מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

is00

New member
מסיים את "מרחבים מסתברים" של ו"ג וויליאמס.

אני ממש ב-50 העמודים האחרונים, אז אני כבר אסכם... בשנה האחרונה זה כנראה אחד הספרים הכי מוצלחים שיצא לי לקרוא ואני אמליץ עליו בחום. הבעיה... לטעמי יש פרקים שהוא פשוט מורח יותר מדי. גם העלילה והעולם שלו מאוד עשירים ולעיתים עמוסים מדי בפרטים, שלעתים קרובות הוא לא ממש יורד לפרטים האלה. דבר שגרם לי, יותר מפעם אחת, "ללכת לאיבוד". גם יש לו קטעים שהוא מתחיל להיות פילוסופי מדי, וקצת שוכח שהעלילה שלו צריכה להתקדם.
בסה"כ זאת הייתה קריאה מהנה, והעלילה הייתה מעניינת ואני ממליץ, למי שלא ניסה לקרוא אותו עדיין, לתת לו צ'אנס.

טוב אז ככה

התחלתי את THE TANKS LORDS של דייויד דרייק, ופרשתי אחרי הפגז המאה ואחד בערך.... באמצע הפרק השני.... יש שם כמה דמויות נחמדות אבל מה שקראתי עסוק כולו בפיצוצים ופגזים וקליעים עתידניים... לא בשבילי...
התחלתי את EVERFLAME. עולם מעניין של ממלכת דובים לשם שינוי - לא זוכר שקראתי ספר פנטזיה בכיכוב דובים - רק שלצערי כתוב בערך כמו אגדה לילדים לא חכמים ודי מפספס את המתח....
מתחיל גם את THE FLAGUE SHIP , נובלה של אנדרה נורטון.... על סוחרים בעתיד שמגלים מטמון חדש תמורת... לא נספר...
קצת מתלבט למה להמשיך...
לא בא לי להוציא סכומים משמעותיים במיוחד... לאור כמות הקריאה שלי... אז אם למישהו יש רעיונות לדברים מעניינים ולא יקרים - בפחות מ-3 דולאר, אשמח לשמוע - בינתיים רוב ההמלצות בפורום היו דווקא ליקרים....

kenny66

New member
קצת מפוספס לטעמי

הוא היה יכול לעשות דברים הרבה יותר מעניינים עם העולם שהוא יצר, וברח מהם.

זה מזכיר באיזשהו מקום

את 'כישור הזמן'.....

אבוי....

זה הכיוון שהז'אנר הזה הולך אליו עכשיו???

סיימתי את החדש של רולינג והעלתי המלצה

בבלוג שלי.

אני בשליש האחרון של "האשה בכלוב" (The Woman in the Cage / MERCY - Jussi Adler-Olsen) באנגלית ונהנית למרות שיש אי אלה קטעים משמימים.

אחריו אולי אמשיך ל- leviathan wakes.

סופ"ש נעים לכולם!

subatoi

New member
"היער השיכור" נגמר. טרום התקופה המשעשעת

של דארל. בכלל לא רע, אבל לא הבנתי את ההתלהבות.
ואולי זה התרגום המיושן.

סיימתי עכשיו את קו החירום של אופיוקי

את ההמלצה קיבלתי בקדמת עדן. ספר יחסית ישן, סוף שנות ה 70. התרגום בסך הכל די סבבה, למרות שהוא מעט ארכאי - כצפוי, אבל לא ממש מכביד על הקריאה.

לספר עצמו יש קצב טוב, כיף לקרוא וקשה להניח. רעיונות מאד מעניינים מוצגים שם, אם כי בסוף הרגשתי קצת כאילו שלפו לי שטיח מתחת לרגליים, כאילו, אין באמת סוף לספר. עדיין, מאד נהניתי.

מיכאל ג

New member
יש מצב שקנית אותו ביום שישי?

הייתי בחנות באותו יום ואני זוכר שמישהו קנה שם את זה.

ולגבי הספר עמו - מה לא בסדר בסוף שלו? זה לא סיום מהסוג של "והם חיו בעושר ואושר" אבל זה כן סיום מסוג שדי נפוץ במד"ב - התחלה של משהו חדש - כמו למשל הסוף של מפגשים מהסוג השלישי, נאורומנסר או קץ הילדות.

אם אהבת את העולם ממש שווה לקרוא את הספר "גילוי עיניים" שכולל כמה סיפורים קצרים באותו העולם (שמתרחשים לפני הספר).

יום חמישי...

קניתי אותו עם עוד שני ספרים...
האמת שכששמעתי שצריך שם קצת תמיכה פשוט באתי וקניתי (בנוסף לפרויקט במימונה),, נראה לי שכל בעל עסק מעדיף לקבל כסף מלקוח שקונה מאשר מפרויקט מימון (למרות שכמו שכתבתי במקום אחר, מה שמוצע שם בתור תמורה הוא הרבה יותר משווה ערך).

מכאן והלאה, זה לא ממש ספוילר, אבל אל תקראו

ולגבי הספר עצמו - הסוף הפתוח הוא לא העניין - הוא פשוט היה טיפה מבולבל, אוסף של אינפורמציה מזמני חיים שנים, שלא ברור אם הם טובים או רעים, וגם העובדה שיש דמות שנחשפה לעתיד כל כך ארך טווח גורמת לתחושה שבעצם הסוף די סגור, רק לא מגלים לי אותו.

פרט לכך, אבל זו אולי ממש קטנוניות מצדי - העובדה שהמכניזם של היחודיות בספר גרם לכמה "עותקים" של אותו האדם להפוך מודעים זה לזה ולחלוק זכרונות וחוויות נראה לי בעייתי ברמה העקרונית. אני לא מצפה מכל דבר שיהיה בעל הסבר מדעי חזק, אבל באמת, אפילו אם תשכפל בצורה מדוייקת גוף של בן אדם, כך שיתקבל העתק מושלם, עם אותו המוח ואותם הזכרונות, כעבור עשר דקות הם כבר שונים - אין סיבה שאיזשהו תהליך פיזיקלי יזהה אותם כאדם זהה...
טוב, זאת חפירה ואולי באמת אני קטנוני.

אני אחפש את גילוי עיניים.

avivs

New member
הרבה לייקים לך

ההתחלה קצת מבולבלת, אבל רק ההתחלה.

כריכרכה

New member
הפסקתי קצת אחרי האמצע, אולי הציפיות היו

גבוהות מדי, אני לא יודע. בניגוד לספרים אחרים שקראתי באחרונה לא היו בו קטעים איומים ונוראים שממש גורמים לך לרצות להניח את הספר מהיד (מטאפורית), אבל בסופו של דבר התחושה היא שהסופר נורא רצה לכתוב Epic Fantasy ולסמן "וי" על כל המרכיבים: פוליטיקה ותככים, מלחמות, שיטת קסם ייחודית, רומנטיקה, ואפילו לדחוף את הז'אנר הבלשי קצת.

אולי הבעיה היא שהדמוית המרכזיות (טאמאס, אדאמאט וטנייל) פלקטיות מדי וקשה להתחבר אליהן, אולי הסיפור הכללי לא מספיק מעניין ואין בו משהו שגורם לך לרצות לעבור לעמוד הבא.

ואולי פשוט נהייתי בררן מדי..

Zarniwoop

New member
מלזן 2

מאוד נהנתי מהראשון. בינתיים אל השני קצת יותר קשה להכנס, אבל לראשון נכנסתי די במהירות.

avivs

New member
גם לך הרבה לייקים

ההתחלה באמת לא קלה, יותר איטית מהראשון. אבל עד סוף הספר תהיה מכור, ובשלישי תתלבט איפה לקעקע את שם הסדרה.

למעלה