מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

is00

New member
מסיים את "אש על פני תהום"

ומה אני אגיד?
לא מתקרב לספר הקודם שקראתי - "מרחבים מסתברים".
לטעמי הוא היה ארוך מדי, נמרח מדי, משעמם בחלק לא קטן מהזמן ו... אומנם ברבע האחרון שלו דברים התחילו להשתפר ולתפוס תאוצה אבל בסה"כ בכלל לא התלהבתי ממנו. זה ספר שאני בטוח לא אשקול לקרוא שוב בעתיד. הייתי נותן לו ציון 5. אולי 6, אם אני אנסה להיות נחמד.

מיכאל ג

New member
אולי אשמע קצת יותר מדי... אגרסיבי... אבל...

אני חושב שאתה טועה לחלוטין.
תן לי לנחש, קראת בעברית? נראה לי שיש איזו בעיה עם התרגום של הספר הזה, ובעיה רצינית ממש, כי מה שאמרת שמעתי מלא מעט אנשים שקראו את התרגום. אבל במקור הספר הזה הוא אחד המוערכים, המצליחים והחשובים בעשורים האחרונים. קראתי אותו כמה פעמים ונהנתי כל פעם. מהחזון ומרוחב היריעה ומהשילוב של אופרת חלל גלקטית ותרבות רשת ומהחייזרים המקוריים. אני חושב שזה הספר היחיד שכתוב בקנה מידה גלקטי וממש מצליח לשכנע בזה. וזה אולי הספר הכי פופולרי של וינג'י אבל בשני הספרים הבאים שלו הוא אפילו השתפר אז ממש חבל שאתה מוותר עליו. נסה אותו שוב ותקרא את rainbows end, ספר שונה מאוד - מתרחש 20 שנה בעתיד ומאוד מאוד רלוונטי להווה ולכיוון שהחברה שלנו הולכת אליו.
ואני אומר את כל זה בתור מעריץ שרוף של וויליאמס, שהוא באופן כללי הסופר האהוב עלי כבר איזה 15-20 שנה, אבל וינג'י, למרות שהוא כותב הרבה פחות, הוא סופר הרבה יותר יחודי. אדם עם תפיסה יוצאת דופן של העתיד - ושיש לו גם את היכולת לשלב את הרעיונות שלו בכתיבה משובחת.

is00

New member
כבר חשבתי שתהיה יותר אגרסיבי.

בכל מקרה אני אשאל אותך משהו גם... מהתגובה שלך אני מבין שקראת את הספר בשפת המקור שלו כבר כמה פעמים, אז אני פשוט אשאל... יצא לך לקרוא גם את התרגום העברי?

ולגבי השאלה שלך - כן, קראתי אותו בעברית.

אה ורק עוד משהו אחד... זה שספר הוא מאוד מוערך ומצליח לא הופך אותו אוטומטית ליצירת מופת(או אפילו לספר טוב).
Just saying...

מיכאל ג

New member
הצצתי בעברית בחנות

וממש לא אהבתי את מה שראיתי. אבל לא קראתי את כולו בעברית.
זה שספר הוא מוערך הופך אותו ליצירת מופת בעיני אלו שמעריכים אותו...

kenny66

New member
אני אהבתי אותו בעברית

לא הייתה לי בעיה לראות מעבר לבעיות בתרגום. אני כן חושב שהוא קצת ארוך מדי, אבל זה ספר מעולה גם בקריאה שנייה ושלישית. "מרחבים מסתברים", לעומת זה, היה לי בעייתי בקריאה ראשונה וכאשר קראתי אותו שוב הבעיות שלו רק החמירו.

ניימן3

New member
טופר המפשר - השני של השמש החדשה

או כמו שאני אוהב לקרוא לו: טופש המפרר. האמת היא ש'קורא' זו מילה חזקה. אני אוטוטו מסיים.

לא טוב כמו הראשון (שהיה פשוט אדיר בעיני). יותר מדי קווסטים ועלילה שמונעת ע"י מקריות או ע"י דברים שבאמת לא ברורים לי. אבל עדיין, ספר טוב.

MxIxAx

New member
אני מתחיל את הספר השלישי בשיר של אש ו.....

מחר! סופת החרבות!

כריכרכה

New member
התחלתי את The Bone Season המשווק לעייפה

ברחבי העולם האנגלוסקסי בימים האחרונים. בינתיים לא מלהיב במיוחד, ממש לא page turner, בטח לא ברמה של משחקי הרעב (הראשון, רק הראשון). אולי אשנה את דעתי, אולי לא אסיים.

מה שכן אפשר לומר זה שהספר בפירוש מיועד לבני נוער ומטה, יש סצינה מאוד אינפנטילית ונאיבית בפתח הספר שמהווה קריאת כיוון ברורה למדי לכך שעסקינן ביצירה מוסרנית/מטיפנית/"חינוכית" מהסוג האהוב על ספרניות בבתי הספר.

למעלה