זיכרון חושי - מה אצלכם?

Lady Stark

New member
זיכרון חושי - מה אצלכם?

מה שמילקי אמרה על ריח של כלור הזכיר לי. הריח (שבאופן אובייקטיבי הוא דווקא די רע) שהכי עושה אותי מאושרת הוא דלק של מטוסים.

ידוע שזיכרון חושי הוא הזיכרון הכי חד. צלילים (בעיקר מוזיקה), ריחות, טעמים. מחזירים אותנו בזיכרון בצורה הכי מוחשית ועוצמתית לכל מיני תקופות בחיים. אני מאוד נהנית ממנו, בעיקר ברמת הריחות.

מה אתם יכולים לעשות כדי לעזור לעצמכם ברמה הזאת?

איזה שיר יזכיר לכם תקופה תמימה יותר בה הייתם מוגנים?
איזה ריח יזכיר לכם טיול מדהים או אדם אהוב מהעבר?

זה לדעתי לחלוטין כלי טיפולי.
מה אתם אומרים?

יש כמה ריחות שמזכירים לי תקופות טובות

למשל ריח של קציצות דגים ועדשים מזכיר לי את תקופת הגן... אני מתה על זה.

שירים אהובים מזכירים לי תקופות טובות יותר בחיי ושירים אחרים (או דיסקים שלמים) מעצימים אצלי רגשות שליליים של תקופות פחות טובות.

משהו מעניין, יש מישהי שיש שאני מאד כועסת עליה ועברנו יחד דברים לא פשוטים. פעם באה אליי חברה טובה שאני אוהבת ומשום מה הייתי מאד תוקפנית וחסרת שקט ולא הבנתי מה קרה. אחרי כמה זמן קלטתי שהיא שמה את אותו בושם כמו אותה אישה ולכן כל הרגשות השליליים צפו לי בלי יכולת שליטה. פשוט לא כיף.

הממ..

אני לא אוהבת ריחות בכלל, לטעמי זה חוש מיותר ומעצבן:) לכן אין לי גם זכרונות מריחות...
לגבי שירים, מזכירים לי רק דברים עצובים...שום דבר משמח..

מיצי2013

New member
לצערי

רוב הזיכרונות שעולים לי בכל הקשר הם זיכרונות מכאיבים, ולכן אני מעדיפה לא להתעסק בזיכרונות.
אחד שיכור שכח לזכור את מה שהוא חייב לשכוח.

מילקי110

New member
ריח

ריח של בשמים מזכיר לי את הדיוטי פרי , וזה עושה לי טוב ורע .

במיוחד יש בושם של ז'יוונשי שאני זוכרת שהרחתי כאשר נסעתי לבדי לאמסטרדם , וכל פעם שאני מריחה את זה אז אני נזכרת איך הייתי לפני טיסה

ויש ריגוש . ובכלל בשמים עושים לי תחושה של דיוטי פרי וזה מרגש וגם מדכא . זה מדכא כי אני יודעת שכרגע אין לי כסף לסוע לאף מקום ואני יודעת שגם לא יהיה לי אלא עם כן אקח הלוואה מהבנק לצורך נסיעה לחו"ך

והתחושה שאין לאן לברוח גורמת לתחושה של מחנק ושל אין מוצא.

ניסית לעשות שרשור טוב ומעודד אני מצטערת אבל זאת האמת

* בנוגע לשירים .. כמה שאני אוהבת מוסיקה , ומוסיקה גם תמיד עזרה לי , היא עזרה לי להתנתק . בעבר לא היו לי תקופות תמימות ומוגנות חייתי בסביבה מטורפת , המוסיקה עזרה לי.

אני אוהבת שירים של שנות ה- 80 .. זה עדיין מרגיע , אבל אי אפשר לאמר שזה גורם לי להיזכר בתקופה מוגנת ... כיום אני אמורה להרגיש מוגנת אבל ... השדים מהעבר ... שדים.. ברגע שאומרים לאדם דברים מסויימים אז גם אם האנשים

שאמרו את זה לא בסביבה זה נדבק , וזה מתגלגל בראש מעצמו .. זה כמו שאומרים שכאשר אומרים שקר הרבה פעמים וחוזרים עליו שוב ושוב אז מתחילים להאמין שזאת האמת ..

nivos7

New member
על טעם וריח

ריח של דלק מטוסים ?! את גרה ליד שדה דוב ?

הפסקתי לעשן לא מזמן , ככה שחוש הריח חזר לי
גם סובל מסוג של תתרנות לפי מצבי רוח
אבל בים בשבת היה ריח חזק של מלח
וריחות של קרם ידיים ובשמים עושה הרגשה כיפית, כי חוש ריח זה משהו נדיר.

אביב גפן דווקא מזכיר לי תקופות של ילדות , הופעות והרבה, למרות שהוא דיי עצוב
שירים ישראלים ישנים נותנים הרגשה של אופוריה מסויימת

Lady Stark

New member
דלק של מטוסים

אומר שעומדים עכשיו לטוס.
והאמת היא שאבא שלי טייס (באמת!) וביליתי המון זמן מחיי בתוך בואינג. בעיקר בתא הטייס.

אני לא יודעת איזה ריח יש לדלק מטוסים

שירים תמיד מזכירים לי תקופות שונות.
זה נגיד מזכיר לי את התמימות של כיתה י"ב ואהבה הראשונה שלי. לא יודעת כמו מוגנת באמת הרגשתי, אבל כשאני שומעת את השיר הזה, אני פשוט מחייכת https://www.youtube.com/watch?v=vBYOUSx2xbg

יש לי פחות זיכרונות שקשורים לריחות, אני חושבת. זה מזכיר לי שמתישהו היה לי קראש על בחור ופתאום הרחתי את האפטרשייב שלו ומיד הסתובבתי בבהלה. כמובן שהוא לא היה שם, אבל כמעט עשיתי התקף לב למי שעמד מאחוריי

למעלה