לכל מי שחושב שהוא לבד כי הוא שמן

dori78

New member
לכל מי שחושב שהוא לבד כי הוא שמן

ההגדרה של מהו עודף משקל כבר מזמן לא מתארת את ההבדל בין אדם בריא להשמנה שהיא גורם סיכון למחלות.
המידות הבלתי אפשריות של הדוגמניות בימינו גורמות לכל מי שלובשת מידה 38 ומעלה לחשוב שהיא שמנה.

אמרו את זה פה כבר הרבה פעמים, אבל הנה עוד פעם:
"בטחון עצמי הוא הנכס הכי סקסי שיכול להיות לכל אחד ואחת מאיתנו.
ראיתי בנות מכל הגדלים והצורות אוהבות את גופן ופועלות לפי "פשוט תהיי עצמך", זה מה שעושה אותן יפות.
אל תתנו לתוויות של החברה להכתיב לכם מה יפה, אמצו באהבה את מה שעושה אתכם שונה
."
מתוך האינסטגרם של סטפניה פראריו, דוגמנית שמוגדרת "מידות גדולות" כי היא לובשת מידה 38

מחאה חדשה תחת השם Drop The Plus מנסה לשכנע את העולם להפסיק לקרוא לדוגמניות מלאות "דוגמנית מידות גדולות".

airtruck

New member
זה אכן נכון

ואתן דוגמה שראיתי בהרצאה
הבחורות האפרו אמריקאיות תמיד ילכו בגאווה עם תחת מלא וכו.. וירגשו בבטחה ויחזרו אחריהן בחורים רבים.
&nbsp
ועכשיו למחוזותינו הקטנים
דעתי כגבר ובלי כול הקלישאות, מלא זה יפה.
בחורות צריכות להפנים שזשבטן שטוחה זה לא הכול בחיים אך מה שכן, לשמור על בריאות פיזית על מנת למנוע /להוריד את הסיכוי לחלות במחלות עקב השמנה.
דיאטה היא דבר טוב במידה ולא ברמה שבה רמת הויטמינים,מינרלים ובעקרון בדיקות הדם הסידן וכו.. נמוכות כי אולי את שדופה וחטובה אך את בקרוב תתמוטטי .
&nbsp
הכול במידה
&nbsp
ובנוגע לגברים
אותו דבר אך כאן יש פחות מצבים של דיאטה עג לגרימת אובדן מינרלי וויטמיני.
אצל הגברים זה יותר עניין של ביטחון.
&nbsp
לסיכום
ביטחון ביטחון ביטחון... כמו שישראל משקיעה בביטחון תשקיעו גם אתם :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Reyn

New member
יש מרחק גדול בין עודף משקל לתת משקל

תנועת ה"body positive" של השנים האחרונות מתמקדת בדימוי חיובי לאנשים מלאים, ושוכחת שמותר לאנשים להיות גם רזים בלי לסבול הצקות וביקורת.
בין היתר, טיעונים כמו שהעלית הם הזויים ובזויים. יש מרחק רב בין עודף משקל לתת משקל. דיאטות נועדו להגיע למשקל תקין, ולא למשקל מסוכן ולמחסור בחומרים חיוניים לגוף. וזו גם השאיפה של מי שעושה דיאטה. בניגוד למה שחושבים חובבי "body positive", אנורקסיה קיצונית שמובילה לתת-משקל מסוכן היא הפרעה נפשית נדירה: כמה שלדים מהלכים אתה רואה ברחוב, לעומת מספר האנשים המלאים?
אז עם כל הכבוד לעיקרון שאנשים צריכים להרגיש טוב עם עצמם, הסתה נגד דיאטות (שנועדו להביא אנשים למשקל תקין), והסתה נגד רזון (שברוב המקרים הוא תקין ולא מצביע על תת-משקל), היא גרועה לפחות כמו הסתה נגד שמנים.

airtruck

New member
שאלה לי אלייך

קראתה לעומק את הודעתי?
יש מספיק בחורות שאוכלות תפוח מסכן ונשארות בטווח שיש להן עוד מחזור.
אני לא אומר שכולן כאלו אבל יש ומספיק.
מה שאני מתכוון שזה בשבילן דיאטה ..אני מגדיר את זה כרעב וחסך בריאותי.
&nbsp
נכון יש גם שמנים וזה עקב מאכלים משמינים ותעשייתים.
&nbsp
השורה התחתונה ודעתי הכנה היא לאכול בריא, במידה ולעשות ספורט בשביל הבריאות.
&nbsp
אין לי צד לרזון אוbody positive פשוט תהיו לי בריאים ומאושרים ...
&nbsp
&nbsp

Reyn

New member
קראתי את הודעתך

והמסר שאני קיבלתי ממנה הוא "דיאטה זה סבבה אבל תיזהרו כי בן-רגע אתם יכולים להפוך לאנורקטים עם בעיה בריאותית קשה". דבר שמתקשר לתפיסה הרווחת לאחרונה, שכל דבר מתחת לעודף משקל הוא תת-משקל. בפועל, כמו שאמרת עכשיו, השאיפה היא משקל בריא ותקין

airtruck

New member
התכוונתי

שיש בחורות שמתחילות דיאטה רצחנית כדי להגיע לרזון לא בריא
&nbsp
לא התכוונתי שמדיאטה רגילה נופלים ל..בקיצור הבנתה אותי

wolik

New member
הן רוצות רזון בריא

Reyn מנסה להסביר לך שטווח המשקלים התקין מכיל גם משקלים שנחשבים באינך לרזון.
אף אחד לא עושה דיאטה כדי להיראות שלד מהלך.

dori78

New member
אני לא בטוחה.

לפני כמה ימים פגשתי מישהו, שכל חייו אמרו לו שהוא בעל מבנה שמן.
הבחור גדול, זה נכון. אבל הוא גם עושה כושר ולכן מסת השריר שלו די גדולה.
הוא שוקל 120 ק"ג, שמשתרעים על פני 188 ס"מ. על פניו - שמן.
העניין הוא שאצלו באופן ספציפי, מסת העצם והשריר גדולה מאוד ולכן אין שום סיכוי שהוא יגיע למה שנחשב
בעיניי כל מיני דיאטניות למשקל "תקין", אלא אם ייכנז למאזן קלורי שלילי לא בריא.

אני מכירה מספיק נשים שמרעיבות את עצמן, מתוך רצון להיראות כמו גלית גוטמן, למשל.
זה שמישהי לא נראית כמו שלד, עדיין לא אומר שהיא בריאה.
לפעמים התזונה הלקויה בדרך לשם, תגרום לנזקים עוד לפני ההגעה למה שאתה מכנה "שלד מהלך".

ועוד משהו:
כשאתה מחליט ש"רזה זה יפה", זה עלול להתדרדר מהר מאוד.
אם תשאל את הבנות שמאושפזות במחלקה הרלוונטית , הן יגידו לך שהבחורה מימין נראית טוב יותר.

Reyn

New member
את ו-airtuck מעלים טיעון שאין לו בסיס ממשי במציאות

זה לא שאתם טועים בעובדות, אלא שאתם לוקחים מקרי קיצון נדירים ומציגים אותם כאילו מדובר ברוב, או לפחות בתופעה רווחת מאוד.

בואי נדבר תכ'לס: רוב הנשים שאת מכירה ש"מרעיבות את עצמן" בעיקר מספרות על כך, כי בתרבות שלנו יש קטע לדבר על הדיאטה שאת עושה (וכאן אני מסכים שהסגידה לרזון מיותרת לחלוטין). בפועל הן מרעיבות עצמן במסעדה, ואז חוזרות הביתה ויורדות על חבילת עוגיות.
וזה בסדר, כי אם באמת היו מרעיבות עצמן, הן אכן היו מגיעות בסוף למצב שלד. אבל עובדתית מדובר במצב נדיר, בוודאי בהשוואה לעודף משקל, ואפילו בהשוואה לעודף משקל קיצוני עם נזק בריאותי מובהק (obesity). לראייה: יש פער של עשרות מונים בין אחוז המטופלים נגד סוכרת / אחוז האנשים עם בעיות הברכיים כתוצאה מעודף משקל / אחוז חולי הלב כתוצאה מעודף משקל, ובין האחוז המזערי של אנשים שמאושפזים על אנורקסיה.

אגב, גם לי יש חבר גבוה עם מבנה גוף כמו שאת מתארת, וגם בעיני הוא לא נראה שמן למרות מה שאומרים הנתונים. ואז הוא עשה דיאטה והתחיל להתאמן, והשיל משהו כמו 20 קילו. אני לא אגיד שחיצונית הוא נראה כמו אדם אחר, כי על אדם גדול באמת קשה לראות את זה. אבל הוא עדיין נראה יותר טוב, הרגיש יותר טוב, והרופא שלו היה מרוצה. מסתבר שהיו לו 20 קילו של שומן להוריד, אפילו אם לא ראינו אותם בגלל מבנה הגוף. מה שרק מוכיח שהשמנה, דיאטה והרזיה הן לא סתם עניין של רושם חיצוני, יש כאן מאסה אמיתית של שומן מיותר ומזיק שכדאי לטפל בה.

סיפרתי כאן כמה פעמים שאני אישית נמשך לשלל מבני גוף, כולל בחורות שמנמנות, וגם יצאתי עם כאלה. אני לא כותב מתוך אידיאולוגיה נגד שמנים. אני פשוט לא יכול לסבול את ההתחסדות.
לכמה קילוגרמים עודפים באמת אין משמעות קריטית, ולא צריך לעסוק בהם מבוקר עד ערב כמו שעושים אנשים רבים בגלל תרבות הרזון (כן, אני מסכים שיש תרבות כזו). ועדיין, זו התחסדות לדבר על "קבלה עצמית" תוך התעלמות מהנזקים הבריאותיים של עודף משקל משמעותי, וגרוע מכך, לרמוז שהמצב האלטרנטיבי להשמנה הוא תת-משקל מסוכן.

dori78

New member
יש סקאלה גדולה בין עודף משקל קיצוני לרזון קיצוני.

מרבית הנשים לא לובשות מידה 36 וגם לא 38, אלא יותר בכיוון 40-42.
אשה שלובשת מידה 38 ומוגדרת "מידות גדולות", כמו הדוגמנית בהודעה הפותחת, זה דבר הזוי בעיניי.
הרעבה עצמית ונזק בריאותי לא בהכרח מגיע לצד רזון שאתה קורא לו "שלד מהלך", כמו שלא כל מי שיש לו קצת קימורים
ומוגדר כבעל עודף משקל סובל בהכרח מבעיות בריאותיות. אדם בעל מבנה גוף גדול יכול להגיע למצב של הרעבה גם בלי להיראות מסכן.

Reyn

New member
אבל דורי, עולם הדוגמנות הוא לא העולם האמיתי

אני מסכים איתך שהזוי להתייחס לדוגמנית במידה 38 כ"דוגמנית מידות גדולות", אבל את יודעת טוב כמוני שההגדרות של עולם הדוגמנות לא מייצגות שום דבר בעולם האמיתי - הרי זה בדיוק הדיון כאן.
בואי נסתכל על זה מכיוון אחר. אני אישית לא מכיר אפילו גבר אחד(!) שנמשך למראה של דוגמנית קלאסית, כלומר קיסם בגובה מטר שמונים. זה מראה שדוחה את רוב הגברים מבחינה מינית, ולכן לא תראי שחקניות כאלה בסרטי פורנו מיינסטרים, וגם לא בקולנוע ההוליוודי (גם שם מוצג סטנדרט מראה שקשה לשאוף אליו, שחקניות רזות וגבוהות עם תווי פנים מושלמים - ורובן עדיין לא מתקרבות למימדים של טופ מודל).
עולם הדוגמנות מתקיים ביקום מקביל שנוצר על ידי מעצבי ומעצבות אופנה (ובואי נאמר בעדינות שאין הרבה מעצבי אופנה סטרייטים או מעצבות אופנה לסביות) שמחפשים קולב אנושי לבגדים שלהם, ולשמחתנו המידות של העולם הזה לא משקפות דבר במציאות החיים שלנו.

dori78

New member
ברור שלא.

ועדיין, כשנכנסת אשה במידה 42 או 44 לחנות ומבקשת לרכוש פריט שראתה בפרסומת על נעה תשבי או מיכאלה ברקו,
בהרבה מהמקרים היא תצא מתוסכלת כי הבגד לא נראה טוב עלינו כמו שהוא נראה בפרסומת.
מילא הפרסומות של גל גדות לקסטרו, שם ברור שמדובר בדוגמנית רזה מאוד.
אבל כשאתה רואה פרסומת לרשת שמגדירה את עצמה רשת למידות גדולות והדוגמנית ממש לא סובלת מעודף משקל - זה מאוד מתסכל.

Reyn

New member
אני בכלל בדעה שצריך יותר מגוון בשחקנים ופרזנטורים

הגישה המקובלת בעולם הקולנוע, הבידור והפרסום היא שהצופים פחות יתחברו לתוכן על המסך או בשלט החוצות אם תופיע שם דמות לא אטרקטיבית, וכך ייפגעו ההכנסות. באופן כללי זה נכון שאנשים אוהבים להסתכל על אנשים יפים במיוחד, אבל אני בדעה שסרט/סדרה/פרסומת עם דמויות שלא עומדות בסטנדרט המראה הזה, עדיין יכולים להיות אפקטיביים ומצליחים. לא חסרים שחקנים גברים שהם לא "חתיכים", ועדיין סוחפים אליהם קהל בזכות האופי וכישורי המשחק (לדוגמא מורגן פרימן). אני באמת מקווה שיתנו יותר הזדמנויות לנשים להצליח בעולם הזה בזכות כישורים אחרים ולא רק מראה.

Reyn

New member
הראשונה שעלתה לי לראש היא Helen Mirren

זו לא דוגמא לגמרי הוגנת, כי היא כן התפרסמה בצעירותה כשחקנית יפה. למרות זאת ראוי לציין שבגיל 70 היא ממשיכה להיות כוכבת-על - ואפילו בלי טיפולים קוסמטיים דרמטיים שנועדו לגרום לה להיראות בת 40. היא מגלמת דמויות בהתאם לגילה, לא כיפיפיה זוהרת אלא כשחקנית אופי מעולה.
&nbsp
דוגמא נוספת: Melissa McCarthy. יש לה פנים חמודות, אבל היא שמנה מאוד ולכן רחוקה מאידיאל היופי המקובל בהוליווד. היא גילמה את הטבחית סוקי בסדרה 'בנות גילמור' (אחת הדמויות האהובות עלי באחת הסדרות האהובות עלי), ומאז ממשיכה להיות שחקנית קולנוע וטלוויזיה פופולארית למדי.

dori78

New member
אני מאוד מקווה שאף אשה לא מגבילה את מורגן פרימן...

airtruck

New member
אוסיף להודעותי

אני פחות מתייחס לשלדים אלא יותר למציאות שבחורות הן לא שלדים ויש להן קצת קימורים אך הן לא אוכלות בריא הכוונה קצת מדי או לא ממגוון המזונות.
&nbsp
שלדים אני באמת לא רואה ברחוב , יש אולי רזות מדי לטעמי או מבחינה בריאותית נורמלית רזות מדי.
&nbsp
&nbsp
התאכלס
כול הפרסומות והדוגמניות וכו מעודדים רזון לפעמים רזון לא בריא(ואני לא מתכוון לשלדים)
במקום לעודד אכילה נכונה
וזה נכון גם להשמנה
&nbsp
בנוגע להשמנה אתה צודק שלא נגעתי בזה וזה לא כי זה לא חשוב כי ..טוב אין לי סיבה
&nbsp
דעתי לגבי השמנה היא שכמו ברזון צריך לחשוב על הבריאות
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Reyn

New member
להרבה אנשים אכן יש הרגלי אכילה לא בריאים

ואם מלכתחילה היו מקפידים על ארוחות מסודרות בהרכב נכון, כנראה שהיו שומרים על גזרה בריאה יותר. יש דיאטות שבנויות כך, ואיתן צריך להמשיך לאורך זמן.
לעומת זאת יש "דיאטות כסאח" שנועדו ליצור חסך משמעותי קצר-מועד בחומרים הדרושים לגוף, במטרה לכפות שריפה מהירה של תאי שומן. זאת משום שאנשים מתקשים להתמיד בדיאטה שלא מקנה תוצאות מיידיות, ולפעמים מעדיפים לרדת במכה כמה קילוגרמים (ואחר כך לעבור לדיאטה בריאה של שימור המשקל). אי אפשר להתמיד בדיאטות כסאח לאורך זמן (רוב האנשים בקושי מחזיקים שבועיים), כך שעדיין אין סיכון בריאותי משמעותי מעצם הדיאטה.
&nbsp
בכל אופן, אני מסכים איתך שהרבה אנשים ניגשים להרזיה בצורה שגויה שלא תורמת לבריאות - כמו הבדיחה הידועה "תן לי המבורגר וצ'יפס עם דיאט קולה". יותר מזה: גישה שגויה להרזיה היא בדיוק כמו הרגלי אכילה שגויים שגורמים להשמנה - שני הדברים נובעים מחוסר מודעות / חוסר שליטה בהרגלי התזונה. ואני מסכים איתך שבטווח הרחוק (מעבר לדיאטות כסאח של שבועיים), הרגלי התזונה צריכים להתבסס על בריאות.

למעלה