אבל על כללי המשחק הם שמרו (וזה גם לא הפריע להם לעשות אליפות עולם מצויינת).
אינני אומר שכל מה שמתאים לאמריקאים מתאים גם לנו. אני כן אומר שעל כללי המשחק וההגינות הבסיסית יש לשמור תמיד! ואת הכללים צריך להודיע מראש ולא בדיעבד
להזכיר לכולם: גניאל כמו קופטי, היה ללא קריטריון אישי (ב 100 ) טרם היציאה לדברצן, אז אל תהיו לי פה חכמים לאחר מעשה !
אם רוצים ללכת עם העקרון של האיגוד - בבקשה ללכת עד הסוף (ואז גם תבינו שהעקרון הזה מטופש): לגניאל לא היה קריטריון ב100 חזה - האם המסקנה היא שאסור היה לו לשחות 100 חזה ??? מובן שזו שטות מוחלטת! מי שעשה קריטריון במשחה אחד, רשאי וגם צריך! לשחות משחים נוספים. הקריטריון הוא בסה"כ שיטה הוגנת להחליט מי יוצא ומי לא, עם כללי משחק ברורים. האם כאשר יש לנו קבוצת שליחים מצויינת אבל שחיין אחד מהם ללא קריטריון לא נוציא את השליחים?? זוהי כמובן שטות. עכשיו נשאלת רק שאלה אחת - איך בוחרים את השחיין (ללא קריטריון ) להשלים הרביעיה בשליחים - ההגיון הפשוט - ישחה מי שהיה הכי טוב! זה כל מה שקופטי ביקש והוא צדק מליון אחוז, משום שהשאלה היא איך בוחרים ולא מי ינבא את העתיד יותר טוב.
אנחנו מדברים על ספורט ותמיד יכולות להיות הפתעות. לכן הדרך הנכונה הינה לאפשר הפתעות אבל בדרך שהינה הגונה עם כולם!
לא יתכן שב2010 מוציאים שני שחיינים ללא קריטריון רק בגלל שהשליחים הוא משחה חשוב מאד, וב 2012 לא יוצא השחיין המהיר ביותר רק משום שהשליחים פתאום הפך למשחה לא חשוב.
עו"ד ויינברגר בשם האיגוד הגדיר בביה"ד את השליחים כמשחה לא חשוב - משהו שהאיגוד עושה "על הדרך" כי הועדה המקצועית החליטה שהמשחים האישיים חשובים ולא השליחים (אותה ועדה שלפני שנתיים נעמדה על רגליים אחוריות לשלוח את מלניק לשליחים ללא קריטריון כי השליחים מאד חשוב...). עכשיו תראו מה שקרה - האיגוד הגדיר לפני שבועיים בביה"ד שהשליחים לא משחה חשוב!! והיום ברור לכולם עד כמה הוא חשוב.
שום דבר לא השתנה רבותיי, הדבר היחידי שקרה הוא שהעודה המקצועית פשוט לא שקלה שיקול מקצועי, לא כאשר היא החליטה שהשליחים לא חשובים (ב2012 ) ולא כאשר היא החליטה שהשליחים מאד חשובים (ב2010 ) - ונזכיר שאז (2010) לא עלינו בשליחים ההם לגמר, וגם זה היה די ידוע מראש במיוחד כשברנע שחה חתירה כי נמרוד לא יצא -דבר שהיה ידוע בעת שלקחו ההחלטה להוציא את מלניק.
בקיצור - הבעיה היא שהועדה המקצועית פשוט שוקלת שיקולים פוליטיים כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר. ואם תרצו להבין למה הועדה שוקלת שיקולים פוליטיים - ההסבר מאד פשוט - אנשי הועדה לא יצביעו בניגוד ל"רוח המפקד", בטח לא כאשר "המפקד" נבחר ברוב של 64 מתוך 65.
זה כל הסיפור שאני מספר כאן כבר שלוש שנים. כלום לא השתנה, עם מדליות ובלי- הבעיה נותרה אותה הבעיה ושום מדליה לא יכולה לטאטא את הבעיה הזו.
הבעיה היא הגינות שאיננה - הפעם קופטי סבל מזה, בפעם הקודמת נמרוד, לפניו קציר וברסנייבה. מי הקורבן הבא ???
השופטת פריש איננה מבינה שחייה יותר מהמאמן הלאומי, אבל היא בוודאי הגונה יותר מאלו שנותנים למאמן הלאומי את ההנחיות - זה כל ההבדל.
ולא אפשרי לסיים כאן ללא ברכות בכל הלב לקופלב, עברי וברנע שעשו היום תוצאות מעולות. הם באמת לא אחראים ולא קשורים לפוליטיקה העלובה של האיגוד וראשיו ומגיעות להם מחמאות על ההישגים מהיום.