יום שישי - מה בתפריט?

iditush forever

New member
אצלינו יהיה התפריט הבא

יש לנו אורחים מחו"ל וזה מה שתוכנן
מרק פטריות
דג סלמון ברוטב שמנת, חרדל ותפוזים. משהו חדש שאני הולכת לעשות ומקווה שזה יצא טעים.
תפוה"א בתנור עם רוזמרין ושמ"ז, פשטידת ברוקולי וגבינה בולגרית, סלט חסה, סלט עגבניות וסלט גזר.
לקינוח, סלט פירות עשיר ועוגת תפוזים ושוקולד בחושה.

למחר אנחנו מוזמנים להורים שלי.
 

Maldini Girl

New member
אצלינו היה

מרק בשר עם עגבניות, שיצא מדהייייים.
יחד איתו- אורז מתובל
חזה עוף בשמנת ופטריות
סלט חצילים

לקינוח הייתה עוגת שמרים-שוקולד-גבינה.
 

LINKING5

New member
כמה שאלות

אפשר מתכון למרק בשר עם עגבניות???
העוגת שמרים... הבצק - חמאה או שמן?
תודה
 

Maldini Girl

New member
תשובות

את המתכון שלחתי לך למייל אבל אוסיף אותו שוב.
&nbsp
הבצק- אני שמה גם שמן (חצי כוס שמן על קילו אאל"ט) וגם חמאה (או מחמאה אם רוצים פרווה)- 1/2 חבילה.
&nbsp
לסיר מרק ענק:
1.5 ק״ג בשר בקר לבישול ארוך, חתוך לקוביות בגודל ביס/שני ביסים
2 בצלים גדולים, קצוצים
4-5 גזרים קלופים, חתוכים לעיגולים
1 פחית שעועית ברסק עגבניות
2-3 תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות.
400 גרם רסק עגבניות
כחצי ליטר ציר עוף או בקר (אם אין תחליפו באבקת מרק לפי הצורך)
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט פפריקה מתוקה.
שמן זית לטיגון.
מים
1.בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד שנהיה מעט זהוב. מוציאים.
2. אם יש צורך מוסיפים עוד טיפה שמן ומטגנים את הבשר עד סגירה.
3. מחזירים פנימה את הבצל, ומכניסים את הגזר ותפוחי האדמה. מטגנים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
4.מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות, וקצת מלח-פלפל ופפריקה. מוסיפים את הציר/אבקת מרק ומים בנדיבות, שיכסה את כל הירקות ואפילו יותר.
5.מביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים במשך כמה שעות עד שהבשר מתרכך (לא זוכרת כמה זמן בישול לקח. בטח שעתיים פלוס) ומתקנים טעמים במידת הצורך. זייהו
&nbsp
 

yafchuk1

New member
אצלי היה


דג מבושל בקוביות גזר וגמבה פיקנטי
פרגיות מעושנות בצ'ילי וסויה
מוקפץ חזה עוף וירקות
עוגת אורז וירקות
עוגת גבינה פירורים(תמונה)
עוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב

יפצ'וק


 
למעלה