מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

ספר של גיימן שהיה כל כך עסוק בזכרונות ילדות

עד שהצלחתי לשכוח איך קוראים לו ( מרשים בהתחשב בעובדה שזה היה אתמול). קורליין היה באותו שטאנץ' אבל הרבה יותר טוב.

clouds11

New member
"דוקרב" מאת דויד באלדצי

סופר המותחנים הידוע הוציא לאור ספר ראשון של פנטזיה לנוער
הגיבורה ווגה ג'ין היא נערה בת 14
העלילה מתרחשת בכפר של ווגים המוקף ביערות סבוכים אשר בהם חיים חיות טרף ענקיות
היערות האלה נקראים קוואג והם בלתי עבירים לפי אמונת הווגים.
השאלות המתעוררות לגבי תולדות הכפר ותופעות הקורות לאנשים כמו "העלמות"
אינן באות לפתרון והן יפתרו בספר המשך
הייתי מדרג את הספר כבינוני פלוס
בהקדמה באלדצי אומר שהוא חושב על ספר שכזה כבר משנת 2008 ואת הספר התחיל לכתוב בשנת 2012

מהתיאור הקצר שהבאת

עולה מין "חשד" קטן שזה משהו שדומה מאד לסיפור "אבק כוכבים" של ניל גאיימן,
וגם לסרט "הכפר" של הבמאי נייט שיאמלאן - או אולי אפילו שילוב של השניים.....

clouds11

New member
לא נראה לי שיש דמיון

העולם של באלדצי דומה לעולם שלנו
ישנם אלה שמנהלים את חיי הכפר ונקראים חברי המועצה
חברי המועצה יודעים את סודות הכפר ומנסים לנהל את החיים כך שהכפר יוכל לשרוד
שאר האנשים עובדים ומבצעים משימות בהתאם לרצון המועצה ומקבלים שכר מועט שמספיק רק לקיום
כולם עניים ויש מחסור במזון ולכן היחסים בין האנשים לא ידידותיים ולעיתים עוינים (כולם קשיי יום ומנסים לשרוד)
יש בכפר מספר חנויות וקיים בית ספר יסודי בפאתי הכפר קיים מבנה ענקי שנקרא ארובות משום שהוא פולט עשן
דרך מספר רב של ארובות במקום הזה מיצרים תכשיטים ושם עובדת הגיבורה אסור לעובדים לעלות לקומה
השניה הנשמרת על ידי שומר אימתני...

Y. Welis

New member
אגב נייט שמאליאן - ביים את פרק הפיילוט של Wayward Pines

סידרת מתח-מיסתורין חדשה, עם מאט דילון. יש שם עוד כמה שמות. בינתיים נראה מעניין.
&nbsp
הדמיון בשם ובתספורת של דילון, לאייג'נט קופר והסידרה של לינץ', בטח לא מקריים...

מיכאל ג

New member
נשמע כאילו הוא החליט שיש כסף בפנטזיה לנוער

אז הוא כתב אחת, שנשמעת כמו סיכום של כל טרילוגיית נוער דיסטופית כלשהי. לא הספיקו לו ההכנסות מספרי המתח? נו שויין.
אולי הוא שאב השראה מחשבון הטוויטר הזה:
https://twitter.com/DystopianYA

clouds11

New member
אני לא מאמין שיש כסף בפנטזיה לנוער

קשה להאמין שהמעריצים הבוגרים של באלדצי, אשר מזדהים עם הגיבורים שלו, יתלהבו מפנטזיה לנוער.
כאוהד של ספרי באלדצי התחושה שלי היא שהוא הגיע לרוויה והוא מנסה להתרענן על ידי כניסה
לג'אנר אחר.
הספרים הראשונים של באלדצי היו מרתקים מאוד עד כדי כך שהייתי ממהר הביתה כדי להמשיך לקרוא
הספרים היותר מאוחרים הם שטאנץ ונעשו למטרות רווח ומשום כך הקסם של באלדצי נעלם
וכעת הוא מנסה לחדש את הקסם אצטט את מה שהוא אומר בהקדמה ל-"דוקרב"
"דוקרב הוא סיפור רחב יריעה הבורא עולם שונה מאוד מזה שלנו אודה ואתוודה שלא התרגשתי כך מספר מאז ספרי הראשון" באלדצי טוען שאם כל האנשים היו קוראים ספרים העולם שלנו היה משתנה ולכן הוא החליט לכתוב
ספר לנוער משום שההתלהבות לקריאה באה מקריאה בגיל הנוער

ניימן3

New member
מה זאת אומרת אין כסף בפנטזיה לנוער?

זה בערך הז'אנר הכי מכניס בעולם בלפחות החמש שנים האחרונות.

תשמע, לא קראתי את הספר ויכול להיות שהוא נורא מיוחד, אבל מהתיאור שהבאת הוא גנרי כמו מתכון לחביתה.

clouds11

New member
אתה לא מדייק וחוץ מזה לא פגעתי בבת עינך ספרי האימה

בצחוק..בצחוק
בדיוק להיפך...... כתבתי שלדעתי הספר בינוני ולא מיוחד.
כתבתי שאני מאמין (לא יודע) שאין כסף בספרי פנטזיה לנוער
הסיבה ברורה אנחנו חברה מודרנית שמזלזלת בקסמים קוסמים לחשים זומבים ואנשי זאב.
בספר "מודדים את העולם" המתאר את חייהם של הגאונים הומבולדט והמתמטיקאי גאוס
האחים הומבולדט (תחילת המאה ה-19) ,בני העשרה, כדי שיגדלו ויהיו "לגברים גרמניים בעלי חרדה מטפיזית"
צריכים לקרוא (במסגרת החינוך שלהם)על אנשי זאב אנשים שיוצאים מהקבר וידיים שיוצאות ממימד אחר כדי לחטוף אנשים ..כלומר סיפורי אימה ופנטזיה היו חלק אינטגרלי מהחינוך בגרמניה (לצורך חישול האופי)...

ניימן3

New member
אני לא ממש בקטע של ספרי אימה.

בכל מקרה, התווכחתי עם הדעה שלך ('אמונה') שאני לא מבין על מה היא מבוססת? הרי סדרות פנטזיה לנוער הן מסחטת כסף במילניום הנוכחי. הארי פוטר, דמדומים, בני נפילים, פרסי ג'קסון ועוד ועוד ועוד. איך אפשר לומר שאין שם הרבה כסף?

דווקא קראתי את 'מודדים את העולם' (אפילו בגרמנית! משוויץ:)). לא ממש זוכר את הקטע שאתה מדבר עליו, אבל בכל אופן, אנשי זאב הם חלק מהפולקלור הצפון-אירופאי, אז הגיוני שכל ילד צפון-אירופאי במאה ה - 19 שמע עליהם כילד. כמו שאצלנו כל ילד מכיר את אגדת כד השמן, בר כוכבא, חציית ים סוף ועוד מעשיות פולקלור (או דת במקרה הזה) יהודיות - שהן כולן סוג של סיפורי פנטזיה.

avivs

New member
קומיקס - OCEAN

איזה כיף זה קומיקס מד"ב איכותי.
כמעט כל קומיקס שיוצא לי לקרוא הוא פנטזיה.
&nbsp
מסופר של על גילוי של גזע חייזרי קפוא במעמקי האוקיינוס של כוכב הלכת "אירופה". עם החייזרים מוצאים גם הרבה מאוד מערכות נשק.
אני יחסית בהתחלה, אבל הקצב טוב ובניית העולם ממש טובה.
&nbsp
&nbsp
http://www.amazon.com/gp/product/B0...rd_t=36701&pf_rd_p=2079475242&pf_rd_i=desktop
&nbsp

מיכאל ג

New member
עכשיו "סיימתי" אותו

ואני מכניס את סיימתי למרכאות כי כמו שזה נראה, זה לא ספר אלא שליש ספר. הוא מסתיים בלי ששום דבר נפתר ויש עוד שני ספרי המשך.
עכשיו, לא שאני נגד טרילוגיות אבל הספר הזה היה באורך 209 עמודים! קחו את שלושת הספרים ב"טרילוגייה" ויוצא לכם ספר די עבה אבל לא יוצא דופן. נראה לי שפשוט פיצלו ספר אחד לשלושה כדי להרוויח עליו יותר כסף.
העלילה עצמה הולכת ככה: יש איזה אזור בשם "אזור איקס" שדברים מוזרים קורים בו. הממשלה שולחת משלחות חקר לתוך האזור. אבל מי שחוזר, חוזר עם אופי שונה, כאילו רוקנו אותו מכל התכונות היחודיות לו, ואז מת מסרטן תוך כמה שבועות. הגיבורה היא חלק מהמשלחת ה-12, ובעלה היה במשלח ה-11, חזר כשהוא שונה, ומת. מה שקורה בתוך האזור מזכיר משחק אימה, מהבחינה שיש מעט מאוד דמויות NPC והגיבורה נתקלת בתופעות מוזרות, חוקרת מבוכים, בורחת ממפלצות, מוצאת נשקים ואוכל, וקוראת יומנים שהשאירו משלחות קודמות כדי לגלות חלקי עלילה. זה גם מזכיר מאוד את לאבקראפט בקטע של היומנים, וזה שלדמות הראשית אין שם וכל הדיאלוג הפנימי שלה (בעצם הנראטיב של היומן שהיא עצמה כותבת) מלא בתאורים של תחושות אימה.

אם קראת את הספר בתרגומו לעברית, אז אין להתפלא

על כך שפוצל לכמה ספרים.
נראה לי שזה מקובל מאד בארץ בכדי להגדיל את הרווחים מהמכירות.

גם את כל סיפרי הסאגה 'כישור הזמן' פיצלו ל-2 או 3 ספרים כל אחד
לאותה המטרה בדיוק.....

באנכגלית (במידה וזו שפת המקור) זה פחות מקובל לעשות את זה.
(למעשה בכלל לא - עוד לא נתקלתי בתופעה כזאת באנגלית).

מיכאל ג

New member
קראתי באנגלית (הרמז הוא בשם - annihilation ולא השמדה)

וזו ממש לא הפעם הראשונה שמפצלים ספרים באנגלית. כאילו, שר הטבעות, מוכר לך?
הספר ash: a secret history יצא באנגליה כספר אחד. בארה"ב הוא חולק לארבעה (!!!) חלקים.
לפחות כשמדובר בתרגום, כתוב לך שזה ספר מחולק. ולרוב מדובר בספר עבה מאוד שאין ברירה אלא לחלק.
כאן פשוט הציגו את זה כ"טרילוגיה", כאילו כל ספר עומד איכשהו בפני עצמו. וכל חלק יצא נורא דק.

Y. Welis

New member
לפחות בארץ ייבאו את ASH בכרך אחד. עבר כמה ידיים בקהילה בשעתו

אבל היום כשהכל אלקט' - מה זה משנה.
&nbsp
אגב שרה"ט - המהד' העברית שנמכרת כרגע היא של כרך יחיד; רק הישנה שיצאה מחדש (רק החלק הראשון) בחלקים.

ניימן3

New member
לא ז'אנרי ולא פרוזה אפילו: the princeton companion to mathem

1009 עמודים של עונג. מיועד למי שכבר למד מתמטיקה ברמה אקדמאית, ורוצה לדעת: מהי מתמטיקה מודרנית? איזה תחומים יש בה? איך היא התפתחה וכו'. תמונת פנורמה של מתמטיקה כיום, כתובה בצורה "קולחת" (עד כמה שאפשר להיות קולח במתמטיקה).

למעלה