כנס - תחבורה ציבורית ביישובים ערבים

ש מים

New member
איפה ראסם חמאייסי??

איך יכול להיות "כנס תכנון" במגזר הערבי בלי פרופ' ראסם חמאייסי???

liorschwimmer

New member
איפה אחמד טיבי ונשאר חברי הכנסת הערבים

עסוקים בתח״צ של עזה?

בינינו, גם חברי הכנסת היהודיים לא ממש בעניין

ובאופן ספציפי לח"כים הערביים, היחיד שאני ממש מצפה ממנו לגלות מעורבות ועניין בסוגיות אלו הוא ח"כ ד"ר חנא סוויד, לו יש דוקטורט בתכנון עירוני ואזורי מהטכניון.

באמת?! לא ידעתי את זה

האמת היא שזו גם הפעם הראשונה שאני שומע את השם הזה בכלל... ככה זה כשאחמד טיבי וחנין זועבי גונבים את כל התהילה...

ש מים

New member
בהחלט! והוא בחור חכם ביותר גם.

הייתי פעם (לפני כ-4 שנים) בוועדת הפנים של הכנסת, בנושא תכנוני מסויים. הוא היה היחיד שהבין עניין ושדיבר לעניין (היום שם גם כמה יהודים דבילים למדי (בלי להזכיר שמות, אחד היה שר כמה פעמים, בכמה תיקים שונים, ונחשב לאחד החכמים :p ). היו"ר היה - אם אני לא טועה - איזה ח"כ זבל מקדימה, שכבר לא בכנסת (מישהו מלוד אם אני זוכר נכון).

ש מים

New member
צ"ל: היו שם כמה ח"כים יהודים דבילים...

(חנא סוויד היה צריך לתרגם להם את מה שאמרתי ולשכנע אותם שאני צודק, אפילו שהדברים שאמרתי נגדו את המטרות שלו!! אז, בנוסף לכך שהוא חכם מאוד, אני רוצה להוסיף שהוא הגון ושיש לו יושר/איטגריטי מקצועי!).

|נצל"ש|על הוועדות הקרואות ביישובים הערביים

חומר למחשבה.

רואה החשבון זיאד אבו חבלה בדק לעומק את התנהלות הוועדות שמונו לרשויות גירעוניות במגזר הערבי. מסקנותיו: התוצאות הטובות שהן מציגות נובעות מתרגילים חשבונאיים ומתמיכה ממשלתית.

מורן רייכמן, NRG.

ש מים

New member
מעניין מאוד! (אבל כסף זה לא הכל)

אין ספק שהממצאים מאוד מעניינים (ובהחלט שווים בדיקה ועיון מעמיק יותר), אבל אין גם ספק שכסף וכלכלה זה לא הכל. בעיקר כשמדברים על ניהול רשות מוניציפאלית. כאן - בראש ובראשונה (לדעתי) יש לדבר על "מינהל תקין"... ומנסיוני והתנסותי מול רשויות במגזר - הן מועצות נבחרות והן ממונות - לרוב "הממונות" מתנהלות באופן תקין יותר. מצד שני, אין לעשות הכללה, כי גם בין הממונות/ממונים יש סוגים שונים, כמו גם בין ראשי הרשויות הנבחרים. אבל בסה"כ - ובעיקר עפ"י משוב שאני שומע מהתושבים של אותן רשויות - ב-98% הם מאוד מאוד מרוצים מהוועדה הקרואה ובמקרים לא מעטים אף שמעתי צער על סיום תפקידו של ראש רשות ממונה ועל החזרה לראש רשות נבחר. ומבחינתי - דעת "הרחוב" היא האמיתית ביותר והנכונה ביותר, במקרה זה.

למעלה