לקראת הרשמה לתואר שני

lioraro1

New member
תואר שני

נמצאת בעיצומה של קבלת החלטה האם ללמוד תואר שני. לאחר בחינה של אתרי האוניברסיטאות נראה שאפנה לבר אילן לקליני ולת"א לקליני טראומה ולחץ.
אשמח אם מישהו שלומד באחד מהשניים יוכל לשתף - האם התואר נותן כלים טיפוליים או שמא רק לימודים תיאורטיים?
עד כמה הלימודים טובעניים? ובכמה קורסים יש צורך להביא מקרים מהשטח?
כיום אני עושה עבודה טיפולית פרטנית עם ילדים ובני נוער וחוששת שבמסגרת התואר יהיה צורך בפרקטיקום של טיפול במבוגרים.
האם מישהו יודע אם האוניברסיטה מסייעת במציאת מטופל במקרה כזה?
תודה.

תואר שני

שלום,
לאחרונה אני מתבלבלת לגבי תואר שני
תחום משפחה או ילד בנוער, אבל לא יודעת איפה אני אוכל לעבוד לאחר מכן(כיום אני עובדת ברווחה).
אני רוצה להתקדם במקצוע אבל לא יודעת איך לעשות את זה ...
אשמח להמלצות , טיפים..תודה רבה

pargosh

New member
תכניות הסבה לתואר 2 בעבודה סוציאלית

שלום,
אני בוגרת תואר 1 בפסיכולוגיה ומתעניינת בתכנית הסבה לתואר 2 בעבודה סוציאלית
למיטב ידיעתי קיימים כיום 3 מסלולים המוצעים ע"י האוניברסיטה העברית, בן גוריון וחיפה.
שאלי היא כזו - האם מגמת "טיפול ישיר" של העברית היא שוות ערך ל"קלינית" של חיפה?
(כמובן שהכיוון הינו מסלול הנותן את מירב הכלים לטיפול פרטני\קליני)
בנוסף, בוגרי אילו מגמות יכולים להמשיך ללימודי פסיכותראפיה אחר כך?

תודה מראש!

sharpantie

New member
טובעניים למה?? תובעניים!!!

הלימודים יכולים בעצם להיות טובעניים אם את טובעת בתוך הים של חומר הלימוד.....

אולי תשאלי שאלות קצת יותר ספציפיות?

לאיזה כיוון את רוצה להתקדם בהמשך? איזה תחומים מעניינים אותך? מה הציפיות שלך מהתואר השני?

אני לומדת בת"א

בקליני ילד ונוער, אינני מכירה מספיק את המסלול של טראומה, אבל אני יכולה לספר על המסלול שאני נמצאת בו.
בשנה הראשונה הלימודים הם תיאורטים, בשנה השנייה יש פרקטיקום. מי שעושה תזה, עיקר הלימודים מתרכזים במחקר. מי שלא, יש הרבה קורסי בחירה מצויינים, אבל לא קל לקבל את הטובים באמת כי יש הרבה ביקוש אליהם.
בסופו של דבר בתחושה שלי היא שהלימודים נותנים בעיקר.... תואר שני. לימודים פרקטיים יותר חוויתי במסגרת השתלמויות פרקטיות, למשל בסלול לטיפול בילדים ונוער בלימודי המשך בבר אילן.

מייכלוש

New member
תואר שני

היי, את יודעת אם המסלול של התערבות מתקדמת בעבודה סוציאלית גם כולל פרקטיקום?
אם כן, מה זה אומר בדיוק? כמה שעות? מה צריך לעשות וכדו'

לקראת הרשמה לתואר שני

אני ממליצה לכל המשתתפים החדשים קודם כל לשרשר את שאלותיהם לשאלות קשורות, ולחפש קצת בפורום כי כתבו כאן בעבר הרבה על הסבה ועל תואר שני.

למעלה