מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

מיכאל ג

New member
עדיין עם the summer queen

יש דמות מעניינת של ביסקסואל. תיאור ראליסטי למדי. זה לא הכל כיף וקפיצה ממיטה למיטה...

באודיו התחלתי מותחן בשם שאנטראם.

תמר עדי

New member
הבת שלי המתוקה הביאה לי מארצות הברית את

"אלנטריס" ואת The Emperor’s Soul
חתום - ראיתי שם מן קשקוש והיא אמרה שהמוכרת אמרה שזה עותק חתום, שבמקרה הוא גם האחרון בחנות.

לקראת הסוף של "מלכת השלג" ונהנית מאד.

בניית העולם נהדרת, דמויות נשיות מורכבות,אקשן. הספר מתחיל לאט והיו אי אלה קטעים משמימים, אך הספר צובר תאוצה בהמשך. אהבתי את הקריצה לאגדת "מלכת השלג" המקורית

איך הספר השני בסדרה? שווה להמשיך אליו?

מיכאל ג

New member
השני קצר מאוד ומהיר

(מדובר על world's end, כן?)
הוא כתוב בגוף ראשון מנקודת מבט של אדם לא ממש בקו השפיות. שווה לקרוא לפני שממשיכים למלכת הקיץ.

avivs

New member
שמח שאהבת.

הספר השני מהנה וקליל. תגידי אם את לא מצליחה להשיג אותו.
מלכת הקיץ כבר הרבה יותר מורכב וארוך. אני חושב שהוא מעט טוב יותר ממלכת השלג, אבל אני אבין את מי שחושב ההפך.

MonicaF

New member
דברים רעים, סטראני

סיימתי באיחור רב את "דברים רעים" של מייקל מרשל. ספר טוב, נהניתי ממנו. אמנם לא מחדש ועושה מהפכות, אבל כתוב נהדר והייחודיות שלו בכך שהגבול בין מציאות לפנטזיה מטושטש מאד בספר הזה, עד כדי שכנוע הקורא (מי שרוצה להשתכנע כמובן).
בכל מקרה, לפני שנים קראתי את "סטראני" של י.קמין ומצאתי דמיון בין הרעיונות העיקריים בספרים.

NomadSoul

New member
Magic Rises (קייט דניאלס 6)

בו קייט שוב Kicks Ass (נו, מה לעשות, באנגלית זה נשמע יותר טוב)

ניימן3

New member
סוכנות הבילוש של דירק ג'נטלי - דאגלס אדאמס

פעם שניה שאני קורא את הספר, אבל הראשונה הייתה בגיל 12 ובחיי שאני לא זוכר מזה הרבה. בטח גם לא הבנתי אז הכל.

מצחיק נורא - כמובן שמצחיק נורא. במידה מוזרה, אני יותר מחבב את הספר הזה מהמדריכים למיניהם.

minimalman

New member
גם לדעתי

הכי טוב של אדאמס ובכלל אחד האהובים עלי
גם צריך לחזור אליו מתישהו

agamkedem

New member
קיוותי להתחיל את מאלאזן

אבל היום התבשרתי שאשיג את הספר רק בשבוע הבא, מה שאומר שבסופ''ש הזה אאלץ להסתפק באחד או יותר מהבאים:

1. ווינדהייבן, שדחיתי את הקריאה שלו כדי לקרוא את הרואים למרחק.
2. האדם הפוזיטרוני של אסימוב וסילברברג. אני מאוד אוהב את אסימוב (הסופר האהוב עליי), את סילברברג פחות מכיר (למעט האנתולוגיה של מבחר הספרות הבדיונית שהוא ערך). מישהו קרא את זה, יכול להגיד אם זה טוב?

אגב, כמה מספרי מאלאזן תורגמו לעברית עד היום?

אכמו

New member
הראשון תורגם ב-2008

בהכרזה על כך שכל הסדרה תתורגם. יציאת התרגום של השני נדחתה כמה פעמים ובסופו של דבר ההוצאה הודיעה שהמשך הסדרה לא יתורגם.

avivs

New member
עם רמת תרגום כזו,

שלא ימשיכו לתרגם.

האנגלית שם מאתגרת, בעיקר בגלל ריבוי השמות, אבל זה שווה את המאמץ.

למעלה