יום ג' , מה בתפריט?

lironi kuki

New member
יום ג' , מה בתפריט?


צהריים טובים חברים,
אתם מוזמנים לשתף במה שהכנתם להיום..
 

Maldini Girl

New member
היום הכנתי לעצמי

שעועית מוקפצת עם פטריות ובצל, בלי שמן כמעט, ועם קצת מלח גס וזהווו.
אכלתי יחד עם אורז לבן, מנה טעימה, פשוטה מהירה ודיאטטית.
 

Justacook

New member
לאחר מלחמה

הצלחתי להכין מרק טום יאם.

המתכון די מורכב אבל יש לי משהו חביב בשבילכם.

ציר עוף אסייתי:

מרכיבים:
  • 1 שורש ג'ינגר מקולף
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 2 בצל לבן גדול
  • 4 מקלות למון גראס
  • 500 גרם עצמות עוף (אני השתמשתי בפילה מהמסעדה אבל אין צורך, עצמות זה יופי)
  • מים

הוראות הכנה:
  1. לטגן את המוצקים בסיר כ 5 דקות על חום גבוהה.
  2. לכסות במים ולהרתיח.
  3. לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כ3 שעות.
  4. לסנן ולקרר את הנוזלים, את העצמות והירקות זורקים.

את הנוזלים ניתן לשמור במקפיא חודשים והם מעולים כתוספת טעם לרוב המאכלים האסייתים.





 

lironi kuki

New member
לייק


התמונה האחרונה זה המרק או הציר?
לאיזה מאכלים אפשר להוסיף את הציר?

המשך יום טוב
 

Justacook

New member
התמונה האחרונה

היא המרק עצמו.
הציר ילך מעולה עם כל דבר אסייתי.
למשל:
בשר בשזיפים, מוקפצים, מרק תירס וכול סוגי הקארי.
 

iditush forever

New member
היום בישלתי

עוף בתנור עם תפוה"א ובטטות.
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר בקר טחון ברוטב עגבניות.
אורז לבן משודרג עם תערובת של פירות יבשים ופיצוחים.
שעועית ירוקה מאודה, סלט סלק וחצילים בטחינה.
האוכל אמור להספיק לפחות לשלושה ימים הקרובים.
אהה ואפיתי גם עוגיות טחינה וקוואקר ועוגת תפוחים בחושה.
 

lironi kuki

New member
תפריט מעולה! נשמע טעים מאוד!

אפשר הסבר לשעועית מאודה?
תמיד רציתי להכין ככה אבל כל פעם מחדש התפתתי להכין עם רוטב עגבניות
 

iditush forever

New member
לגבי השעועית

אני מרתיחה סיר עם מים ושמה כפית מלח בתוכו, לאחר רתיחה מוסיפה את השעועית הירוקה ונותנת לה להתבשל לא יותר מ 3-4 דקות, מורידה מהגז ומעבירה ישירות לקערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על צבע ירוק רענן. אני ממליחה עם מלח גס ומתבלת עם מיץ לימון ושמ"ז ופש"ג. הכי פשוט בעולם. אני באופן אישי לא אוהבת ירקות מבושלים ברוטב עגבניות ומעדיפה אותם בצורה הטבעית שלהם וכמה שפחות להתעסק איתם. אוהבת לאכול על גבול החי ולא מבושל לחלוטין.
 
למעלה