לפי ההגדרה שלך גם אני יוצאת רומנטיקנית
אהבתי בערך את כל מה שאת אהבת, ה"פ והטירה הנעה והמצפן הזהוב וכל השאר (את החור שברעש לא הצלחתי לקרוא כי לא סבלתי את השפה/סגנון, אז עוד לא הגעתי לרומנטיקה בכלל, אלא אם כן מחשיבים תנין ענקי שמתנפל עלייך ונושך אותך כהבעת תשוקה). אני חושבת שהעניין הוא לא עידון והומור, אלא מציאותיות. הטירה הנעה למשל - חוץ מכל העניין שהסיפור מתרחש בעולם דמיוני, הוא מציאותי להחריד. גם הארי פוטר (חוץ מהקטע של אחרי 19 שנה) והמצפן הזהוב (חיי האהבה של מארי הם התגלמות המציאות).
אבל אשמת הכוכבים?! זה כמו דמדומים עם חולי סרטן. והם אפילו לא חולים כמו שצריך (אם הסופר החליט לתת לגיבורה שלו סרטן ריאות ולגרום לה קוצר נשימה אחרי שני צעדים וחצי, הוא היה צריך לדעת שהיא לא תהיה מסוגלת להזדיין בלי מכונת הנשמה!) בשומרת אחותי היה קטע קצר שבו קייט מתאהבת בחולה סרטן אחר. ככה, אם כבר, היו אמורים לעשות את זה.
וכל הקטע הזה של "אני נראית כמו נטלי פורטמן, הוא נראה כמו ג'סטין ביבר, מרגע שראינו זה את זו ידענו שנועדנו לחיות ביחד לנצח, מעתה והלאה כל פעם שאנחנו יחד הוא מצטט לי שירה ואומר לי כמה שאני יפה והצרצרים מנגנים לנו מוצרט ובשמיים יש עננים ורודים בטעם מרשמלו (ולפעמים אני גם חולה והוא יושב ליד מיטתי ומזיל דמעות, ולפעמים גם להפך)" - זה פשוט לא.
אנשים אמיתיים מתחילים מ"הייתי רוצה לראות את הבולבול שלו" לפני שהם עוברים ל"הייתי רוצה להתחתן איתו חתונה קתולית", ואחר-כך, הם לפעמים מתעצבנים או משתעממים או בוגדים, ובעיקר-בעיקר מתחרטים ומתאהבים באנשים אחרים. וגם ברגעים שאתה מרגיש שהם מושלמים, *העולם* לא מושלם. זה שאתה מאוהב בסיפור לא אומר שמרגע זה ואילך השיער שלך אף פעם לא יראה נורא ובן הזוג שלך אף פעם לא יגיד לך שתקועה לך פטרוזיליה בין השיניים!
אני אוהבת את הפנטזיה שלי בקטע של פיות מרושעות וחתולים מדברים, לא בקטע של "דברים רגילים קורים ממש לא כמו בחיים האמיתיים".
ואני עדיין חושבת שהממשלה צריכה לבטל את החתונות. כל הכסף הטוב שמתבזבז עליהן.