ייעוץ חינוכי לילדים עם הפרעת קשב

ייעוץ חינוכי לילדים עם הפרעת קשב

הייעוץ החינוכי-התנהגותי הוא בעל חשיבות עליונה בטיפול הרב מערכתי היעיל בהפרעת קשב וריכוז, והיועצים החינוכיים כאן כדי לענות על שאלותיכם בנושאים:הייעוץ החינוכי-התנהגותי הוא בעל חשיבות עליונה בטיפול הרב מערכתי היעיל בהפרעת קשב וריכוז, והיועצים החינוכיים כאן כדי לענות על שאלותיכם בנושאים:
א. אבחון דידקטי ופסיכו-דידקטי
ב. הוראה מתקנת ואיסטרטגיות למידה לילד עם הפרעות קשב.
ג. ויסות ושליטה בהתנהגות
ד. מוכנות ובשלות ללמידה בגילאים השוניםה. עזרת מערכת החינוך לתלמיד לקוי הלמידה
ו. בניית מערך תמיכה הורי וחינוכי לילדנו.
ז. מתי כדאי אימון אישי ומתי טיפול התנהגותי?
הנכם מוזמנים להפנות את שאלותיכם למומחי הפורום בלחיצה על 'הוספת תגובה' להודעה זו
א. אבחון דידקטי ופסיכו-דידקטי
ב. הוראה מתקנת ואיסטרטגיות למידה לילד עם הפרעות קשב.
ג. ויסות ושליטה בהתנהגות
ד. מוכנות ובשלות ללמידה בגילאים השוניםה. עזרת מערכת החינוך לתלמיד לקוי הלמידה
ו. בניית מערך תמיכה הורי וחינוכי לילדנו.
ז. מתי כדאי אימון אישי ומתי טיפול התנהגותי?
אתם מוזמנים להפנות את שאלותיכם למומחי הפורום בלחיצה על 'הוספת תגובה' להודעה זו

nirdhan

New member
תגובה

ציפי שלום
ראשית תודה על התגובה המהירה. לא פעם ניתקלתי בהמון אינפורמציהובאתר שלך את מפרסמת .התרשמתי מאוד מהידע הרב שברשותך ( וגם חוויה אישית שלך) . אשמח לכמה שאלות אתן לך לפני תמונות מצב של הילד: הילד בן 7.5 אובחן לפני כשבוע בעיות קשב וריכוז אצל נוירולוג בעיות קשב וריכוז. נקבע לו איבחון פסיכו דדקטי ל 18.10 ( תוצאות עד חודש) . בנוסף נקבע טיפולים אצל פסיכולוגית. . וגם עם יועצת בית הספר להוראה מתקנת. וכרגע עבר 10 טיפולים בנושא של רכיבה טיפולית.השפעת ה ADHD אי רצון ללמוד ( כדי לקרוא איתו שורה מוציא לי את הנשמה) . בעיות חברתיות מציק לחברים בכיתה ,מציק לאחים שלו לא קבוע בגלים מידי פעם יש לו גם ימים טובים. שוכח נורא מהר מדברים . להלן שאלותי
1. אבחון דידקטי ופסיכו-דידקטי- המטרה של האיבחון להראות את יכולות הילד . בעיני זה שמקבצים את היכולות שלו למספרים היא פחות רלוונטית . כי לאן שאני לא הולך אומרים שהילד חכם מאוד. .אגב נושא הטיפול לא הגיע מצד מערכת החינוך אלא מצידי .אני גם עם ADHD בעל יכולות רבות שלא התממשו לצערי אשמח לשמוע את עמדתך בנושא
2. הוראה מתקנת ואיסטרטגיות למידה לילד עם הפרעות קשב.- המורה שלו אמרה שלא ניתן לרבל הוראה מתקנת בשלב זה .כי הרשמה ותקציב ניסגרו מראש .ביקשנו פגישה עם יועצת השכבה . אשמח לעדת האם הוראה מתקנת עוזרת משמעותית .ואיך אצליח לשכנע את את היועצת אם יש לך איזה אסטרטגיה .
3. ויסות ושליטה בהתנהגות - הלוואי והיו לי כילים !!! אשמח להמלצות ממך
4. מוכנות ובשלות ללמידה בגילאים השונים. עזרת מערכת החינוך לתלמיד לקוי הלמידה - ??? איך לגשת לפיתרון
5. בניית מערך תמיכה הורי וחינוכי לילדנו- אשמח לאינפורמציה ועזרה
6. מתי כדאי אימון אישי ומתי טיפול התנהגותי? המלצות?? דעתך??
7 אשמע לשמוע דעתך על טיפול תרופתי רטלין וכד' . אני אישית נגד . חשוב לציין כי הילד רזה מאוד ואחת מתופעות הלוואי היא חוסר תאבון בנוסף מצרף סירטון בנושא
[URL]https://www.youtube.com/user/BEYONDunited[/URL]

תודה רבה רבה ממתין בצפיה לתגובתך

תגובתי, באיחור

קודם כל אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי, הייתי בחופשה ארוכה.
אנסה לענות מנסיוני, ככל יכולתי:

1. אבחון דידקטי ופסיכו-דידקטי- המטרה של האיבחון לתת תמונה ברורה של יכולות וקשיים. המספרים עוזרים למורים להוראה מתקנת להבין את חומרת הליקויי בכל תחום כדי לתת מענה מתאים.
2. הוראה מתקנת ואיסטרטגיות למידה לילד עם הפרעות קשב.- קשיי הלמידה של ילדים עם הפרעת קשב קשורים בקושי ללמוד להתרכז, במוסחות, ובחלק גדול מהמקרים בגלל לקויות למידה שהן תחלואה נלווית להפרעת קשב. אסטרטגיות למידה הן משמעותיות ביותר ונותנות לילד כלים לעקוף את הקשיים. כאשר הילד לא מקבל טיפול תרופתי, קשה לו יותר ללמוד את האסטרטגיות הללו ,אבל הוא מצליח הרבה יותר מאשר בלעדיהן.
3. ויסות ושליטה בהתנהגות - אני מזמינה אותך להיכנס לאתר שלי ולקרוא מאמרים בבלוג, חלקם יתנו לך מענה. כמובן, שגם בנושא זה קשה יותר ללא טיפול תרופתי, אך ההורים יכולים למתן את הקשיים או להעצים אותן. העצה הילידה שאני יכולה לתת פה בקצרה היא שתמיד תמיד, גם אם אתם ספקנים, תייחסו את ההתנהגויות להפרעת הקשב ולא לאישיות של הילד. הילד לא שקרן, הוא לא מתכוון וההתנהגויות הן לא באשמתו זה לא אומר שהוא לא יכול לשפר אותן.
4. מוכנות ובשלות ללמידה בגילאים השונים. עזרת מערכת החינוך לתלמיד לקוי הלמידה - משאבי מערכת החינוך מוגבלים, לצערי. חשוב להיות בקשר טוב ומכבד עם הצוות החינוכי, להמעיט בביקורת ולהציע עזרה
5. בניית מערך תמיכה הורי וחינוכי לילדנו- יש מאמר באתר שלי המדבר על הדרך לרתום את בית הספר.
6. מתי כדאי אימון אישי ומתי טיפול התנהגותי? מציעה להתייעץ עם איש מקצוע שירד לעומק הקשיים. ההמלצה שלי תמיד להתחיל בהדרכת הורים
7 אשמע לשמוע דעתך על טיפול תרופתי רטלין וכד' . אני מבינה את ההתלבטות, אין הורה ששמח לתת לילדיו תרופות ונכון שהן יכולות להשפיע על התיאבון. אני לא רופאה, ויכולה להמליץ רק מנסיוני האישי והמקצועי. קשה הרבה יותר לעזור לילד ללא טיפול תרופתי והמחיר הרגשי של ירידה בתחושת המסוגלות, המחיר החברתי שנגזר מכך הוא לעיתים פצע לכל החיים. קח בחשבון שיש היום תרופות חדשות עם פחות תופעות לואי,. לוקח לפעמים לא מעט זמן למצוא את התרופה האופטימלית וזה מצריך סבלנות. שוב, זו דעתי האישית והיא לא בהכרח מתאימה לך
מקוה שעזרתי
כתובת האתר שלי: www.zipi-coach.co.il

למעלה