Wolverine - Enemy of the State
או בשמו האלטרנטיבי (שהמצאתי הרגע בהשראת סיפורי מרוול אחרים), Wolverine vs. the Marvel Universe.
אני לא אהרוס עם יותר מדי פרטים, אבל מדובר בסיפור מתח/פעולה ארוך ורחב עם וולברין שנמצא במסלול התנגשות עם הרבה דמויות מרוול.
לסיפור יש עליות וירידות מבחינת כמות הדמויות המשתתפות ורמת המתח. קראתי אותו יחסית מזמן, אבל אני עדיין זוכר קטעים שלמים ממנו, כך שאני יודע שהסיפור בנוי היטב.
לא כולם אוהבים את הכתיבה של מילר, יש לו דברים שגם אני לא אוהב, אבל לרוב נחמד לי לקרוא מה שהוא כותב.
יש שורה ספציפית שאני זוכר מהקומיקס, שפשוט נחרתה לי בראש והיא מתקשרת לי עם הדמות שהיא נאמרה עליה בכל פעם שאני נתקל בה.
מה שפחות אהבתי בקומיקס זו האומנות.
אני לא מצליח להתחבר לאומנות של רומיטה ג'וניור. היא פשוט לא אסטתית בעיני. לפעמים גם הפרופורציות גוף של הדמויות יוצאות משונות ותנוחות מסוימות שוברות את האמינות, כי הן לא מצוירות במדויק. גם ההצללות שלו פשוט מלוכלכות עבורי (עבור העין העדינה שלי...).
כמו שאני זוכר לטובה שורה מסוימת, אני זוכר לרעה ציור בקומיקס. פשוט לא הבנתי איך בקומיקס כ"כ כבד איפשרו לציור הזה לעבור... הוא פשוט נוראי.
מה שכן, רוב הזמן האומנות הייתה סבירה וזורמת ובגלל שהסיפור היה כ"כ טוב, הצלחתי להבליג.
עלילת הקומיקס אולי השאירה מעט משקעים אחריה ביקום מרוול, אבל בסה"כ מדובר בקומיקס שמכיל התחלה, אמצע וסוף וכל מי שמכיר בקווים כלליים את יקום מרוול יוכל להתמצא בו בקלות. לא מדובר ביצירת מופת, אלא בקומיקס טוב ומהנה.
למרות שמדובר בקומיקס יחסית ארוך (13 חוברות), הוא די זורם מהר מה שאומר שאולי ההמלצה לא מתאימה לדרישת השרשור.